cholera jasna!!! drapię się jak nienormalna... Aaaa oby to nie była kazeina, która mi kiedyś tam w testach wyszła minimalnie ale jednak... Jeśli tak to --> Mleko, sery, i niestety MAtrix odpada. Mleko mogę sobie odpuścić ale sery nigdy! Robię testa - jem samą kurę i indyka z warzywami - zobaczymy czy przejdzie, jeśli tak to włączę serek biały i [...]
[...] Żołty ser też byłby ok - taka moja wiedza - gdyby nie stopień przetworzenia (mniej witamin), sporo (czasem za dużo) soli i niefajnego cholesterolu. Mozzarella i inne sery typu włoskiego, to takie mocno przetworzone twarogi, uboższe w witaminy i mikroelementy. "Gęste" żarcie, ale o wartościowość można się spierać :-) Na marginesie: przy [...]
Nunu :-> Tylko wytrawne. A sery to tylko tłuste w misce chcę widzieć. Codziennie :-D ja cie ja chce taka diete, wino, sery ...odlot...... oj chanula twoja dieta bedzie przedmiotem zawisci niektrych ladis|-)
ja bym proponował wrzucenie do sprawdzenia Twojej diety (wypiska z 2 - 3 dni) w dziale odżywianie bo można jeść pieczywo ciemne, sery, jajka, wedliny, drob, ryby, kasze, makarony i chudnąc, albo też jesc pieczywo ciemne, sery, jajka, wedliny, drob, ryby, kasze, makarony i tyć. ze spalaczy polecam na poczatek: [...]
[...] żelaza hemowego(najlepiej się przyswaja) "Żelazo hemowe występuje w największych ilościach w czerwonym mięsie (wieprzowina, wołowina, cielęcina, baranina, gęś, kaczka) i podrobach (wątrobie, nerkach i sercu). Spore ilości zawiera także mięso z indyka, mleko i produkty mleczne (głównie ser twarogowy półtłusty i sery żółte tłuste), kurze jaja."
[...] się przyswaja) "Żelazo hemowe występuje w największych ilościach w czerwonym mięsie (wieprzowina, wołowina, cielęcina, baranina, gęś, kaczka) i podrobach (wątrobie, nerkach i sercu). Spore ilości zawiera także mięso z indyka, mleko i produkty mleczne (głównie ser twarogowy półtłusty i sery żółte tłuste), kurze jaja." I co tu jesc :(
"SERY PLEŚNIOWE Sery pleśniowe mogą mieć różną konsystencję i wygląd. Zaliczane są do nich te białe o aksamitnej skórce takie jak camembert czy brie oraz te kruche i pikantne z żyłkami niebieskiej lub zielonkawej pleśni roquefort czy gorgonzola. Dojrzewają one krótko, bo ok. 2-6 tygodni. Choć nazwa pleśń raczej większości z nas nie kojarzy się z [...]
[...] białkowe lub białkowo-węglowodanowe + witaminy, reszta normalne posiłki choć uzupelnione w odpowiednie ilości białak i węglowdanów, niestety także tłuszczów (mieso, sery) 4) mój ostatni cykl (jezeli moge to tak nazwać) treningowy, trwała około 5 miesiecy skupiłem się na "redukcji", sam wyznaczylem sobie trenning, diete etc. [...]
[...] białek są „fałszowane” białkiem kozim. Nikt ich tam na pewno z premedytacją nie dodał, skąd się zatem pojawiły? Z serwatki koziej lub owczej. Obecnie bardzo modne są sery kozie i owcze lub z mieszanki mleka krowiego i owczego (np. portugalski Alentejo) , produkowane analogicznie jak sery z mleka krowiego. W przypadku wyżej wymienionych [...]
[...] witamin z grupy B, zwykle w ilościach >100% RDI. Jeśli odpadają, to jako główne źródło witamin z grupy B zostaje Ci wątróbka, no i w niektórych przypadkach ryby oraz sery żółte. Z minerałów: Wapń: to głównie żółty ser Żelazo: masa w wątróbce, inne mięsa, chlorella, ewentualnie białko konopne. Magnez... tutaj jest problem, bo to głównie [...]
