[...] Odżywki białkowe to ostatnie odżywki jakie powinieneś rozważyć, wspomniałem o omedze 3 i witaminie d3, które przyniosą więcej pozytywych efektów. Białko dostarczysz z pożywienia takiego jak mięso, ryby, jaja, twarogi i sery. Jednak jeżeli się uprzesz, to zwykłe WPC jak to starczy - https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Protein-opis33284.html
[...] Wiatr był dosyć chłodny nad morzem, ale najważniejsze że deszczy nie było. Z ruchu to dużo kroków, bo mały polubił spać w nosidle. Dziennie ok 20 tys. jedzonko: wędzone ryby, ryba smażona, ryba z grila, pierogi, naleśniki, jajecznica, zapiekanka, lody, gofry. Część sami robiliśmy- śniadania i kolacje. Od dziś trzeba wracać na lepsze tory i [...]
[...] czy innych źródeł sodu w mojej diecie jak na lekarstwo. Tydzień treningowo do bani, raptem trzy godziny treningów. Nałaziłem się jednak po skałach za wsze czasy. Rano na ryby, w południe na ryby, wieczorem na ryby, mam dość i tych ryb i tego łażenia i moje body battery również ma dość. Dziś udało mi się podładować baterię do 97% ale cały [...]
czyli zamierzam na razie czerpac kalorie z takich produktow jak BIAŁKO-kurczak, indyk, wieprzowina,wolowina, jaja, ryby, odzywki bialkowe, sporadycznie twarog(raczej bardzo rzadko) WEGLE-ryze makarony wafle ryzowe, pieczywo pelnoziarniste platki owsiane i inne platki ziemniaki, owoce(raczej rzadko) TLUSZCZE- oleje, zoltka jaj, masła 82%, tluszcz z [...]
[...] większości rzeczy wysoko przetworzonych dobrze mi zrobiła. Staram się czerpać z różnych zdrowych źródeł białko (Skyr, jogurt naturalny, twarogi, orzechy) tłuszcze (awokado, ryby, jajka, sery żółte, pleśniowe, orzechy) węgle (kasze, ryż brązowy, pełnoziarniste lub strączkowe makarony, pełnoziarniste pieczywo) oraz owoce i warzywa (często warzywa [...]
Cześć! To są aminokwasy, także nie powinno być skutków ubocznych. Jednak osobiście uważam, że będąc na redukcji lepiej jest dostarczać aminokwasy z pełnowartościowych źródeł jak: mięsa, ryby, jaja, twarogi, sery czy odżywki białkowe.
Dieta wegańska staje się w ostatnich czasach coraz bardziej popularna. Decydują się na nią osoby, które z różnych powodów nie chcą lub nie mogą jeść mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego. Trzeba jednak uważać, ponieważ może ona prowadzić do niedoborów składników odżywczych, których organizm potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Jak [...]
Witaminy to związki chemiczne, które są wymagane do właściwego funkcjonowania naszego ciała. Witamina B12 zalicza się do większej grupy witamin B, składającej się z 8. różnych witamin: B1 - tiaminy B2 - ryboflawiny B3 - niacyny, B5 - kwasu pantotenowego B6 - pirydoksyny B7 - biotyny B9 - kwasu foliowego B12 - kobalaminy Niektóre z witamin są [...]
Witamina B12 ze względu na wzajemne powiązania z innymi witaminami została dołączona do całej ich grupy, o nazwie witaminy B. Jest ich łącznie osiem i (m.in.) mają jedną wspólną cechę, są rozpuszczalne w wodzie, przez co, w odróżnieniu od witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, nie musimy spożywać ich wraz z pokarmem zawierającym dużą ilość tego [...]
No, nie całkiem ;-) Mniej więcej tak jak poniżej być powinno /SFD/2021/6/4/95c61612c698434abece715bbef0b563.jpg Wczoraj ryby, dziś ryby, kurczak wypada z menu :-) Pozostało jakiś warzywniak obsadzić i będę samowystarczalny %-) Sezon OW dziś otwieram także jakbym wieczorem nic nie skrobnął, to już pewnie nie skrobnę. Czołem [...]
Cześć! Na samym początku powinieneś sprawdzić jakie jest Twoje "0 kaloryczne", czyli ilość kalorii jakiej potrzebujesz by funkcjonować i nie zyskiwać ani nie przybierać na masie biorąc pod uwagę całą Twoją aktywność. Możesz obliczyć, to na kalkulatorze tutaj:
Życie nastolatki w obecnych czasach nie jest proste, otaczające ją w mediach i na portalach społecznościowych obrazy młodych, zgrabnych i wysportowanych kobiet oraz presja społeczna idealnej sylwetki sprawiają, że wiele dziewcząt zaczyna swoją przygodę z dietą oraz aktywnością fizyczną. Na zakończenie Bardzo ważnym elementem redukcji młodych [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Kolejny puzzel do redukcji :-) Mianowicie, odkryłem dziś iż ryby morskie mają ujemne kalorie. Wydatkowałem 230kcal, uzyskałem 100kcal (słownie: sto). Foty niestety nie będzie, bo nie mogę znaleźć trybu makro w smartfonie {{:-( Czołem
Dieta ketogeniczna to dieta o bardzo niskiej zawartości węglowodanów i dużej ilości tłuszczu, która została opracowana, aby pomóc dzieciom i dorosłym cierpiącym na napady padaczkowe. Obecnie pomaga ludziom osiągnąć szereg celów zdrowotnych, w tym utratę masy ciała. W diecie tej około 5 do 10 procent dziennego spożycia kalorii pochodzi z [...]
Na wygląd naszej skóry wpływa bardzo dużo czynników, m.in. stres, pielęgnacja, dieta, sen i inne. A z racji tego, że jest widoczna dla wszystkich, to każdy chce, żeby wyglądała zdrowo i promiennie. W końcu to wizytówka naszego zdrowia. Poza odpowiednią pielęgnacją warto zadbać o swoją dietę i spożywać produkty, które mogą mieć pozytywny wpływ. [...]
Cześć! Liczenie kalorii to podstawowy czynnik, który wpłynie na Twoją sylwetkę. Ile powinieneś jeść możesz obliczyć za pomocą rozmaitych wzorów. Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: