brakuje warzyw (potasu, wit C), błonnika (warzywa, owoce, orzechy, ziarna), kwasó omega 3 (ryby), wit D (ryby), w ostatnim posiłku umieściłbym węgle no i trchędużo twarogu masz kalorii sporo, rozumiem że jeteś bardzo aktywny
[...] pełno różnych warzyw, sosów masz tyle ile uda Ci się zmieścić na talerzu Były też tańsze opcję, ale ryba gorsza, bo np. panga lub dorsz w mega panierce, większej od samej ryby. Także wolałem dopłacić i miałem czyściutkie mięso i to nawet spory kawałek. Co do zakładu... to OCZYWIŚCIE PRZYJĘTY Tylko trzeba wymyślić jakąś kare dlatego co nie [...]
[...] pieczywo) Białko (chude mięso/kurczak/indyk/wołowina/wieprzowina) Tłuszcze (oliwa z oliwek,olej lniany) Jeśli źródłami białka są tłuste mięsa lub tłuste ryby,nie dodajesz tłuszczu. 3.Przed treningiem Węglowodany złożone plus dodatek owoców np.banany(lub jeśli czas między posiłkiem a treningiem jest zbyt krótki same owoce) [...]
Masz przepisy na dietach lowcarb - w poscie podwieszonym A nie moglbys poszukac w tabelach kalorycznych i wg wlasnego smaku/gustu ? Zolty ser, ryby (a jednak sa tanie !trzeba tylko poszukac), kielbasy(choc tutaj nigdy nie wiesz co jest w srodku), nasiona (slonecznik-uwaga na wegle, simie lniane-tutaj tez trzeba uwazac) orzechy i wszystkie rodzaje [...]
Jeśli nie wizisz różnicy między rybami słodkowdnymi, a morskimi, to szkoda mi Ciebie Outside... (joke) Peace A tak na poważnie, to rozumiem chyba o czym mówisz. Jak można jeść ryby, to powinno się to robić. Ale nie ma teżwątpliwości co do tego, że tłuste ryby morskie są dużo zdrowsze... Zmieniony przez - junior__23 w dniu 2006-12-25 17:59:59
[...] słodycze itp Dieta ma się opierać na źródłach węglowodanów - płatki owsiane/ryże/makarony/chleb razowy/kasze zdrowych tłuszczy - oliwa z oliwek/orzechy,pestki,nasiona/tłuste ryby/olej lniany białek (najważniejsze - są budulcem dla mięśni) - chude mięso/ryby/jaja/twaróg Nie zapominaj o warzywach, które są źródłem witamin oraz nie dopuszczają do [...]
Chyba odwrotnie . Brutto jest z opakowaniem. Na puszkach to 185 gram to jest waga netto. Wagę ryby też masz podaną na puszce-zwykle to jest właśnie 120-130 gram. A co do tabelki to możesz wpisać 185 gram ale w białku musisz zmienić na zawartość z opakowania w 100 gramach całego produktu z wodą-zwykle ok. 22,5 gram lub wpisz tylko masę ryby jeśli [...]
[...] wazryw i bez tluszcy. Ryz paraboliczny/brazowy, kasza gryczana/jeczmienna/kus kus, makaron razowy lub z maki drum, czasami platki owsiane lub ziemniaki(choc one lepiej po treningu), To zrodla WW A z=e zrodel bialka-chude mieso lub chude ryby- piersi kurczaka/indyka lub ryby mintaj/panga/tunczyk. Do tego przyprawy i jest git masz z zcego wybierac
[...] na ser %-) Smakuje mi po prostu ryż/makaron z pomidorami, a całość przypieczona serem %-) Może po prostu też dlatego, że dawno sera nie jadłem ;-) Spoko: będzie mięcho, będą ryby, będą jaja ;-D Co do ilości białka na kg masy ciała: znowu, zaokrąglijmy wagę w górę, do 50 kg, to i tak wychodzi 2,4g/kg masy ciała, przy jedzeniu 120g białka. Czyli [...]
1. W śnaidaniu brakuje białka, dołożyłbym tu jakieś WPC, jajka np. 2. Po treningu serek wiejski to nie jest najlepsze rozwiązaanie: raczej jakieś mięso, ryba, WPC 3. Ryby puszkowane tylko od czasu do czasu 4. Urozmaicaj, wrzucaj od czasu do czasu tłuste ryby morskie, orzechy włosie czy olej lniany
[...] z przyprawą od kebaba/gyrosa. Dobra szama, po co się zawsze męczyć z gotowanym. Podmieniłbym też czasem kuraka na jakiegoś indyka, chudą wołowinkę, tudzież dodał trochę ryby do jadłospisu. Osobiście zjadam też 200g twarogu na noc, to jest dodatkowe 40g białka To tylko moja sugestia, ale to Sene tu rządzi P.S. Pewnie, to przez te upały. [...]
[...] carbo jakies 30min - 1 h po treningu : bialko + weglowodany kolacje czyli wszystko po trochu przed snem same bialko i korzystaj z tych produktów białka: twarogi chude , ryby , jaja , mięso tłuszcze: oliwa z oliwek , tłuste ryby , jajka , pestki z dyni , orzechy włoskie/laskowe , olej lniany , tran , wiórki kokosowe węglowodany: pieczywo [...]
[...] (są różne możliwości, nieskończenie wiele) Dieta o zmniejszonej ilości węglowodanów, zwiększonej ilości bialka i średniej ilości tłuszczy. źródla białka (twaróg chudy, ryby, pierś z kurczaka/indyka, jaja, jogurt/mleko/kefir, rośliny strączkowe, odżywka białkowa) źródla węglowodanów (warzywa, owoce, chleb pełnoziarnisty, kasza gryczana) [...]