po przeczytaniu tego posta i innych co napisal solaros zaczalem stosowac potreningowo eaa leucyna kreatyna aakg witargo i powiem ze odczuwam lepsza regeneracje i wzrost masy , trzeba przyznac Sol ze twoja wiedza jest naprawde spora
2 maj 2012 REDUKCJA DZIEŃ 40 Byłam poćwiczyć! %-) upał na straszny i znowu przez to mroczki przed oczami. Miska wczoraj pod wieczór się zepsuła trochę, bo wpadł popcorn, jogurt, bakalie (jakoś w dużych ilościach), wiem że nie jest to, żadne wytłumaczenie, że mnie rozłożyło i miałam ochotę na te rzeczy. W każdym razie brzuch mi przez to żarcie [...]
Po zmianach, jakie zaszły w moim życiu nie mogłam się zmotywować ani do diety, ani do treningów. Jednak obejrzałam dzisiaj 5-minutowy filmik, dzięki któremu odzyskałam wiarę w to, że warto walczyć. O siebie, o swoje cele. Jak ktoś ma ciężki dzień to polecam :) http://www.youtube.com/watch?v=3A5uf8FEgxo&feature=share Dietka od rana trzymana. [...]
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny
w sumie to na oko biore make pszenna plus wode , i wrzucam do maszyny do chleba i miesza mi takie ciasto zeby dalo sie walkowc....no i sol a do tego farsz z pieczarek , najczesciej, lub mieska z cebulka a do tego skwarczki|-) nie wiem ja teraz ale jak mieszkalam w pl to mialam problem z pieczeniem z maki razowej....tu w uk albo make maja lepsza [...]
witam czy chleb słonecznikowy z marketu z ta zawartością jest dobry? kosztuje on 2.50zl za 500g: mąka pszenna 44% woda maka zytnia 19% słonecznik 8% drozdze,sól jodowana suszony zakwas zytni(maka żytnia, woda) otręby przenne skrobia olej roślinny Sklad nie jest zbyt dobry. Za duza zawartosc maki pszennej. Slonecznik tez jest zbedny.
w sumie to na oko biore make pszenna plus wode , i wrzucam do maszyny do chleba i miesza mi takie ciasto zeby dalo sie walkowc....no i sol a do tego farsz z pieczarek , najczesciej, lub mieska z cebulka a do tego skwarczki|-) nie wiem ja teraz ale jak mieszkalam w pl to mialam problem z pieczeniem z maki razowej....tu w uk albo make maja lepsza [...]
[...] czy większych ilościach, jednakże sól zabezpiecza żywność przed zakażeniem mikrobiologicznym i z tego względu największe skupiska plemion obserwowane były przy kopalniach soli. Również większe jej spożycie w czasach, gdy biegało się całymi dniami w promieniach słonecznych, umożliwiało rekompensacje strat soli w pocie. W Polsce spożycie soli [...]
nie moze byc. wszelkie wedliny to woda, sol, skory, tluszcze, zapychacze, czesto blonnik grochowy, dekstroza, tablica mendelejewa, etc.. kompletnie nieoplacalne i nieodzywcze. w V daj mieso/rybe/jaja+ warzywa+tluszcze , VI OK..tylko nie podajesz gramatur wiec moze warto wszystko podliczyc i podsumowac kcal i BTW omega-3 jak z olimpu to po possilku [...]
zamiast ryżu polecam kasze (np. gryczaną), strączki (fasola, ciecierzyca, soczewica), kosme ryżową, amarantusa. Chrupkie pieczywo może być ale patrz na skład: woda, sól, maka żytnia i nic więcej. Tuńczyk jak z puszki to nie częściej niż 1-2 razy w tygodniu - najlepiej świeże ewentualnie mrożone rybki kupuj :-) Kawy nie wliczaj w rozpiskę. Trochę [...]
Moje drogie powróciłam zwarta i gotowa %-) Cascada i tak się rozkleiłam na parę dni… Yenn właśnie tak staram się robić, bo inaczej ciężko mi się żyje… poplanowałam parę rzeczy, teraz tylko wykonać ;-) moCCa pamiętam, ale tatuś musiał mi to jeszcze raz przypomnieć, żeby do mnie dotarło };-) Mel ja też już wróciłam do żywych ;-) 7 maj 2012 REDUKCJA [...]
"soł stolowa jez zrodlem sodu. dodatnie go ma minimalzowac ryzyko nastepostw wynikjajacych z utraty tego pierwiastka wraz z potem" by faftaq Izostar o wiele bardziej
[...] bardzo łatwo przekroczyć zapotrzebowanie na sód - 2g, co w przeliczeniu na sól jest równe 5g. Teraz sprawdziłem jeszcze Bromatologii Gertig'a i pisze tam o 2,5g sodu = 6g soli - jednak te dane są nieaktualne. Przeglądając pracę na temat spożycia soli w Polsce wysunąć można było m.in. następujące wnioski: 1. Spożycie soli jest większe na [...]