Majster zrąbałeś mi wpiskę Dzięki , również życzę powodzenia , soga odbiłem Więc jeszcze raz Rano 5gram mono 30min później owsianka Oraz sałatka którą będę zajadał dziś i jutro. Podaję przepis na sałatkę , ponieważ 3 osoby mnie prosiły o przepis. Produkty 3 filety 6 zupek chinskich jednego rodzaju Vivonu ( kupując inne zmeniasz całkiem smak [...]
Mam na myśli wędliny robione własnoręcznie, dzięki czemu dokładnie wiem co w nich jest :) smażenie oczywiście nie wchodzi w grę, ale to nie problem - zawsze można upiec bądź ugotować. Rodzynki zastąpię po prostu świeżymi owocami i problem z głowy :) Czyli ok. Suszone owoce kupuj zawsze niekonserwowane, bez dodatku cukru, oleju roślinnego - czasem [...]
Generalnie kokosowy to fajny produkt kosmetyczny, pewnie ma też jeszcze kilka innych zastosowań, ale niekoniecznie ma jakieś plusy, które sprawiałyby, że warto go włączyć do diety. No może jak ktoś bardzo lubi jego smak, ale w tym przypadku też warto wybrać bardziej wartościowy miąższ z kokosa, aniżeli sam olej. ;-) A jego popularność, czy też [...]
Witam. Do smażenia używam oleju rzepakowego. Przeczytałem na opakowaniu, że jest rafinowany, a więc zawiera zwiększoną ilość szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych. Czy znajdę w Biedronce jakiś 'zdrowy' albo lepszy od wspomnianego wyżej produktu, zdrowszy, olej do smażenia? Ostatnio ograniczyłem smażenie, ale wciąż co najmniej raz dziennie [...]
Witam. Do smażenia używam oleju rzepakowego. Przeczytałem na opakowaniu, że jest rafinowany, a więc zawiera zwiększoną ilość szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych. Czy znajdę w Biedronce jakiś 'zdrowy' albo lepszy od wspomnianego wyżej produktu, zdrowszy, olej do smażenia? Ostatnio ograniczyłem smażenie, ale wciąż co najmniej raz dziennie [...]
[...] to przetre recznikiem papierowym, na ktorym jest kropla oleju(nie chce mi sie isc zobaczyc, chyba sojowo-pszenny) i gotowe. Ogolnie to jest to najlepszy teflonnie jaki mialem. A jesli masz na mysli warzywa, to wlewam tam odpowiednio oliwy, ale to raczej nie jest smazenie, a podnoszenie do temperatury w ktorzej warzywa puszczaja soki elo
grzeslik12 Na śniadanie masz za mało kcal. Ma to być największy posiłek w ciągu dnia. 2 posiłek: Tuńczyka nie jedz w oleju. Brakuje węgli tam. Warzyw się nie liczy. Masłem możesz smarować kanapki, liczysz je. 15.30 - brak tłuszczy, brak węgli. 17.00 - brak tłuszczy, brak białka, węgle tylko proste... 20.00 - przynajmniej półtorej godziny przed [...]
a ja ci niestety ni uloze ale podam ci link gdzie jest wszystko Masz diete dla faceta Dieta dla faceta 1 DZIEŃ Śniadanie Bułka cienko posmarowana chrzanem. Jedna połówka w wędzonym łososiem, plasterkami świeżego ogórka i koperkiem, druga - z wędliną drobiową , plasterkiem rzodkiewki i koperkiem. Kawa z mlekiem. 1 szklanka soku grejpfrutowego. [...]
Będę robił cardio po treningu siłowym i nie wiem za bardzo kiedy pić białko serwatkowe, może wy się orientujecie kiedy będzie najlepiej? @poprawione ;p Wypij po aerobach, jesli wykonujesz je tuż po siłowym. Nie ma sensu pic pomiedzy. 2)Jak przygotowywać ryby, bo słyszałem, że najlepsze to Łosoś,Węgorz,Makrela,Karp,Śledź, ale nie wiem jak je [...]
