[...] jednak Twoje menu jest monotonne jak i deficytowe w istotne składniki odżywcze. Wzbogać swoją dietę o warzywa jak i owoce (różnokolorowe) jak i dodaj do swojego menu tłuste ryby (x2-3 w tyg.). Nie przesadzaj również z masłem orzechowym, zwłaszcza jeśli jest zrobione z ziemnych, nie bazuj na kurczaku, oliwie i ryżu - masz do wyboru szeroki [...]
[...] smalcu i masła. Wystarczająca ilość tłuszczu zwierzęcego dostarczana jest bowiem z produktami mięsnymi i mlecznymi. Ważną pozycję w jadłospisie sportowca powinny stanowić ryby, które dostarczają nie tylko wartościowego białka, ale i kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, których udział w ogólnej puli energii powinien wynosić ok. 2%. Białko - [...]
[...] jest to Hashi. Dieta uboga w składniki odżywcze a przy Hashi dość powszechnym problemem jest niedobór witamin i minerałów, tudziż anemia. Podstawą Twojej diety powinny byc ryby pełnomorskie i jaja szczęśliwych kurek, dalej mięso (w tym podroby - wątroba, serca drobiowe), strączki, warzywa bulwiaste (słodkie ziemniaki, buraki, seler), dalej [...]
[...] Błonnik 0,72 g Ad1) W tłuszczach jadalnych kwasy tłuszczowe są ZAWARTE a ponadto zawierają pewną część innych składników : glicerolu, wody Ad2) odżywka białkowa nie może stanowić substytut głównego źródła białka, tylko stanowić jego uzupełnienie. Nie musisz jeść piersi, może być to inne mięso, nawet tańsze : choćby podroby, udka z kurczaka, ryby
[...] daj 2 gramy na kilogram masy ciała, węglowodany 100-150 gramów i reszta kalorii pochodząca z tłuszczów. Poza tym, skoro masz dietę low carb to dawaj tłuste mięsa, tłuste ryby, a nie chudą pierś z kurczaka, po to, aby dodać do niej tłuszcze. Czemu wartości odżywczę są źle dorbrane? Dodam,zę stosuję równięż SAA. Nie mam diety low carb, po [...]
Nie wyobrażam sobie spożywania 150g płatków owsianych, duże obciążenie dla układu trawiennego. Gorsza strawność pokarmu sprawia, iż składniki odżywcze w nim zawarte są gorzej przyswajalne. Ryby z puchy są ubogie w wartości odżywcze, dodatkowo charakteryzują się wysoką zawartością zanieczyszczeń środowiskowych (rtęć) pozbawiona praktycznie omega-3. [...]
zdrowych tluszczy? a ryby? OK RYBY OK. (BYLEBY BYLO YTEZ TROCHE GLEBINOWYCH ) nie napisalam tez o oliwce do mieska na obiad. TYLKO TAM DAJESZ OLIWE ? I MAM NADZIEJE ZE NIE MOWISZ OTYM ZE NA NIEJ SMAZYSZ... od czasu do czasu zjem tez troche migdalow lub orzechow. OK - POLECAM PODWIZONY POST - ODNOSNIE ZRODEL ZDROWYCH TLUSZCZY. poza tym, wlasnie [...]
[...] wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Nie ograniczaj się do wybranych produktów, warzywa mogą być dodawane do każdego posiłku. Warto również wplątać w swój jadłospis ryby/najlepiej celuj w tłuste morskie ( solidna dawka Omega-3 ) to samo z zdrowymi tłuszczami, to nie tylko oliwa z oliwek. ( orzechy włoskie, migdały nerkowca, laskowe i.t.d [...]
heh. No ja tez jestem 'jaroszem'. Nie wiem do jakiej grupy wegetarian sie przypisac (jadam przetwory mleczne, wszelkiego rodzaju warzywa i owoce, a ponadto ryby... heh .... mam diete coś w rodzaju Jezusa ;) ) Nie jem miesa od 7 lat. Teraz jako 19 latek jestem normalny :D . Tzn. rozwinelem sie tak samo jak moi rowiesnicy. Cwiczylem na silowni ... [...]
