[...] niż ‘otwierający’ enzym beta-glucosidase w zdrowych komórkach, posiada prostą zdolność kompletnego rozdrobnienia i przetworzenia zarówno cyjanku jak i benzaldehydu w produkty korzystne dla zdrowia. Jak można przewidzieć, komórki rakowe nie zawierają w ogóle rodanezu, co pozostawia je kompletnie na łasce tych dwu niebezpiecznych trucizn. [...]
Jaką historię mówi Ci Twoja dieta? Jaki jest najlepszy sposób aby ją usłyszeć? Produkty żywieniowe, jakie używasz mówią Ci historię. Jeśli wybierasz właściwe produkty to historia z happy-endem. Jeśli wybierasz złe produkty,to będzie historia o nadmiarze tkanki tłuszczowej,uczuciu dyskomfortu,bólu psychicznym a ostatecznie o chorobie. Jeśli obecna [...]
[...] czy smalcu - tłuszcze zawarte w rybach, orzechach i warzywach mogą chronić przed chorobą wieńcową. Informację tę wykorzystali producenci żywności, proponując przetworzone produkty niskotłuszczowe, light (dietetyczne). Natomiast wiadomość o tym, że zboża przerobione na mąkę mają taki sam niekorzystny wpływ na zdrowie jak rafinowany cukier, nie [...]
[...] rozpuszczamy w wodzie lub w soku, a nie w mleku, to zawarta w niej szczątkowa ilość laktozy nie stanowi naprawdę żadnego problemu. Można też nabyć na naszym polskim rynku produkty ( dystrybutor z USA ), zawierające w swoim składzie laktazę - enzym odpowiedzialny za trawienie laktozy. Powyższe pozwala każdemu klientowi, cieszyć się smakiem [...]
[...] cukrem, którą przerabiają na miodek Tradycyjna produkcja, miodu jest bardzo kosztowna, co skutkuje tym, że jego litrowy słoik kosztuje ok. 40 zeta. Wiecie więc ile są warte produkty sprzedawane za dychę na bazarach przez poczciwe babiny Kolejnym naturalnym słodzikiem jest fruktoza, która wzbudza nie małe kontrowersje. Sama do nie dawna [...]
[...] zwiększa zapotrzebowanie organizmu na łańcuchy aminokwasów w diecie. Proteina znajduje się w takich pokarmach, jak jaja, chude mięso wołowe, kurczaki, indyki, ryby, chude produkty mleczne. One właśnie powinny stanowić składniki kulturystycznej diety. Tłuszcz to najmniejszy ilościowo składnik diety, który stanowi dobre źródło energii i jest [...]
Artykuł ma posłużyć temu, aby "Jak najmądrzej i najzdrowiej pobudzić swój Wzrost" u osobników płci męskiej, bez żadnych środków które nie dają 100% pewności (Nie mam na myśli HGH, który w tym temacie nie będzie poruszany z takiego powodu, gdyż powinien być tylko i wyłącznie skonsultowany z Lekarzem Endykrologiem). W Artykule sprostowanych jest [...]
[...] w przedziale 40 - 70%. Pozostałe składniki to głównie węglowodany, a także zestawy witamin, mikro i makroelementów i in. Stosunkowo wysoka zawartość węglowodanów zbliża te produkty do typowych tzw. „gainerów" i sprawia, że są one wykorzystywane w celu poprawy siły i masy mięśniowej. Jednak zwiększony udział białek w składzie odżywki ma na celu [...]
[...] wspomaganie to zupełnie inna sprawa. Zalecamy stosowanie odzywek i suplementów przez osoby trenujące rekreacyjnie. Jakich suplementów? Tu warto się zastanowić. Obecnie produkty tej branży są tak szczegółowo dedykowane do poszczególnych celów, do konkretnych potrzeb, jest ich tak wiele, że trudno się połapać. Moim zdaniem osoba trenująca [...]
[...] lub poprawienia wartości odżywczej. Substancjami dodatkowymi nie są następujące składniki: 1) substancje przeznaczone do wód do picia, mineralizowanych i innych, 2) produkty zawierające pektynę i pochodzące z wysuszonego miąższu jabłek lub wysuszonych wytłoków z jabłek lub skórek owoców cytrusowych albo ich mieszaniny, otrzymane przez [...]
