[...] ciśnieniem - to wszystko wpływa na ostateczną jakość oleju, który jest bardzo wrażliwy na obróbkę i przechowywanie. Ważne jest właśnie odpowiednie przechowywanie i zabezpieczenie oleju m.in. przed temperaturą, ale też oksydacją tlenową i świetlną . Do tego celu powinien być użyty m.in. odpowiedni przeciwutleniacz i to w odpowiedniej ilości i [...]
[...] poszukać :-) Generalnie produkty zbożowe są zasobne w takie związki jak fruktany które mogą przyczynić się zaburzenia pracy przewodu pokarmowego generując wszelkie dolegliwości typu biegunka/gazy/wzdęcia. Po płatkach owsianych, tak jak po chlebie też mam wzdęcia. Zauważyłam też, że gdy zjem chleb to mam takie dziwne pieczenie w przełyku {:-(
Białego pieczywa nie jem. Zauważyłam takie dolegliwości właśnie po żytnim chlebie, płatkach owsianych, po orkiszu również. Czuję takie nieprzyjemne pieczenie w gardle, do tego dochodzą wzdęcia i ogólnie czuję, że mój organizm tego nie toleruje, nie trawi. Dlatego muszę poszukać jakiś zamienników, co mogę właśnie zjeść na kolację z jajkami, ale [...]
[...] no i oczywiście ten olej wliczam do puli kcal. Raz czy dwa razy w tygodniu nie zaszkodzi użyć tłuszczu po smażeniu, byle był to odpowiedni jego rodzaj! Ale tak jak M-ka lepiej dodać nowego świeżego tłuszczu do potrawy, a tamten pozostały po smażeniu usunąć. Generalnie parowanie gotowanie pieczenie jest lepsze (zdrowsze) od smażenia. Pozdrawiam!
[...] to naprawdę nie żadna filozofia. Polecam dział Kuchnia na forum i video-przepisy z netu, jeśli nie masz pod ręką nikogo, kto mógłby Cię nauczyć gotować (to by było najlepsze). Zaczynasz od jednego przepisu (np. pieczenie mięsa) , a później stopniowo kolejne, a przyda Ci się to na całe życie. Zmieniony przez - M-ka w dniu 2017-01-08 13:59:48
[...] jest tu dobrym rozwiązaniem a jeszcze lepszym jest zrobienie go w formie gigantserii, jako treningu obwodowego bez odpoczynku między ćwiczeniami obwodu. Wtedy pieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu bo nie tylko wysyłasz odpowiedni sygnał do mięśni by je zachować ale i tworzysz sobie spory dług tlenowy. A w pozostałe dni możesz robić sesje [...]
[...] dzien i gotuje wg niej. Kupilam piekny kawalek schabu i chcialabym go poporcjowac i zamarynowac - macie jakies sprawdzone marynaty do polecenia? Kiedys robilam taka z sosu sojowego i miodu, ale to chyba nie jest dobry pomysl na redukcji %-) (pieczenie calosci na razie wychodzi mi beznadziejnie, mieso wychodzi mi zawsze suche jak wior :)) )
[...] poporcjowac i zamarynowac - macie jakies sprawdzone marynaty do polecenia? Kiedys robilam taka z sosu sojowego i miodu, ale to chyba nie jest dobry pomysl na redukcji %-) (pieczenie calosci na razie wychodzi mi beznadziejnie, mieso wychodzi mi zawsze suche jak wior :)) ) Schab powinnaś piec nie dłużej niż godzinę. Po ok 50min rozkrajasz w [...]
[...] przy tym masy miesniowej i nie tracac calego zapalu do cwiczen bo o glodzie na silke po prostu chodzic nie potrafie.. Help! ps. czy wazenie kazdej porcji jedzenia na wadze kuchennej jest konieczne by wyliczac te kalorie dzienne i co jesli po calym dniu i obcieciu tylko 100kcal na tydzien dalej po treningu czuje glod i pieczenie w miesniach..?
