Hehe, w moim przypadku musiałem tylko jaja i ryby wyrzucić i nabiał. Kulturyście który bazuje na produktach zwierzęcych ciężko byłoby się przestawić na rośliny. Choć jest parę przypadków :-)
kto tu mowi o jakims uzupelnianiu brakow o3 ? ;) chcesz uzupelnic o3 to kupujesz suplement i go lykasz/zaczynasz jesc ryby bogate w o3 jak Cię stać przez cały miesiąc dzien w dzien olej lniany jest lepszy od oliwy z oliwek pod kazdym wzgledem ale jak ktos nie chce to nie przymusisz go jak dziecka do szpinaku :D
[...] to, że mówił, że będzie bazował przede wszystkim na tłuszczach pochodzenia zwierzęcego, gdzie u mnie wlatywały orzechy włoskie, ostatnio od ok. 3 miesięcy majonez light, lub ryby/avokado. Nie każdy jest tak duży by ciąć na 4000 kcal +, a co za tym idzie - mieć tyle fatu w diecie. :-D Co do owoców - zobacz o ile nie zobaczyłeś co napisał [...]
[...] to miałam w lodówce ;) a później chleb z jajem) i łosoś z chlebem czyli posiłek 2 - też będzie rozbity na 2 takie same. Mam problem z białkiem, bo niestety okazuje się że ryby mi nie idą za bardzo (oprócz łososia który jest tłusty), a jak jem tylko mięso, strączki i tłustą rybę to or razu przeskakuję albo węgle albo tłuszcze :( W sumie jedyną [...]
[...] wygląda tak, że się strułam i przez 3 dni praktycznie jedyne co jadłam to był rosół - nic innego nie dawałam rady w siebie wcisnąć ;) ale już powoli chyba zdrowieję, uf... ryby i jajka jak najbardziej, mięso możliwe że od czasu do czasu jakieś eko... zobaczymy :) na razie jestem zachwycona mieszanką owoców morza w mrożonce - bardzo ładnie mi [...]
dziewuszki! potrzebuje pomyslow na smaczne potrawy przyrzadzane na grillu elektrycznym... nie wiem jak do tego podejsc zeby wyszlo smacznie... ryby, miecho, warzywa grill mam duzy, na 5 porcji niby ps. poki co googluje, ale mimo wszystko ... Zmieniony przez - gruszka85 w dniu 2011-09-20 12:10:31
właśnie w moim przypadku jest tak, że nie umiem sobie zrobić tej ryby tak, żeby mi smakowała i próbuję coś pokombinować i własnie przeczytałam, że z masłem smakują dużo lepiej i chciałam spróbować, tylko czy to nie "zaszkodzi" dziecie?
macie jakis pomysl na makrele? jem wszelkie ryby i owoce morza i wybredna nie jestem, ale swieza makrela smakuje ohydnie, i zdania nie zmienie. Potrzebny mi przepis na cos co pozwoli ta tania i dostepna tlusta rybke zmienic w zjadliwe danie (dzis mam dwie smazone na ghee z sola i pieprzem-i raczej na 100% wyladuja w koszu...)
Anister, swieza musi byc imho bardzo swieza... Ja kupuje swieza makrele w jednym miejscu, bo wiem, ze ta babka ma super swieze ryby i goowna nie sprzeda.. Ja robie zazwyczaj na grilu, tylko nakroje skore w szachownice, posole, troche cytryny i posiekanej pieruszki albo koperku i fru na bardzo goracy grill (albo patelnie grillowa). griluje w [...]
tak jak mówiłam... to najprawdziwsza MAGIA ŚWIĄT... SZEFOSTWO UDZIELA DYSPENSY ... ;-) ( a po świętach pewnie dokręci śrubę :D ) ps. przyjmę ciekawe przepisy na ryby ... Zmieniony przez - CiociaSamoZlo w dniu 2012-12-13 14:11:26
Kurcze, nawet fitnesski jedzą słodycze w święta%-) Znaczy akurat do słodyczy to nie namawiam;-) Ale naprawdę zachowujmy umiar, trzeba mieć też zdrowe podejście do diety;-) Ja z czystych rzeczy robię łazanki z kapustą (przepis dawałam w zeszłym roku), sernik sfd z polewą czekoladową i kruchym spodzie z orzechów, a'la piernik z fasoli i jabłecznik [...]
nie lubie ryby po grecku #-P czasem robie i jem ale myslami jestem gdzie indziej karp najbardziej lubie tradycyjnie na patelce z cebulka, ale jak robie sama wigilie to dzien wczesniej sole, pieprze, dodaje starta albo drobno pokrojona marchewke, cebule, seler naciowy, cebula, pietruszke korzen i natke warstwami ryba, warzywa itd,,,. wszystko [...]
noo pieczone najlepsze na świecie, ja zawsze piekę pzy okazji pieczenia chleba, bo do miękkości to potrzeba im prawie 2 godziny...no to chleb, ryby i coś jeszcze w tym samym czasie można piec co te buraki ;) polecam też tarte i skropione cytryną :-))
Mam pytanie, czy to możliwe, że mięso i ryby kurczą się po zamrożeniu? Do tej pory myślałam, że po prostu nieprawdę podają na opakowaniu. Przykładowo po odjęciu glazury powinno być 450 g flądry, a ja zważyłam po rozmrożeniu i było tylko 407 g. Ja sama wszystko ważę przed zamrożeniem i ostatnio wyciągnęłam filet z indyka, który ważyłam przed [...]