[...] Jeżeli jest to nie możliwe, najlepsza formą witaminy C jest Ester-C, który zapewnia największa biodostępność i nie drażni jelit. W poszukiwaniu suplementu należy wybierać produkty wyłącznie z tą formą kwasu. o Witamina E (tokoferol) Nie bez powodu A,C,E odgrywają kluczowe zadanie za obronę naszego organizmu Należą one do grupy zwanej [...]
[...] się w Polsce. Rozkwit siłowni w Europie Zachodniej i Stanach Zjednoczonych zbiegł się w czasie z przemianami ustrojowymi roku 1989 i pełnym otwarciem na zachodnie trendy i produkty. Moda na ćwiczenie szybko przeniosła się na polski grunt. W ciągu ostatnich piętnastu lat siłownie w Polsce gwałtownie rozmnożyły się, tak, że występują praktycznie [...]
[...] racjonalnego odchudzania, które zalecają spożywanie 4-5 posiłków dziennie o małej objętości. Istnieje duże prawdopodobieństwo wystąpienia niedoborów pokarmowych, ponieważ produkty i potrawy zalecane w diecie kopenhaskiej są monotonne i mało urozmaicone: zbyt duża ilość jaj, czarnej kawy i mięsa, brak produktów zbożowych, zbyt mała ilość [...]
[...] przyjmowanie produktów zawierających witaminę C, która stymuluje układ limfatyczny. Zwłaszcza podczas przeciążeń fizycznych, umysłowych)likwiduje wolne rodniki). Ponadto produkty zawierające magnez (usprawnia pracę serca i krążenia, łagodzi skutki stresu) selen (wzmacnia odporność organizmu, eliminuje toksyny), cynk (zmniejsza podatność na [...]
[...] na leucynę wzrasta wówczas do 7 - 12 g/dobę. Leucyna, walina i izoleucyna występują dość obficie w produktach spożywczych. Szczególnie bogatym źródłem tychże aminokwasów są produkty mleczne. W izolacie białek serwatkowych ilość BCAA wynosi aż 26 g a leucyny 14 g/100g białka. Biorąc pod uwagę powszechne występowanie BCAA w pokarmie nieco [...]
[...] sokach, konfiturach) oraz miodzie. Zawiera go również wiele gotowych produktów, których wcale byś o to nie podejrzewała, np. pieczywo i musztarda. Dosładzane są nawet produkty reklamowane jako wyjątkowo zdrowe lub dietetyczne, m.in. płatki śniadaniowe, serki i jogurty. Dlatego uważnie czytaj etykiety i wybieraj produkty o możliwie [...]
[...] sumienie, szczególnie wtedy, gdy się źle odżywiają. Lekarze zalecają, aby ZAMIAST SZTUCZNYCH WITAMIN SPOŻYWAĆ NATURALNE. Tzn. owoce, warzywa, mleko i jego przetwory oraz produkty zbożowe. Podkreślają także, że nieprawidłowe żywienie nie zniszczy nas od razu, lecz dopiero po latach. Witaminy syntetyczne są w takim samym stopniu przyswajalne [...]
[...] z owoców i warzyw, i nic nie zapowiadało, że otyłość będzie tak znaczącym problemem. (5) Why does fructose cause fat-gain? / Dlaczego fruktoza powoduje tycie? Fruktoza i produkty, które ją zawierają powodują, że jedzenie smakuje lepiej, przez co zjada się więcej niż potrzeba i niż się planowało. Uczucie sytości pojawia się przez krótki okres [...]
[...] tym 1/4 surówki) - mleko, sery, jaja ok. 15%- desery z owoców danego sezonu 10%2. zboża kompletne 50%- nasiona strączkowe 5-15%- potrawy na bazie sfermentowanej soi 50%- produkty sojowe, jarzyny 30-40%(w tym 1/3 surówki) Centralnym elementem każdego posiłku powinna być potrawa ze zbóż kompletnych, latem z jarzyn. Jako uzupełnienie mogą jej [...]