[...] z tłuszczem? To składnik diety, który jest najłatwiej podbić Masło do chleba (tylko błagam, żadna soja, a już tym bardziej to GMO w chlebie ), łyżka oliwy, awokado, orzechy, tłuste mięso i podroby, jaja, tłuste ryby, ale nie żaden hodowlany łosoś, bo to strata pieniędzy, a być może i szkoda dla organizmu, ale śledzie, szprotki (razem z [...]
Wapń o wysokiej biodostępności jest w niewielu produktach. Głównie woda wysokozmineralizowana, mleczne napoje fermentowane (mleko uht nie), mozzarella i szprotki/sardynki. Migdały, orzechy jak najbardziej: magnez, potas. Zmieniony przez - domer w dniu 2013-12-10 13:13:19
[...] i co po nim jeść? Dieta pierwszy posiłek ok. 17 przed treningiem 10 g bcaa 1. po treningu od razu białko 40g + 22g glukozy 2. 250g kurczak 100g ryżu 3. 300g jajka 40g orzechy włoskie 10g wiórki kokosowe 50g ser biały pół tłusty 4. 190g pstrąg tęczowy 30ml oliwy 100g dorsza 10g wiórki kokosowe + 2 kapsułki omega 3, wapń + [...]
[...] ryby moze byc 100g piersi z kurczaka, warzywa z wody: brukselka, kalafior, marchew lub świeze: sałata 17.00 50g kaszy gryczanej lub grahamka 100g, ser bialy 100g, 3 orzechy włoskie lub 5laskowych, warzywa 20.00 jajka gotowane: jedno cale i bialko z drugiego lub 3łyżki odzywki bialkowej z chudym mlekiem lub omlet z 2bialek i jednego [...]
[...] Zakładam duże spożycie mięsa (również tłustszych gatunków, np. baranina), ryb, owoców morza oraz jajek. Duze ilości warzyw; owoce okołotreningowo. Jako źródła tłuszczy orzechy, mielone siemię lniane, oliwa z oliwek i olej rzepakowy, awokado. 2. Cykl węglowodanowy z ograniczeniem białka i tłuszczu. Tutaj zakładam, że podstawą mojej diety [...]
[...] w tygodniu wcisnąć jakoś. awokado i oliwa z oliwek -- pierwszego nie cierpię, drugie przeboleję w małej ilości, ale jeśli da się czymś zastąpić to chętnie bym skorzystała. orzechy? skoro mam też jeść więcej wapnia to może migdały? a może suplementacja tranem? trening Faktycznie wydaje mi się mało intensywny. Zasapię się przy przysiadach i potem [...]
[...] 7/10 kobiet ma niedobory awokado i oliwa z oliwek -- pierwszego nie cierpię, drugie przeboleję w małej ilości, ale jeśli da się czymś zastąpić to chętnie bym skorzystała. orzechy? skoro mam też jeść więcej wapnia to może migdały? a może suplementacja tranem? chodzi o omega 9 Kwas oleinowy występuje przede wszystkim w oliwie z oliwek, [...]
[...] będą ryby (nacisk na mirunę, bo dzika i łatwo dostępna tu u mnie), jeśli tuńczyk z puchy to raz w tygodniu, wędzone ryby z umiarem - do 3 razy w tygodniu. Oczywiście masło, orzechy, oliwa z oliwek, wiórki, olej kokosowy - to moje źródła tłuszczu. Węgle te co zawsze, choć może w końcu wykombinuję coś z amarantusem, bo kupiłam i smętnie stoi. Jak [...]
[...] pierś z indyka, podroby drobiowe, ryby (wędzone max. 2-3 w tygu; tuńczyk z puszki max. raz w tygu), strączki (poza soczewicą, bo nie przepadam), jajka Źródła tłuszczu: orzechy, oliwa z oliwek, masło, awokado, mleczko kokosowe, jajka, olej kokosowy, wiórki kokosowe Źródła węgli: kasza jęczmienna, ryż brązowy i basmati, chleb razowy na [...]
[...] będzie wapń z jedzenia, wystarczy wprowadzić np. mozzarellę, dobrej jakości jogurt naturalny (bez mleka w proszku), jaja mają wapń, ryby, kasze, rośliny strączkowe, orzechy nieco itd. Do tego woda z wyższą zawartością wapnia i magnezu (Np. średnio lub wysoko zmineralizowana). 2. Jesli chodzi o cynk, to rekomendowana ilośc to około [...]
Wykonywałeś badania? - ponawiam pytanie. Węglowodanów nie trzeba ucinać do małych wartości bowiem jeśli decydujesz się na taki ruch to można wprowadzić ładowania. W diecie występuje niedobór wit.C, potasu, wit.d, dha i epa, wapnia - jak wygląda kwestia spożycia warzyw? gdyż gołym okiem widać niedobory żywieniowe, owoców nie należy się bać, gdyż [...]