Za dużo białka w prochu, monotonnie, moim zdaniem mało tłuszczy. I naprawdę nie trzeba jeść gotowanego kurczaka polanego oliwa, czy z dodatkiem orzechów. Można, a nawet trzeba dorzucić także bardziej tłuste mięsa i ryby.,jajka. To nie jest tak, że tłuszcze roślinne są dobre,a zwierzęce złe, liczy się stosunek kwasów tłuszczowych
[...] przede wszystkim swój model żywienia o warzywa ( różnokolorowe ) mogą znajdować się w każdym niemalże posiłku. Generalnie spożycie owoców i warzyw ciągu dnia mieści się w graniach 0.5-1kg, w Twojej sytuacji wygląda to trochę ubogo. Deficyt również wypada w kontekście kwasów tłuszczowych Omega-3. Wprowadź tłuste morskie ryby 2-3 razy w tygodniu.
Cynik - tu nie chodzi o procenty, tylko o to jak funkcjonuje człowiek. Mówię, dajmy 2 tys złotych, czemu tylko 500? To jest zwyczajne dawanie ryby (kasa) zamiast wędki (warunki gospodarcze)
[...] zbóż, które zaczęto uprawiać dopiero wiele lat później. To samo tyczy się ziemniaków, czy roślin strączkowych. Według oryginalnej diety dr Cordaina jeść można: - mięso, ryby i owoce morza, - warzywa, owoce, - nasiona, orzechy, - przyprawy, zioła i naturalnie występujące tłuszcze. Zabronione jest natomiast spożywanie: - zbóż (kłania się tak [...]
[...] innym, niż uczulenie - chodzi o dużą ilość wit.B12: http://potreningu.pl/articles/4063/witamina-b12-a-tradzik--interesujaca-zaleznosc Przy dobrej diecie, bogatej w mięso, ryby, jajka - ma się w organizmie dostatek wit.B12, więc dołożenie do tego większej ilości sera może spowodować nadmiar ... Sery dojrzewające mają jej bardzo dużo, dzięki [...]
Nie jadasz mięsa? Twoja dieta jest mocno do zmiany. 2200 sądze, że na początek będzie mało. W każdym posiłku powinienes mieć pełnowartościowe białko minimum 20g na posiłek, nabiał zostaw w 1 porcji, masz tego tam za dużo. Urozmaić dietę. Wprowadz tłuste ryby, mięso. Różne węglowodany (kasze, ryże) więcej warzyw. Bo ta papryka nie powala.
[...] na sałatkę bez sosu z grillowanym kurczakiem. Chyba ok? Wpadną dwa obiady i dwie kolacje służbowe, ale plan jest taki, zeby jesc tylko mięso i warzywa. Kura, steki, chude ryby. Zero węgli az do piątku. Obiad symboliczny i raczej dla towarszystwa. Kolacja jako główny posiłek. Chciałbym ten trening jakos ogarnąć, ale nie wiem czy bedzie czas.
[...] drzew orzechowych (kokos), soję (lecytyna). Ten produkt został wyprodukowany w miejscu, w którym przetwarzane są produkty, które mogą zawierać mleko, jaja, soję, skorupiaki, ryby, orzechy z drzew orzechowych, pszenicę i orzechy ziemne. Składniki aktywne Porcja 332g Ilość porcji w opakowaniu 16 Opakowanie 5440g SKŁADNIKI AKTYWNE Combat XL [...]
*podałaś. Sosy wywal, jajecznica na maśle to czyjś gotowiec wrzuć w bilans ilość jaj i masłą na jakim smażysz, to samo z filetem - wrzucasz ilość mięsa i tłuszczu na jakim smażysz, to samo z omletem . Popraw to. Bo nie wiesz ile autor tego dania miał na myśli pisząc "masło" Wazysz przed obróbką termiczną. Nie wrzucaj samego serka [...]
Filet z ryby ważyć po odmrożeniu? Czy mogę kurczaka i filet zapakować w folie aluminiową i wrzucić do piekarnika? to będzie to samo co ugotowane? Zmieniony przez - tbsfd w dniu 2016-09-13 18:29:48
Nie musisz jeść cały czas kurczaka. Masz inny rodzaj mięsa np. wieprzowina, wołowina, inndyk. Możesz jeść ryby, jaja . To samo tyczy się ryżu zamieniasz na makaron, kaszę, płatki. Najważniejsze jest trzymać się założonego bilansu i rozkładu makro składników.
np. wątróbka,wędzone ryby, karkówka, wołowina, szynka wieprzowa, udka z kurczaka. Tłusze wzrosną wraz z tłuściejszym mięsem ale dodatkowo jak ci będzie brakowało to możesz dołożyć z oleju i orzechów.
[...] źródła białka takie jak wołowina, tuńczyk, łosoś są drogie ale masz kurczaka,indyka, wieprzowinę,śledzie,dorsza,jajka,wpc,twaróg,podroby, z tłuszczy masz: tłuste mięsa,ryby,żółtka jaj, orzechy, olej kokosowy, oliwa z oliwek,nasiona/pestki,ser,masło, węgle: ryże, kasza jaglana/gryczana, makaron, banany, ziemniaki, chleb na naturalnym [...]
[...] mam podobne problemy i wiem, że da się trochę wyluzować a to sprzyja załagodzeniu objawów. Co do białka to popróbuj innych mięs. Jest cała gama: szynka, karkówka, schab, podroby, ryby, ryby wędzone, owoce morza. Są o tyle bezpieczne, że nie słyszałam jeszcze o problemach jelitowych po mięsie czy rybach więc warto jednak z nich nie rezygnować.