Nie chodzi o białko. Tylko o nabiał, czyli produkty mleczne zawierające laktoze (mleko, twarogi, sery żółte, sery białe) Jajek nie wliczasz do tych 150 gram. ;-) Jeśli chcesz kupić hantle, to kup regulowane. Jak nie ćwiczyłaś jeszcze na siłowni to plan możesz wziąć ten: http://www.sfd.pl/-t803543.html Jest tam wersja do domu. Jak chcesz chodzić [...]
[...] weselu. W sumie to mnóstwo mięsa, i jeszcze więcej wódki %-) Słodyczy prawie wcale, kawałek tortu i w sumie tyle. Dzisiaj za to tylko z rana jajeczniczka i jakieś szynki i sery, i teraz już w Wawie poszedłem do Wietnamców na zupę i jakąś jagnięcinę z ryżem, i to by było na tyle %-) Męczyłem to z pol godziny, kac zabił mi apetyt %-) Ale od jutra [...]
[...] Ci dodanie do diety sera podpuszczkowego. Bardziej chciałem podkreślić, że jest mało produktów niskowęglowodanowych z wysoką zawartością sodu. Z drugiej strony są różne sery podpuszczkowe. W przypadku przerostów grzybicznych i bakteryjnych różnie też są one tolerowane. Ogólnie w takiej sytuacji w produktach mlecznych problematyczna mogą być [...]
[...] łysienia, dobra masa, słaba rzeźba. Po dwóch cyklach 100xmeta, 100xstano, cel 1. siła, 2. jeszcze więcej masy. Wymiarów nie mierzę, ale solidne. Siłowo gorzej. Dieta jajka, sery, jajka, sery, jajka, sery i tak do wyżygania no to skoro już tu jesteśmy co radzicie: -12xprolo e6d -10xprolo e7d + 100 meta -10z omo e7d + 100 meta jakkolwiek dziwnie [...]
Z kalorycznością trawy jest tak, że krowa ją wcina a Ty z tego masz sery, mleko i Białko serwatkowe. A warzywa na patelnie są dodatkiem a nie bazą. W diecie kulturystycznej większość kalorii pochodzi z węglowodanów i tłuszczy a więc ryżu i oleju a nie siana chyba że chcesz być zdrowy jak Koń! ;)
[...] źródłem wapnia Najlepszym i wręcz niezastąpionym źródłem wapnia są: mleko, mleczne napoje fermentowane (jogurt, kefir, mleko acidofilne, zsiadłe mleko, maślanka itp.) oraz sery. Wynika to zarówno z dużej zawartości wapnia w tych produktach, jak i jego wysokiej biodostępności (czyli przyswajalności lub absorpcji, która oznacza procentowy stopień [...]
[...] witamin z grupy B, zwykle w ilościach >100% RDI. Jeśli odpadają, to jako główne źródło witamin z grupy B zostaje Ci wątróbka, no i w niektórych przypadkach ryby oraz sery żółte. Z minerałów: Wapń: to głównie żółty ser Żelazo: masa w wątróbce, inne mięsa, chlorella, ewentualnie białko konopne. Magnez... tutaj jest problem, bo to głównie [...]
[...] Ok czyli części warzyw nie wliczam a co do nabiału to nie wiedziałam :/ myślałam że nim podgonię ilość białka co do zapotrzebowania dziennego. Chyba muszę też zacząć kupować sery np półtłuste żeby jakoś wartości tłuszczy podciągnąć. W dzienniczku pomyliły mi się godz. bo sałatka też była o 14 i wiem że za duży odstęp czasowy do kolejnego posiłku [...]
Dietę na początek miałem na "maks białka", były sery, były jajka. Potem zacząłem analizować reakcje organizmu, tętno, objawy alergiczne - najpierw poleciały sery (nawet nie pamiętam, czy poleciały przed rozpoczęciem treningów czy po), potem jajka. Liczyłem, ile mam białka w diecie, wychodzi że po wywaleniu jajek i serów mam dalej w [...]