[...] Kromki chleba cebulowego ok. 70g + troszkę masełka Brakuje źródła zdrowych tłuszczy, nie widzę warzyw, jeżeli zamierzasz redukować tkankę tłuszczową proponuje zamienić białe pieczywo na jego zdrowszy ekwiwalent jakim będzie pieczywo graham i jego odmiany. Posiłek 2 w szkole, pracy: (10.30) - 1x Bułka kajzerka 60g - Szynka z kurczaka ok. 2-3 [...]
[...] rady tyle wcisnac:) /// OK II posiłek 10:30 (szkoła) chleb razowy + szynka z indyka lub kurczaka /// OK banan III posiłek 14:30 tuńczyk w postaci sałatki z jakims warzywem + pieczywo jakis jogurt /// TROCHE DŁUGA PRZERWA....W MIĘDZY CZASIE JESZCZE JAKĄS KANAPKE Z RAZOWYM DAJ IV posiłek normalny obiad, zalezy co mama zrobi oczywiscie bede nalegał [...]
Możesz zamienić białe pieczywo na pełnoziarniste ciemne, ja w sumie z 6 posiłków w ciągu dnia, tylko w jednym jem pieczywo, właśnie pełnoziarniste, nie używam również masła, rano polecam płatki owsiane z mlekiem i miodem.
[...] się do mikrofali i po problemie, a wybór tego jest taki, że można jeść z miesiąc i codziennie coś innego tylko z jednego marketu. Osobiście lubię sainsburys, mają super pieczywo własnego wypieku, chlebek jest taki przypieczony z czarną skórką, pychota, można jeść tylko z masłem. Inne rodzaje pieczywa własnego też mają super. Poza tym w tym [...]
[...] jakości skoro masz dostęp do polskich produktów, to jak najbardziej korzystaj z kasz wszelkiego rodzaju, płatków owsianych, jaglanych, gryczanych, rzadziej makarony, mąki i pieczywo (tutaj mówię o pełnoziarnistych, żytnich ) Wywal z diety wędliny, odżywkę raczej zamieniłabym na "jedzenie" Kajzerki też aut, to pieczywo pszenne, nie mile widziane [...]
[...] rano płatki owsiane, do obiadu warzywa, buraczki itp. Ale to co mi dają na obiad jem i myśle, że nie jest to nie zdrowe, tłusto się u nas nie gotuje:) Między obiadem jadam pieczywo z serami, szynką itp. Trenuje zazwyczaj godzine po obiedzie, po treningu szejk białkowy, a do godziny po treningu jadam, albo to co zostało z obiadu lub też jakieś [...]
[...] z dietą nie ma szału, zważywszy na fakt, że mieszkam jeszcze z rodzicami i ten domowy obiadek codziennie dopada. Może w sumie opiszę jak to u mnie wygląda: śniadanie - 2 x pieczywo ryżowe, jakiś plasterek wędliny ewentualnie sera, jakieś warzywo albo np z pokrojonym w plasterki bananem. potem na siłownię, bo aktualnie mam taki plan zajęć, że [...]
[...] (tłuszcze) nie są zmiennikiem otrębów (węgle). Otręby mogą zamienić płatki tylko. Poza tym zupełny brak dobrego białka. 4 wazy+szynka chuda+ogórek kiszony. Wyrzuć chrupkie pieczywo, daj razowe. Dietę zaczynasz, więc w drugim posiłku możesz sobie pozwolić na węgle. Szynka, nawet chuda, od czasu do czasu, wędliny nie są zdrowe. Znów brak białka i [...]
1. I Ryż na ml 300ml, pieczywo ciemne 70 g , masło 10g, serek wiejski warzywa II Pieczywo ciemne 150g, orzechy włoskie, pasta makreli 100g,grejpfrut, warzywa III Barszcz zabielany 250ml, Pierogi leniwe 300g, z jogurtem owocowym bez cukru >>?????>>>> IV Jajecznica z szynką ( szynka 70 g) z 2 jaj, warzywa oliwa makaron/ryż V Ryż ( [...]
[...] I - Musli 100g + Mleko 300ml B 21,4 T 23,2 W 77,3 Kcal 570 MUESLI WLASNEJ ROBOTY! GLOWNIE-PLATKI OWSIANE+DODATKI JAK NP. RIDZYNKI/SUSZONE OWOCE/OZRECHY WLOSKIE.. - Ciemne pieczywo (masło dla smaku) 200g B 13,4 T 3,6 W 107,8 Kcal 478 (nie liczyłem masła ) DAJ PORPOSTU WIEKSZA ILOSC OWSIANYCH,SKUP SIE NA 1ZRODLE WW A OWSIANE SA JAK NAJABRZDIEJ [...]
[...] dopływ glukozy, a takim właśnie źródłem węglowodanów są warzywa liściaste wyjątkiem jest opisywana powyżej sytuacja po wysiłku - jeżeli był intensywny i długotrwały, dodajemy inne źródła węglowodanów, ziemniaki, ciemny ryż, pieczywo razowe, niektóre makarony o cukrach prostych natomiast zapominamy, nie mieszczą się w formule tej metody
[...] mozesz mnie jakos naprowadzic co jest takie zle ? W sniadaniu jest zarowno bialko (jaja/ bialko z mleka/ orzechow czy makreli), tluszcze (orzechy/ jajko) i wegle (owsiane/ pieczywo). Obiad - tu zdaje sobie sprawe, ze moze byc nie bardzo. Posilki okolotreningowe - wegle z polecanych tu: kaszy, makaronu, ryzu. Ziemniaki podobno tez moga byc, [...]
Jak najbardziej, można robić właśnie w ten sposób. Sam robię podobnie piekąc pieczywo takie jakie lubię. Z reguły dodaję różne rodzaje mąki, np. gryczana, orkiszowa, żytnia, ryżowa. Czasami dodaję również trochę jaglanej. Jednak zauważyłem, że w sytuacji, gdy jest jej sporo, to pieczywo jest mocno suche i kruche, co wpływa negatywnie na smak. [...]