wiec kalorie się nie zgadzają mimo wszystko, każdy posiłek powinien byc zbilansowany, zawierać białko, tłuszcz( zdrowy ) i węgle. U Ciebie mi brakuje tego. Parówki + ser żółty + bułka niewidomego pochodzenia to strasznie słaby posiłek :-/ na co to mogę zamienić? nie mam za bardzo pomysłów na to co mogę jeść po powrocie z pracy, a jedzenie [...]
[...] i co ? Brak efektów, a ja na prawdę nie robię tego źle, tylko taki mam organizm. Koledzy w pracy jada na zupkach chińskich i gorących kubkach, do tego tłuste kiełbasy, parówki salceson i są silniejsi ode mnie. A ja wiecznie cudowanie z telefonem w ręce, tego nie mogę, tego mi nie kupuj, mogę tylko 3 jajka bo 4 mi tłuszcze przekroczy a ja [...]
[...] smażony, do smażenia oliwa z oliwek extra virgin lub olej kokosowy , batoniki proteinowe 33% , jogurty naturalne , serki wiejskie wysokobiakkowe, chleb razowy orzechy, parówki 100% z kurczaka itp Teraz będę cwiczyl jak cwicze i nie liczyl kcal. Może nie b3de chudl Teening fbw Trening A jak na zdjęciu Trening B Trening B. 5 serii 8 [...]
O ile to bedzie dodatek do Twojej diety to śmiało bym używał, co do firmy to wydaje mi sie, ze najlepszym wyborem bedą parówki o nazwie „sokoliki” z firmy Sokołów, z tego co pamiętam maja najfajniejsze makro jak i bardzo dobry skład. Niby wszystko można wliczyć w bilans, a ale wg mnie przy takich produktowych warto odwróć etykietę i zobaczyc co [...]
[...] i dodane białko sojowe - może oznaczać realnie tylko np.6-8g pełnowartościowego białka. Czyli jeśli zależy nam na dobiciu do określonego poziomu białka, a zjadamy tego dnia kiełbasy, parówki lub inne wyroby z mięsa mielonego - to lepiej policzyć trochę mniej, niż producent podał na opakowaniu, bo część z tego to niepełnowartościowy kolagen.
Dzięki night. Pytam głównie z tego powodu, że maksymalny ciężar jaki teraz mam to 65 kg a z racji przeprowadzki nie będę na razie kupować więcej. Myślałam że w ten sposób utrudnię sobie glute bridge. Czy to według Was dobry pomysł? Czwartek 10.11 DT Miska Kasza jaglana,figa suszona,morele suszone,jogurt owczy,jabłko Zupa dyniowa, kurczak,smalec [...]
Nowy rok to nowe dzienniki, dużo osób bierze udział w konkursie. Przez ostatni tydzień wiele punktów nie zdobyłam ale i tak jestem z siebie dumna bo to kolosalna różnica wobec tego co i jak jadłam. Nie zjadłam ani jednego chipsa, gdy mąż obok mnie pałaszował całą paczkę paprykowych Laysów. Nie zjadłam ani jednej kosteczki milki gdy mąż pochłaniał [...]
Powinna być, ostatecznie większość produktów nie do końca się zgadza z tym co jest na opakowaniu i nie mamy na to żadnego wpływu, ludzie liczą kalorie i osiągają swoje cele. Nie przejmowałbym się tym do puki te parówki to nie połowa Twojej diety
O ile to bedzie dodatek do Twojej diety to śmiało bym używał, co do firmy to wydaje mi sie, ze najlepszym wyborem bedą parówki o nazwie „sokoliki” z firmy Sokołów, z tego co pamiętam maja najfajniejsze makro jak i bardzo dobry skład. Niby wszystko można wliczyć w bilans, a ale wg mnie przy takich produktowych warto odwróć etykietę i zobaczyc co [...]
Parówki nie są dobrym elementem sportowej diety ani większość wędlin. Są robione z wątpliwej jakości resztek i zwykle mocno konserwowane, a ponieważ do ich produkcji używa się kolagenu, białek mlecznych, sojowych, tkanki łącznej - ilość białka podana na opakowaniu nie odzwierciedla ilości pełnowartościowego białka w produkcie, która jest niższa. [...]
[...] drobiowego może to być 10% zadeklarowanej ilości mięsa, a w przypadku wieprzowego nawet 25% plus ewentualne białka i kolagen dodane. Z tego względu warto wybierać tylko parówki z zadeklarowaną wysoką zawartością mięsa i bez dodatkowych skórek, kolagenu itp.resztek w składzie. Jeśli znalazłam właściwą etykietę (70% fileta z kurczaka w [...]
[...] drobiowego może to być 10% zadeklarowanej ilości mięsa, a w przypadku wieprzowego nawet 25% plus ewentualne białka i kolagen dodane. Z tego względu warto wybierać tylko parówki z zadeklarowaną wysoką zawartością mięsa i bez dodatkowych skórek, kolagenu itp.resztek w składzie. Jeśli znalazłam właściwą etykietę (70% fileta z kurczaka w [...]
Odpowiadając na pytanie autora, parówka z wyliczeniami wartości odżywczych będzie zawierała przybliżoną wartość produktu w 100g lub porcji, a parówki dodawane spiradycznie do diety nie wpłyną negatywnie na kształtowanie sylwetki, jeżeli kalorie mieszczą się w założonym bilansie.
[...] górskie, okazjonalnie także płatki jęczmienne, żytnie Mięso / wędliny: Złe: Większość wędlin i gotowych wyrobów garmażeryjnych, a zwłaszcza: wędliny wysokowydajne (czyli parówki, pasztety, konserwy mięsne i inne im podobne wynalazki) Dobre: Świeże mięso takie jak pierś z kurczaka/indyka, udka z kurczaka/indyka, chuda i półtłusta wieprzowina, [...]
[...] Jak wspomniałem wyżej, wiem że są lepsze i zdrowsze alternatywy, chodzi mi o sam fakt czy będą "działać" w taki sam sposób odnośnie zastosowaniach i uwzględnienia ich kaloryki na opakowaniu względem założonego bilansu kalorycznego (obróbka termiczna - gotowanie). Jeśli chodzi o konkretne to mam na myśli parówki z kurczaka firmy "kraina wędlin"
[...] Co do Twojego jedynie słusznego spojrzenia na świat - zajrzyj sobie na przykład do blogu solarosa. Jada zboża (ściślej mówiąc, białe bułeczki) , nabiał (np.lody), parówki , słodycze - i mimo tego ma bardzo dobre wyniki badań oraz rewelacyjną sylwetkę. Jak to się ma do Twojej wizji świata, że należy jadać wyłącznie produkty o [...]
Strong je mięso (chociaż nie wiem czy parówki można nazwać mięsem %-)) Co do Antoniego, to jw. Jeszcze sporo brakuje. Nawet jeśli uda się przejść na zawodowstwo, to nie wróżę mu jakiejś wielkiej kariery. Będzie po prostu kolejnym prosem.