[...] różnorodność powinna być raczej ograniczona. Zatem określmy co będzie stanowić składniki naszego menu: np. chleb razowy, płatki owsiane, makaron,ryż,tuńczyk,kurczak/indyk,ryby,inne mięsa, jajka, twaróg,warzywa, margaryna,oliwa,orzechy,itd. Nie przerażajmy się - ja nie widze nic złego w jedzeniu codziennie tego samego, z ewentualnymi małymi [...]
Witam Od dawna zabieralem sie do ulozenia sobie diety, i w koncu udalo mi sie przelamac lenistwo. Od poczatku zalozeniem bylo ze diete ukladam sobie sam (aby sie nauczyc czegos wartosciowego na przyszlosc). Trenuje wiele dyscyplin (najwiecej sztuk walki), a takze nie zalezy mi na olbrzymim przyroscie masy, a raczej na zoptymalizowaniu odzywiania [...]
[...] się już na to za zimno. Dostęp do sprzętu : praktycznie wszystko, bardzo dobrze wyposażona siłownia Dieta : i tu jest problem. bo jem rzeczy z pewnej grupy produktów - tj. ryby, owoce morza, baaardzo dużo warzyw, nabiał (chudy) - serki wiejskie i twarogi, jogurty 0%, otręby (niestety w dość dużej ilości), zupy. nie jem mięsa i to raczej się nie [...]
[...] przesadzać z ich ilością bo lubią zawierać różne metale ciężkie i inne świństwa (wszystko zależy gdzie pływają ryPki). Zeby uzupełnić duży niedobór trzeba by jeść kilo ryby dziennie dlatego w przypadku niedoboru lepiej stosować suple D3. 2. Opalanie/przebywanie na słońcu produkuje witaminę D pod warunkiem że nie smarujesz się kremem do [...]
[...] zmieniam warzywa i cały czas to mi smakuje. Ale oczywiście nadchodzą okresy w których monotonia nieco przytłacza, wtedy tak jak Artur Ś. opisał - zmieniam źródła białka na ryby oraz chudą wołowinę. Oczywiście podstawą jest cały czas kurczak z racji swojej ceny, natomiast lubię czasem, choćby kilka dni pojeść ryby i ligawę wołową, miłe [...]
Mam ten komfort, ze kupuje swieze ryby z zaufanego zrodla, co do ktorej mam pewnosc gdzie zlowiona albo sam lowie ryby w morzu (dorsz, belona w maju) lub kupuje od wedkarzy szczupaka, plocie, leszcze, okonie...
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] nie przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] nie przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] są mocno przetworzone, zawierają rtęć i resztę niebezpiecznych związków dla zdrowia ( abstrahuując od spożywania owego tuńczyka od czasu do czasu ) celuj w swieże/mrożone ryby, są bogatsze w wartość odżywczą. Obecnie nie ciężko o świeże warzywa i owoce. :-) Mamy sezon, warto to wykorzystać. Do prawidłowego funkcjonowania organizmu, zakres [...]
[...] pula rozbita na 2g od razu po treningu i reszta w potreningowym z chudym mięsem) 2g (klatka) 1,5g (barki) 1g (łapy i intrewały) Białko: jaja, wieprzowina, chude i tłuste ryby, czasami kurczak/indyk/wołowina/twaróg Tłuszcze: masło, wiórki, orzechy, tłuste ryby i mięso, smalec, śmietana Węglowodany: rodzynki, ryż, czasami makaron/kasza/owoce [...]
[...] egzogennych. Wybierając produkty bogate w białko najlepiej opierać się na produktach nieprzetworzonych. Nie sięgamy więc po parówki, szynki, czy konserwy, a po świeże mięso, ryby i jaja. Świetnym wyborem jest świeże mięso drobiowe, wołowe, jak również wieprzowe czy cielęce. 100g piersi z kurczaka to około 20g białka. 100g mięsa z udek kurczaka to [...]
[...] powtsawania szkodliwych gazow.Tak wiec optymalne dawki to ok 3- 3,5g / kg mc przy dietach odchudzajacych. Nie nalezy takze zapominac o tluszczach jedno i wielonienasyconych(ryby tluste, oleje), ktore rowniez nie tak latwo zamieniaja sie w glukoze i pomagaja utrzymywac optymalne warunki hormonalne organizmu. Procentowosc tluszczy to ok. 20-25% [...]
wiekszoscia oleji roslinnych orzech pestki siemie lniane tłuste morskie ryby masz post popatrz jaki ci tłuszcz odpowiada http://www.sfd.pl/temat103185/
[...] oliwa drozsza tym lepsza, extra vinergre. Nie warto kupować taniej oliwy. Oliwe mozesz zastąpić sensownie ( czyli tłuszcze omega). 1. Olej lniany lub nasiona lnu. 2. Tłuste ryby (sledź, makrela). 3. Słonecznik i orzechy. 4. Na pewno nie smalcem. ( chyba ze do smazenia, jest lepszy od tłuszczy roślinnych). Ale generalnie unikaj tłuszczów [...]
[...] ćwiczeń fizycznych. Dieta niskowęglowodanowa polegała na ograniczeniu węglowodanów do 20 g/dobę. Nie ograniczano natomiast spożycia takich pokarmów, jak: mięso, drób, ryby, jajka; chorym zezwolono na dobowe spożycie 100 g sera żółtego, dwóch filiżanek warzyw sałatkowych (sałata, szpinak, seler) i jednej filiżanki warzyw o niskiej [...]