[...] do duzej ilosci tunczyka koserwewego jedna konserwa tunczyka zawiera az 37 g bialka ale malo weglowodanow wiec czy jako uzupelnienie weglowodanow po kanapce z tunczykiem moge sobie zjesc lody z rodzynkami albo slodkie krakersy z jemem truskakowym czyraczej to glupi pomysl?ps, czy ryz preparowany warto go jesc czy raczej ma male wartosci odzywcze?
witam mam pytanie odnosnie mikrofali, czy ma to jakis znaczny wplyw na te wartosci odzywcze jakie powinny zawierac. np gotujac 4 porcie ryzu za jednym gotowaniem. jedzac jedna porcje od razu, i zostawiajac sobie 3 kolejne porcje "na pozniej" wlozyc ten ryz do mikrofali sobie i go odgrzac czy jesc zimny czy jeszcze jak?
czesc, jakie wartosci odzywcze ma ryz preparowany ( taki lekki ) czy jedno ziarenko tego ryzu rowna sie 1 ziarenku normalnego?? i jeszcze jedno, jak powinien wygladac posilek (pomagajacy utrzymac mase ale wylacznie miesniawa ) po dlugim wysilku, ktorego celem bylo spalenie tluszczu (40-60min). Dzieki.
Witam! Mam takie pytanie bo w diecie mam posiłek: pierś z kurczaka, biały ryż i papryka.. I czy muszę pierś z kurczaka jeść gotowaną czy mogę paprykę i pierś podsmażyć na np. Oliwie z Oliwek czy nie mogę czy to zmieni wartości odżywcze kurczaka ?
dla wiekszosci bedzie to simeszne pytanie, czy wartosci odzywcze na 100 g podawane na pudelku ryzu dotycza produktu przed ugotowaniem czy po ugotowaniu, domyslam sie chodzi o ryz przed ugotowaniem ale kto pyta nie bladzi
Czy gotowanie dwóch rodzajów ryżu (brązowego i białego) w jednym garnku, gdzie ryż biały wyjmę po 15 min. a brązowy po 30 zmieni wartości odżywcze/IG/smak tych ryżów? Czy mogę gotować w jednym garnku obydwa rodzaje?
Witam.Nie wiem czy w tabelach kalorycznych podają wartości odżywcze ryżu w 100g przed ugotowaniem czy już po?Wiadomo że po ugotowaniu ryż waży ze 3x wiecej...
Czy gotowanie dwóch rodzajów ryżu (brązowego i białego) w jednym garnku, gdzie ryż biały wyjmę po 15 min. a brązowy po 30 zmieni wartości odżywcze/IG/smak tych ryżów? Czy mogę gotować w jednym garnku obydwa rodzaje?
mam dwa pytania: 1. dlaczego ryż po ugotowaniu się powiększa? 2. folie ryżu po 100g (100g jest po ugotowaniu?) 3. wartości odżywcze zostają takie same po ugotowaniu jak jest napisane na opakowaniu?
[...] twarzy, tak zwana mgiełka umysłowa i wiele innych wymienionych na początku. Często ludzie tacy, z uwagi na liczne dolegliwości, są określani mianem hipochondryków. Zaryzykowałbym przeciwne stwierdzenie - hipochondria jest jedyną chorobą, której ludzie z przerostem drożdży nie mają. Proces przerostu candidy jest powolny. Może trwać [...]
[...] cukier. -Włókno jest węglowodanem niestrawnym, którego organizm ludzki nie może wchłonąć. Przechodzi ono po prostu przez przewód pokarmowy, ułatwiając jego pracę i obniżając ryzyko zaparć oraz innych schorzeń. 3. Tłuszcze i oleje. Możemy je podzielić na: nasycone i nienasycone. Tłuszce nasycone znajdują się w produktach mleczarskich, mięsnych, [...]
Z pewnością kazdy z was chciał kiedys poprawić ,jakis element rzemiosła piłkarskiego,lecz nie wiedział jak się za to zabrać pisząc tą prace mam zamiar wam w tym pomóc ,w osiągnięciu wyznaczonych celi,rozwoju piłkarskim.Stworze fikcyjną(ynternetową ) postać ,model na podstawie którego będzie wam lepiej wczuć się w świat trenigu. Mojim [...]
[...] (błonnika, hemicelulozy, ligniny, pektyn, gum). W diecie zdrowego człowieka powinno znajdować się 30-40 gramów tych związków dziennie. Dieta bogatoresztkowa charakteryzuje się zwiększoną ilością tych substancji (50-70 gramów dziennie). Stosuje się ją w profilaktyce zespołu jelita drażliwego, powstawania uchyłków jelita grubego i raka [...]
[...] owoców, soków owocowych oraz ryżu. Włączenie mięsa, produktów zbożowych i mlecznych oznaczałoby przekroczenie limitu 50 mg sodu. Tak jednostronna dieta wiąże się ze znacznym ryzykiem wystąpienia niedoborów białka, witamin i składników mineralnych. Jest również bardzo uciążliwa dla pacjentów. Obecnie zaleca się nieprzekraczanie 1200 mg sodu na [...]
[...] 200 mg kofeiny w jednej dawce, razem z efedryną oraz aspiryną oczywiście. Kofeina silnie pobudza rozpad tkanki tłuszczowej i podnosi ciśnienie. Nadużywanie wiąże się z ryzykiem wystąpienia, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, choroby wrzodowej przewodu pokarmowego, chronicznego bólu głowy. -------------------------------------------------- [...]
POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]
[...] oraz uzupelniaja straty glikogenu, uszczuplone podczas intensywnego treningu. Drugie natomiast dostarczaja energii systematycznie przez dluzszy czas. Do nich zaliczamy: ryz, ziemniaki, kasze, platki owsiane, makarony, pelnoziarniste pieczywo, warzywa. Najwiecej weglowodanow powinno spozywac sie na sniadanie oraz w czasie przed i po treningu. [...]
Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]