[...] teflonowa patelnia o grubym dnie lub naczynia żeliwne, bardzo odporne na wpływ wysokiej temperatury. W podobny sposób jak mięso smażyć można również mięso panierowane oraz ryby i jajka. Jak przyrządzić idealnego steka wołowego SFD/Images/2015/7/23/b4a116b69c0d4f1c859ad6cffa58e339.jpg Wszystko na temat wołowiny - [...]
Pierwsze pytanie odnośnie przeznaczenia? Najprostsza odpowiedz: dla wszystkich którzy chcieliby zmieścić się w korzystnym dla zdrowia poziomie tkanki tłuszczowej - dla mężczyzn będzie to 10-15% dla kobiet 18-24%. Przejdźmy do konkretów - podstawowe pytanie jak czujecie się po takim posiłku: duża porcja gotowanej piersi z kurczaka (150g), średnia [...]
[...] przedstawiał się +\- B30%\W40%\T30%, a kaloryczność w okolicach 2000kcal. Dbaj po prostu o to, żeby w twoich posiłkach znalazła się porcja białka (jajka, mięso, ryby, owoce morza jeśli lubisz), zdrowego tłuszczu (oliwa z oliwek, orzechy, tłuste ryby), wysokiej jakości węglowodanów (prawdziwy chleb razowy, brązowy ryż, rośliny [...]
[...] rolnikami przez setki tysiace lat byli lowcami, rybakami, zbieraczami. i tak naprawde w ich menu waglowaodany byly tylko przez krotki okres gdy dojzewaly owoce. Reszta to ryby, mieso(nie tluczniki bo dziczyzna nie ma tyle sadla), ptactwo, korzonki - podobnie jak w diecie dukana. kasze, ryze i inne ( juz nie mowie o najgorszej przenicy czy [...]
[...] co naprawdę jesz i są tam wartościowe składniki, nie ma żadnych hormonów. Ewentualnie sklepowe jak najmniej przetworzone ale nigdy nie w takich ilościach. Sięgaj po jajka, ryby, mięso, warzywa strączkowe - to najlepsze źródła białka. A Tobie szczególnie jest teraz potrzebna urozmaicona, zdrowa dieta bogata we wszystkie składniki odżywcze. [...]
[...] pieczywo) Białko (chude mięso/kurczak/indyk/wołowina/wieprzowina) Tłuszcze (oliwa z oliwek,olej lniany) Jeśli źródłami białka są tłuste mięsa lub tłuste ryby,nie dodajesz tłuszczu. 3.Przed treningiem Węglowodany złożone plus dodatek owoców np.banany(lub jeśli czas między posiłkiem a treningiem jest zbyt krótki same owoce) [...]
[...] białka. Wszelkiego typu wędliny do wyrzucenia. Masz sporą ilość tłuszczu, lecz brakuje tych zdrowych, włącz produkty takie jak ( oliwa z oliwek, orzechy, awokado, tłuste ryby, olej lniany, pestki nasiona i.t.d ) Tuńczyk nie więcej niż x 3 w tygodniu, staraj się celować w świeże morskie ryby. Ten banan na noc nie potrzebny całkowicie, owoce [...]
[...] dla naszego ciała, źródło witamin i minerałów, podobnie z owocami, jadaj. Szynki różnego rodzaju, do wyrzucenia, tuna nie więcej niż x 3 w tygodniu, celuj w świeże morskie ryby, nie te z puchy, rozkład makro jest u Ciebie błędnie podany. Możesz dać białko 2-2.5/kg masy ciała, tłuszczy 1.5 g/kg a węglami możesz uzupełnić, to kwestia [...]
[...] (zapewne sklepowego) - tez nie najlepszy wybór masz nadal jakieś dziwne dukanowe upodobania do nabiału i kurzego cyca a Ty masz jeść do porządku wartościowe źródła biłka - ryby (tłuste, pełnomorskie), mięsa inne niż tylko kurczak, podroby, jaja; węgle złożone - owies, kasze, ryż, strączki (tez jako źródła pełnowartościowego białka), warzywa [...]
[...] popatrz w innych dziennikach co jedza dziewczyny wieksza czesc zrodlel bialka w Twojej diecie to nabial pelnowartosciowe zrodla w zrzucie powyzej to jedno jajko i 100g ryby - to raptem 23g, gdzie znabialu bialka masz kolo 45g, reszta ze zrodel roslinnych nabial moze byc dodatkiem do diety, a nie jej podstawą brakuje w Twojej diecie [...]