ok , a wiec wędlina będzie zamieniona na upieczona pierś kurczaka w sznity odrobina musztardy może byc do tego ? jeżeli chodzi o ryby to bede manipulował by nie bylo to codziennie taka sama rybka. Staram się jeść średnio 500-700 g dziennie warzyw , rano jakiś pomidorek , do obiadku sałata rzodkiew ogórek zielony kalafiorek pomidorek, a do kolacji [...]
wiem, ze zolte sery sa niby przy takich dietach polecane ale ja bym nie przesadzal, lepiej skoncentrowac sie na innych produktach, okazjonalnie tak ryby sa rozne np. sledzie, makrela, losos, wybieraj te morskie glebinowe
[...] co tydzień. Zaczynamy tak: - 1000kcal - 120g białka - 60g tłuszczu - ŻADNYCH węglowodanów. Źrodła białka: wszystkie mięsa (również te tłuste gatunki), podroby, wszystkie ryby, z naciskiem na te morskie i tłuste, jajka Źródła tłuszczu: tłuszcz w mięsie, jajkach, tłustych rybach, oleje roślinne z pierwszego tłoczenia (oliwa z oliwek, olej [...]
Martucca jeslı nie jestem w stanie po treningu przygotowac sobie posilku bialkowego (moge np zjesc dopiero 2-3 godziny pozniej ) to lepiej nic nie jesc czy w wyjatkowych sytuacjach wypic koktajl proteinowy ?Zrobie tak jak doradzisz ,jesli cos robie nie tak to wynika tylko z mojej niewiedzy ..Ryby jem praktycznie codziennie ,kupuje w kazdy piatek [...]
wiek 30kg xD Twaróg zamień na półtłusty lub tłusty, Owoców i warzyw nie wliczasz w bilans? Dodawaj czasem do diety świeże morskie ryby ważne źródło O3. Kurczaka zamieniaj na inne mięso podroby lub ryby ryz na makaron lub ziemniaki, aby dieta nie była monotonna
[...] układania diety u Dżoan, przede wszystkim powinny byc równe ww, a tego nie ma i to jest tu największym błędem, boczek akurat jest u niej ok. Oczywiście sa lepsze alternatywy, duzo lepsze np tłuste morskie ryby...... generalne zalecenia sa słuszne ale nie każdy punkt u każdego musi byc w 100% przestrzegany , wszytsko zalezy od stanu organizmu
[...] dla naszego ciała, źródło witamin i minerałów, podobnie z owocami, jadaj. Szynki różnego rodzaju, do wyrzucenia, tuna nie więcej niż x 3 w tygodniu, celuj w świeże morskie ryby, nie te z puchy, rozkład makro jest u Ciebie błędnie podany. Możesz dać białko 2-2.5/kg masy ciała, tłuszczy 1.5 g/kg a węglami możesz uzupełnić, to kwestia [...]
a co za problem wsadzić w kanapkę filet z piersi kurczaka czy to grillowany czy to pieczony? /wędzone ryby codziennie to też nie najciekawszy pomysł, stawiaj też na świeże morskie ryby, czy to łososia czy to z tańszych śledzia np. Jak warzywa?
[...] Kobiety natomiast były "zbieraczkami", więc ich dieta zawierała więcej nasion, orzechów i dzikich zbóż, stąd efektywniejszy mechanizm konwersji kwasów ALA. Poza tym ryby to główne, ale nie jedyne naturalne źródło kwasów EPA i DHA w diecie. Dość bogatym źródłem mogą być np. jaja kurze, mięso drobiowe, podroby, ale to w dużej mierze zależy [...]
[...] -siemię lniane (mielone) -oliwa z oliwek, olej rzepakowy, oleje z orzechów, olej lniany, olej kokosowy (polecany zwłaszcza typ mających problemy z tarczycą lub niedowagą) -ryby, -awokado -tłuszcz zwierzęcy traktują jako dodatkowe źródło tłuszczy jeśli dostarczane są tłuszcze wymienione powyżej Nie ma możliwości żebyś z tych produktów nie [...]
[...] organizmu cały czas do tych samych posiłków w dzień w dzień. Pamiętaj także o urozmaicaniu. Ryby znakomite źródło białka i solidna dawka Omega-3. Celuj w tłuste morskie ryby, nie te z puszki. Wędzona makrela od czasu do czasu również może zagościć w diecie. Podobnie z mięsem ( wołowina, karkówka polecana nawet na redukcji, schab )
[...] kokosowy, pestki, nasiona, awokado) Odrobina krzywdy Ci nie zrobi, ale nie szalej, staraj się ograniczać do minimum.Tuna nie więcej niż x3 w tygodniu, celuj w świeżę morskie ryby, z puszki to nie są jakościowe źródła białka. Nie zapominaj o zielonych warzywach, są bardzo wartościowe ( szpinak, brokuły, zielona papryka, sałata i.t.d ) Ta śmietana [...]
Unikaja zoltek bo naczytali sie diet kulturystow, gdzie ciagle panuje moda na unikanie tluszczow. Wszystkie ryby sa dobre. Najlepiej morskie, swieze lub mrozone filety. Zmieniony przez - domer w dniu 2011-08-24 18:44:27
[...] Stawiaj na chleb razowy. Ryby z puszki nie są najlepszym i jakościowym źródłem białka i tłuszczy ( ewentualnie nie więcej niż x3 w tygodniu) celuj w świeże tłuste morskie ryby. Zbyt mało zdrowych tłuszczy ( orzechy, nasiona, oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy, kokosowy, awokado ) wartościowy owoc. Z warzyw ( brokuly, kalafior, zielona [...]
[...] ( 2-2.5g/kg ) , podbij tłuszcze ( 1-1.5g/kg ) resztą możesz uzupełnić węglowodany. Zwiększ ilość zdrowych tłuszczy w diecie, produkty między innymi jak ( awokado, tłuste ryby, oliwa z oliwek, pestki, nasiona, orzechy ) tuńczyk nie więcej niż x 3 w tygodniu, celuj w świeże morskie ryby. Co do warzyw, staraj się jeść świeże, brakuje owoców. [...]
[...] Możesz dodawać do każdego niemal posiłku. Szczególnie te zielone. Wszelkiego typu wędliny do wyrzucenia. Zamiast tego możesz np: upiec fileta z piersi z kurczaka. Ryby z puszki to nie najlepsze źródło jakościowego białka. Celuj w świeże morskie tłuste ryby. ( Dostarczają solidnej dawki Omega-3 ) Ile wynosi Twoje zapotrzebowanie kcal?
[...] co tydzień. Zaczniemy tak: - 1400kcal - 150g białka - 90g tłuszczu - ŻADNYCH węglowodanów. Źrodła białka: wszystkie mięsa (również te tłuste gatunki), podroby, wszystkie ryby, z naciskiem na te morskie i tłuste, jajka Źródła tłuszczu: tłuszcz w mięsie, jajkach, tłustych rybach, oleje roślinne z pierwszego tłoczenia (oliwa z oliwek, olej [...]