Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] przyśpiesza spalanie tłuszczu. Postaraj się wyeliminować przetworzoną żywność, czyli fast foody, pieczywo białe, makarony. Ziemniaki mogą zostać, zwłaszcza po treningu, sery żółte i mleko też. Na redukcji chcesz obcinać węglowodany, a nie tłuszcz. 6. Kolejna pułapka- soki mają bardzo dużo węglowodanów, z czego połowa to fruktoza, którą [...]
[...] - Arphiel - Przyznaję się bez bicia %-) To jest moja pięta Achillesowa. Dla osoby, która potrafiła wypić litr mleka dziennie, do tego jakiś koktail na maślance czy kefirze + sery i serki to 150 g jest po prostu niewyobrażalnym ograniczeniem. Odstawiłam już twarożki i sery białe jako że są lepsze źródła białka ale to mleko...nieraz bym się dossała [...]
Sery zółte jako dodatek tak. Ale nie traktowałbym go jako źródło białka w dużej ilości. Najlepsze sery to gouda - holender. Powinien mieć kształt niskiego cylindra. Edamski, podlaski, salami. Jak kupujesz ser to pierwsze co to skład - najlepiej, by było w nim wyłącznie mleko, bakterie kwasu mlekowe podpuszczka i sól. Jeśli kupujesz ser na wagę, [...]
[...] Ci dodanie do diety sera podpuszczkowego. Bardziej chciałem podkreślić, że jest mało produktów niskowęglowodanowych z wysoką zawartością sodu. Z drugiej strony są różne sery podpuszczkowe. W przypadku przerostów grzybicznych i bakteryjnych różnie też są one tolerowane. Ogólnie w takiej sytuacji w produktach mlecznych problematyczna mogą być [...]
Nieee, wolę moje warzywka i mięsko do tego. I sery, o tak, sery też. I kremówkę i boczuś i żeberka i goloneczkę i.... A nie jakieś buły z byle czym :-P
[...] białek są „fałszowane” białkiem kozim. Nikt ich tam na pewno z premedytacją nie dodał, skąd się zatem pojawiły? Z serwatki koziej lub owczej. Obecnie bardzo modne są sery kozie i owcze lub z mieszanki mleka krowiego i owczego (np. portugalski Alentejo) , produkowane analogicznie jak sery z mleka krowiego. W przypadku wyżej wymienionych [...]
[...] białek są „fałszowane” białkiem kozim. Nikt ich tam na pewno z premedytacją nie dodał, skąd się zatem pojawiły? Z serwatki koziej lub owczej. Obecnie bardzo modne są sery kozie i owcze lub z mieszanki mleka krowiego i owczego (np. portugalski Alentejo) , produkowane analogicznie jak sery z mleka krowiego. W przypadku wyżej wymienionych [...]
[...] Smalec do smażenia ujdzie, chociaż znajdą się ciekawsze opcje - jak wyzej wspominany np. olej kokosowy. Śmietana - osobiście zastąpiłbym ją jogurtem naturalnym, miękkie sery podpuszczkowe - też ok, byle nie w przesadnych ilościach ;-) Parmezan, ser zółty i sery twarde - też mogą się znaleźć, ale wybieraj je rzadziej. Zmieniony przez - Skerx [...]
[...] do mleka, gdzie za 5zł możemy nalać sobie butelkę 300ml mleka o zawartości tłuszczu 5-7%, smakuje zupełnie inaczej niż sklepowe, ale też nie ma pewności co do tego czy rzeczywiście to było spuszczane z krowy. Z nabiału to najlepiej wypadają zawsze serki wiejskie, sery żółte(prawdziwe!), sery pleśniowe, śmietany i sprawdzone jogurty naturalne.
[...] Żołty ser też byłby ok - taka moja wiedza - gdyby nie stopień przetworzenia (mniej witamin), sporo (czasem za dużo) soli i niefajnego cholesterolu. Mozzarella i inne sery typu włoskiego, to takie mocno przetworzone twarogi, uboższe w witaminy i mikroelementy. "Gęste" żarcie, ale o wartościowość można się spierać :-) Na marginesie: przy [...]
Nabiał ok, ale warto, jak ze wszystkim, zachować umiar;-) I urozmaicać w miarę możliwości, nawet w nabiale masz sporo różnych źródeł do wyboru (sery żółte, mozarella, twaróg, sery pleśniowe).
[...] Ci tak, w mleku jest tyle bialka co nic. twarog jest ok ale sa lepsze zrodla bialka, jedyny plus ze jest tani. ser zolty nie wiem jaki kupujesz ale przewaznie te tansze sery to produkty seropodobne. jezeli juz chcesz z serow bialko to mozzarella, sery plesniowe, feta. tez trzeba sklad sprawdzic czy czegos producent nie dodaje ale jak juz [...]
[...] A właśnie - co do mleka - dostałam cynk od rodziców, że pod lokalnym kościołem wystaje co sobotę góralka z Zębu i w lodóweczce turystycznej przywozi mleko, sery itd. Miałam straszną ochotę na bundz, ale już sprzedała co miała, więc w ramach testów wzięłam od niej trochę mleka (palcem mi pokazywała ile śmietany zebrała ;-) ). Ma [...]
[...] nabiał. Właściwych produktów oczywiście w tabelach nie ma, więc wybrałam, co mi się wydało podobne. Niestety dostępu do takich produktów nie mam w każdej chwili (np. sery kozie mogę kupić raz na miesiąc-półtora, bundz, jaki mi smakuje, najwyżej raz w tygodniu), więc to jest bardziej na zasadzie, że jak mam, to jem, trochę jak truskawki i [...]
[...] już wiekszość możliwych błędów jakie może popełnić początkujący. Jeśli chodzi o odżywianie to z tym jest problem tego rodzaju iż mam uczulenie na nabiał, wszelkie sery, mleko, czekolady, orzechy i długo wymieniać, stąd śniadania ani kolacje nie zawierają wielu elementów jak jajka, sery różnej maści itd. Jem w sumie 5 posiłków dziennie [...]
Wszystko, mięso, ryby(Wędzone,smażone,pieczone), jaja , sery tłuste(Gouda) , sery podpuszczkowe(Mozarella). Twaróg od czasu do czasu nikogo nie zabije ale nie ma co bazować na tym że to codziennie musi lecieć przed snem.