jak dam do smazenia pol lyzeczki masla na patelnie teflonowa to jest tragedia? czy koniecznie musi byc PAM? Zmieniony przez - hektor1800 w dniu 2013-03-02 19:54:49
Chce zrobić placka z płatków owsianych i jajek , ale nie smazac go na oliwie/masle itp . Ma ktoś jakiś pomysl jak go przyrzadzic ? na teflonowej patelni tez sie przyklei ;/ PAM
[...] Oraz czy na zdrowie wyjdzie mi ze względów finansowych zamienienie kuraka z posiłku nr 1 i 2 na 50 g odzywki białkowej /// oraz poleciliście smażyć na oleju ryżowym i oleju pam, który jest lepszy // słyszałem że dobrze smażyć na oleju z pestek winogrom. Jeżeli moglibyście poddać orietacyjny koszt 1 litra. [...]
w tym wątku to jedynie mogę Ci napisać, że olej z pestek winogron do smażenia w ogóle się nie nadaje. ;-) PAM to spray, którego używasz w bardzo małej ilości więc można założyć 0 kcal, ale najlepiej - suchy teflon.
Czyli: możesz, ale to bez sensu. Do smażenia kup sobie spray Pam, albo olej kokosowy. Ewentualnie klarowane masło. Zmieniony przez - MisieXL w dniu 2013-07-18 21:12:26
a mozna taki olej stosowac codziennie ?? a i czemu jakis czas temu ten ''PAM'' byl tak popularny a teraz tak ciezko go dostac ?/ Zmieniony przez - regenerar w dniu 2013-07-29 15:22:00
wydajniejszy? przecież to to samo. Jak to ciemnieje? bo ja żadnej różnicy nie widziałem po za ceną :D nie, nie to samo. ;-) PAM starcza na dłużej i zostawiony na patelni nie robi się czarny po chwili no i nie wali rybą. ;-)
najlepiej smazyc na nasyconych: masło, maslo klarowane, olej kokosowy, smalec, tluszcz gesi/kaczki lub beztluszczowo na samym teflonie lub PAM'ie\ na smalcu smaże, pierw rozgrzewam patelnie troche no i wrzucam te schabowe no i myśle, że 10 min powinno starczyc?
Czy jeżeli smażę kuraka na oleju ryżowym to dodawać do posiłku jeszcze tłuszcze ? Jeżeli już chcesz smażyć to na smaluc, oleju kokosowym, rzepakowym, maśle klarowanym, PAM'ie. A najlepiej jedz pieczone/gotowane.
ja akurat w ogole nie smaże w tradycyjny sposób- robie to na teflonie/Pam'ie. jesli chcesz smazyc, rób to na oleju kokosowym, masle/klarowanym, smalcu, tluszczu gęsi/kaczki, ale staraj sie w inny sposób przygotowywac potrawy: gotowanie, grill, piekarnik, parowanie