pamiętaj waż wszytsko przed obróbką w zrzucie masz pierś smażoną w panierce to jest już po obróbce w której jest pierś panierka i tłuszcza, najlepiej podawać mięso z piersi kurczaka bez skóry i osobno tłuszcz bo 20g to ten kurczak w tym chyba pływa.
Wg nauki białko sojowe to bv=75, białko kurczaka(czyli z piersi, które to się najczęściej wcina) bv=79. Różnica kosmetyczna. Soja to dobre białko - dużo bcaa, argininy, glutaminy, dodatkowo jeszcze masz tam za free lecytynę. Żeby białko było pełnowartościowe, wystarczy rozrobić to białko w szklance mleka - masz wszystkie aminokwasy :)
[...] vitafita; trochę więcej. Kilogram cyca kosztuje 16-18PLN (u mnie na bazarze, w markecie będzie po 13). Z proporcji wychodzi: 16PLN*150g/1000g=2,4PLN za porcję białka. Dla piersi kurczaka 30g białka będzie to jakieś 140g mięsa po 11PLN/kg 11PLN*140g/1000g=1,5PLN Czyli jest lepiej, ale nadal zostaje otwarta kwestia jakości tego mięsa (nie ufam [...]
Platki kukurydziane odpadaja, kup sobie chociaz jakis pol-produkt owsianych, nie koniecznie 100% owies, jak nie mozesz im dac rady :) Szynki z piersi kurczaka sa ok, ale nie za czesto. Unikaj wyrobow mieso-podobnych.
Wielu kulturystów je 30 minut przed treningiem, najlepszym przykładem jest nawet Robert Burneika, który wypija stacka przedtreningowego na pusty żołądek, po czym zjada posiłek złożony np, z ryżu, piersi kurczaka i warzyw. Jak sam twierdzi nie lubi być głodny na treningu, ja także, dlatego też jem około 30-40 min przed.
a czy filet z piersi kurczaka( szynka) pikok 97% mięsa moze byc?! dokladniej mowiac szynka mialem na mysli ta o ktorej pisze ale nie moglem jej znalezc ?
WITAMINY A,D,E,K rozpuszczaja sie tylko w tluszczach wiec jak np chcesz przyswoic wit A z marchewki to musisz dodac oliwe. Wybieraj raczej tluste miesa (wolowina, boczek domowy) niz faszerowane hormonami piersi kurczaka. Jedz orzechy, oliwki, awokafo, makrele, sledzie. Im bardziej roznorodnie tym lepiej
No to dobra..zaczynam od jutra jesc kurczaka grilowanego tzn piersi ,w kazdym rodzaju,jakies zielone ryz bialy i poprostu oblicze sobie kalorie ile mi ppotrzeba wegli tluszczy i bialek...Tzn mam dac spokoj z masa i co teraz poprostu starac sie nad dobra postawa ciala i miesni,praca na rzezbe??
Podaj całkowity rozkład BTW. Jeżeli chodzi o produkty to jest ok, ale szynkę z piersi kurczaka zamień na zwykłą pierś. Na posiłek potreningowy 125g twarogu i 10g oliwy średnio się nadaje, dałbym tu normalny pełnowartościowy posiłek. Zmieniony przez - Memek66 w dniu 2012-10-03 20:35:33
Ja ci polecam ryż, jakaś kasza, makaron + mięso z piersi kurczaka ew. indyka, tuńczyk, panga, wołowina. Do tego możesz schrupać jakiś owoc. Unikaj tłuszczy i dostarcz sporą ilość białka, w stosunku do węgli 1:2. Pozdr
[...] domu i tu posiłek przed treningiem (i tu co żonka ugotuje :( frytki+schabowy/ kartofle + mielony, to mały problem bo zawsze moge cos zrobić, wczesniej jadlem 100g ryzu+100g piersi) 5. po posiłku piłem gainer 6. godz po posiłku... znowu co jeść? kiedyś jadłem to co w pkt 4 (kurak i piers) ale wydalem na miesięczna diete 500 zl O.O 7. przed snem [...]
jak bułka to graham lub razowa nie masło, a margraryna (a najlepiej oliwa) dżem nie szynka tylko z piersi kurczaka lub indyka ketchup do smaku, ale nie przesadzaj ziemniaki+kotlet moze byc, surowki wszelkiego rodzaju wskazane cukru unikaj chrupki kukurydziane zapomnij nie jedz przetworzonych rzeczy, fastfoodow, czipsów, napojów gazowanych itd. [...]
chciałbym wprowadzić drobna korektę zamiast wołowiny w 5 posiłku dać kurczaka a w posiłku drugim zamiast piersi krokiety z kapustą i grzybami może być??