[...] czarną godzinę. Jeżeli w DBT zjesz 2400 kcal (+/- 300 na błąd pomiaru) to mózg dostanie sygnał: "Jest marnie, na górze mamy jakiś kryzys i nie ma dostaw żarcia. Gromadzimy smalec." Dołożysz kalorii w DT. Mózg otrzyma sygnał: "OK. Z żarciem się poprawiło. Ale coś dzieje się z aktywnością. Dalej gromadzimy smalec. W piecu palić białkiem." To [...]
[...] robi się wysoka to, skoro można zdrowiej, czemu nie sięgać po to co jest lepszym wyborem :-) Najmniejszą reaktywność wykazują tłuszcza nasycone. Dobry do smażenia jest smalec, dobry jest olej kokosowy. Z masłem jest zaś tak, że to przecież też tłuszcz nasycony, więc powinno być ono si, ale nie jest ze względu na substancje białkowe w nim [...]
[...] jednak jesli tak zrobie to proporcje sie rozreguluja malo tego probowalem wlaczyc orzech kokosowy zeby wyrownac te proporcje i powiem wam ze dalo by rade gdybym wywalil smalec dal zoltka i dodal orzecha kokosowego w celu podwyzszenia nasyconych kwasow, a orzech kokosowy bo wiadamo ma lepsze wlasciwosci niz smalec ale nie chce mi sie bawic z [...]
[...] , moze cos ulepszyć? Jeśli masz chwilkę rzuć proszę okiem na moja dietę moze cos zasugerujesz co mozna ulepszyć :-) Posilek 1 i 2: jajka, otreby pszenne, pestki dyni, smalec, pomidory, kakao 10g. Po 1 posiłku; + 2 kaps Omega 3 olimp. + witaminy olimp multiple sport + lecytyna olimp. Tu treningi: przed siłowym olej kokosowy 15g, przed i [...]
[...] bombie celujemy wyższe wartości i czerpiemy to głównie z suplementacji, chyba ze ktoś ma dojscie np do dziczyzny za dobre pieniądze. Reszta leci z nasyconych, jaja, mieso, smalec(tani jak barszcz, zawiera kwas stearynowy ktory obniża poziom cholesterolu, nei zawiera tylko nasyconych tłuszczów), olej kokosowy, awokado itd. Nasycone tłuszcze [...]
[...] w artykule Smażymy najlepiej na tłuszczach nasyconych, stałych w temperaturze pokojowej, które są najbardziej stabilne podczas ogrzewania, a więc olej kokosowy, palmowy, smalec. Do w miarę krótkiego smażenia przy niewysokich temperaturach możemy użyć tłuszczów jednonienasyconych - oliwa z oliwek, olej rzepakowy. Nie smażymy na tłuszczach [...]
Poczytałem http://www.sfd.pl/Smalec%2cOlej%2cMas%C5%82o_czy_Margaryna_na_czym_sma%C5%BCy%C4%87_najlepiej.-t322750.html OLIWA Z OLIWEK (...) do smażenia(krotkiego- do 120 stopni C) warzyw, mięsa (...) notafuk http://www.sfd.pl/na_czym_sma%C5%BCy%C4%87_-t178820-s2.html Smalec, olej kokosowy, oliwa z oliwek. domer [...]
Moonka tak, kokosowy możesz obrabiać w wysokich temperaturach, tak jak smalec i masło klarowane (z polskich firm robi Mlekovita - żółte w wiaderku, a możesz też sobie sklarować sama). Kokosowy dostaniesz w sklepach ze zdrową żywnością, ale najprościej na Allegro od razu większy słój. Najlepiej nierafinowany, chyba że nie lubisz posmaku kokosa, to [...]
[...] dodatkowo wyrabiaja sobie coraz to gorsza wrazliwosc na glukoze. Nie bez powodu layne norton, czy nawet sam slodkiewicz zupelnie inne tluszcze propaguja w keto, niz sery,smalec, pelno kokosa. Bo w tym okresie wlasnie mamy wlasnie jak najnizej trzymac insuline, a nie tylko skupiac sie na ketonach i innych p******ach. Dlateczego przy rozstawie [...]
Ja wcale nikogo na siłę nie namawiam do low-carb. Odnoszę się tylko do elementów, które są po prostu nieprawdziwe. Co do smalcu to ja nic takiego nie twierdzę. Smalec jest zdrowy, ale zdrowa jest też oliwa z oliwek, czy olej kokosowy.
[...] kokosowy,suszone morele,ser owczy chleb żytni, karczek, sałata, ketchup kasza jęczmienna, karczek, buraki chleb pszenny, marchew, ser owczy, rosół chleb żytni, smalec, wołowina, pomidor, sałata, ogórek kiszony Ogólnie jak sobie to wszystko spisałam to widzę, że dość sporo u mnie różnego rodzaju kanapek i ketchupu, który bardzo [...]
[...] jaja, wieprzowina (świnka od chłopa i produkty z niej, w tym szynki, kiełbasy) wołowina, rzadko drób, masło, olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej lniany, rzadko sezamowy, smalec, (rzadko kapka majonezu) kapusty, sałaty, szpinak, brokuły, kalarepa, no i do tego migdały, orzechy włoskie i laskowe, teraz mam jeszcze białko Matrix ;-) Szału [...]
[...] sobie coraz to gorsza wrazliwosc na glukoze - - patrz wyżej Nie bez powodu layne norton, czy nawet sam slodkiewicz zupelnie inne tluszcze propaguja w keto, niz sery,smalec, pelno kokosa. - nasycone pobudzają miostatynę, a nienasycone czynniki transkrypcyjne regulujące ekspresję genów regulujących procesy syntezy białek.. itd.. no i tak [...]