Dobre postanowienie Noworoczne ;-) Nie takie noworoczne :) Ćwiczę od czerwca tego roku, jednak ze względu na brak czasu musiałem odpuścić treningi na miesiąc, przy okazji dieta poleciała i doszło kilka dni imprezowych :( No i efekty z grubsza trafił szlag... a szkoda, bo zaczynało się robić ciekawie. Nie ma tego złego, co by na dobre nie [...]
Na czym smażyć, bo mięso to zawsze gotuje, bo piec nie potrafię to tylko gotowanie/smażenie zostaje. Kapke tego oleju z winogron może być, czy jakiś rzepakowy i oczywiście opanierować te rybki.
Widzialem skład takiego produktu u teściowej, kupiony bodajże w Biedro. Była domieszka tłuszczów roślinnych i paru innych składników które w normalnym maśle nie występują. Do smażenia szybciej użyć smalcu/oleju kokosowego/oliwy, na krótkie smażenie typu jajecznica nada się zwykłe masło, do kanapek też lepiej zwykłe dobre jakościowo masło niż [...]
Miau masełko do duszenia jak najbardziej, ale jeśli chodzi o dłuższe smażenie, to albo musisz je sklarować, albo użyć smalcu, oleju palmowego albo kokosowego Ta marynata z oliwą do duszenia może być, bo temperatura nie jest aż tak wysoka, ale do smażenia się nie nadaje. nie smaze nic aż tak długo. wołowinę tylko chwilę, tak, żeby ją lekko [...]
Kopytka z soczewicy (z dedykacją dla Gaji :-D) koło 300 g soczewicy czerwonej 110g mąki gryczanej przyprawy: sól, pieprz, imbir, kurkuma Do podsmażenia będzie potrzebna odrobina masła klarowanego - u mnie wystarczyło 5 g. Soczewicę ugotować tak, żeby nasionka jeszcze nie zaczęły się rozpadać całkiem, trzeba wyczuć ten moment tuż przed, żeby jej [...]
Od razu podzielę się ze wszystkimi pewnym przepisem na kurę. W sumie pewnie wszyscy znają, ale może akurat ktoś skorzysta. Proszę o umycie i zmielenie piersi z kurczaka, abym miał pewność, że mięso jest dobrej jakości (lepiej nie kupować od razu mielonego, bo nie wiadomo co tam jest). Do dużej miski wsypuję trochę przyprawy do kurczaka, curry, [...]
łuszcze - składnik pokarmowy, są obok węglowodanów i białek trzecią podstawową grupą składników pokarmowych spełniającą w organizmie głównie funkcję energetyczną. Wchodzą w skład tkanek organizmu i zapewniają przechowywanie substancji regulujących rozpuszczalnych w tłuszczach jak np. witaminy A, E, D i K. Tłuszcze stanowią dla organizmu [...]
Hej ;-) Dobre postanowienie Noworoczne ;-) Wagi pomiarowe typu Omron, czy Tanita są niestety niemiarodajne i mało wiarygodne. Także nie zalecałabym przykuwania do tego wagi. Ważne jest, byś kontrolował obwody, warto sobie sporządzić tabelkę pomiarów, robić je raz w tygodniu, czy raz na dwa tygodnie w tych najbardziej newralgicznych miejscach. [...]
Dobre postanowienie Noworoczne ;-) Nie takie noworoczne :) Ćwiczę od czerwca tego roku, jednak ze względu na brak czasu musiałem odpuścić treningi na miesiąc, przy okazji dieta poleciała i doszło kilka dni imprezowych :( No i efekty z grubsza trafił szlag... a szkoda, bo zaczynało się robić ciekawie. Wagi pomiarowe typu Omron, czy Tanita są [...]
tzn mam w domu kombiwar gdzie sobie zawsze odgrzewam rybe i piers z kurczaka i nie potzreba do tego zadnego oleju, tyle, ze pierwszy raz jak robie rybe i kotlety to uzywam oleju, taka opcja tez niedobra ? smazenie jest naprawde takie niezdrowe, nie da rady na tym pociagnąć dietki na dluzszą mete ?