[...] treningiem kończę 2tyg rozgrzewkę na nowej rozpisce- od jutra 100%+. Z Georgem uderzyliśmy na nową dla nas siłownię, fajne hammery na klatkę, bardzo nam podeszły. Pompa i pieczenie obecne. Świetnie weszła brama z dołu- poziom bf już nieco wyższy, a użylenie na klatce i barkach dobre. Dalej łapy- w zasadzie powtórka sprzed tygodnia z małymi [...]
Pieczona owsianka z jajkiem, jabłkiem i cynamonem jest super. Dobrze, że mi przypomniałaś Eveline. Zrobię sobie w weekend, bo jednak w tygodniu rano nie ma czasu na pieczenie, a najlepsza na ciepło. Ogólnie płatki owsiane najlepiej mi teraz wchodzą zblendowane z bananem jajkami w formie omleta, ale muszę szukać alternatyw. Rzeczywiście może na [...]
[...] jest bardzo ciezki nie ukrywam i jeszcze do tego cardio przynajmiej 2 i pol godziny jestem na silowni i ostatnio zauwazylem ze wieczorem przed snem czuje takie jak by pieczenie miesni czy to prze-trenowanie sie (stany zapalne wymienione powyzej) ? Troche namieszalem se w glowie czytajac rozne posty bo duzo osob mowila zeby nie jesc duzo [...]
A więc tak, nie udało mi się jednak uniknąć tej kontuzji. Ból w okolicy kręgosłupa lędźwiowego nasilał się coraz bardziej, towarzyszyło temu cierpniecie, pieczenie a czasami również ból. Po 8 dniach od pamiętnego treningu nóg udałem się do swojego GP w celu zdiagnozowania usterki i podjęcia dalszego leczenia. Mój GP zdiagnozował u mnie meralgia [...]
Jaki ma dokładnie charakter ten ból ? Jeśli to pieczenie po bokach to najprawdopodobniej czujesz prostowniki grzbietu. Jednak one rzadko kiedy bolą po każdym treningu.
Codzienne smażenie i wybieranie tylko tej propozycji podania potrawy jest dla mnie szkodliwy. Nie da się ukryć, że podczas smażenia pewne ilości szkodliwych związków są uwalniane, zatem warto zacząć stosować też inne metody obróbki termicznej - DUSZENIE, PIECZENIE, GOTOWANIE NA PARZE, EW. GRILLOWANIE. Ponadto ważne też jest, jak się smaży. [...]
[...] drożdże, cukier, sól i dolewany wody- ok 180ml, ale należy obserwować ciasto- jest dość rzadkie, ale nie może być za rzadkie. 2. Rozsmarować ciasto na blasze na papierze do pieczenie i odstawić na 20 min. W tym czasie nagrzać piekarnik- 220 stopni- góra dół. 3. W tym czasie pokroić i kurczaka i podsmażyć na patelni z przyprawami oraz zrobić sos [...]
[...] Oczywiście opór jest straszny, bo w naszej kulturze proste metody nie są traktowane poważnie. To małe coś przyklejamy do skóry w miejscu bólu, podpalamy i się tli. 3-4 sztuki. Pod koniec jest pieczenie i może zostać drobna blizna. /SFD/2017/1/27/fefca09f7aaf4940b8ae63ea42a366cf.jpg Zmieniony przez - Ernesto_Mendoza w dniu 2017-01-27 10:55:58
Masa w toku dziś poszalałem tarta truskawkowa z budyniem :-D8-) Robiłem na tartę o średnicy 28 cm. Ciasto: 2 lub 3 szklanki mąki 10 ml cukru( można wiecej lub mniej zależy jak kto woli) 4 żółtka 20 dag tłuszczu 3 łyżki zimnej wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1 budyń śmietankowy lub waniliowy [...]
[...] straszny, bo w naszej kulturze proste metody nie są traktowane poważnie. To małe coś przyklejamy do skóry w miejscu bólu, podpalamy i się tli. 3-4 sztuki. Pod koniec jest pieczenie i może zostać drobna blizna. /SFD/2017/1/27/fefca09f7aaf4940b8ae63ea42a366cf.jpg Zmieniony przez - Ernesto_Mendoza w dniu 2017-01-27 10:55:58 Też jestem za [...]