[...] z duża ilością warzyw i z dozwolonymi sosami - posilki tluszczowe. - Produkty neutralne to produkty, które możesz dodać do każdego posilku: warzywa, owoce, produkty mleczne, orzechy, oliwa z oliwek. KIEDY I CO JADAĆ. Posilek węglowodanowy: jest trawiony 4 godziny- dopiero po tym czasie możemy jeść kolejny. Posilek tluszczowy: trawiony 3 godziny. [...]
[...] ryby,jaja, chude sery, odzywki białkowe. Węglowodany: warzywa, otręby: pszenne(lepszy wybór) i owsiane. Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno(nierafinowane),tłuste ryby, orzechy i nasiona. Ważną role w diecie ckd odgrywa błonnik, który jest zawarty w warzywach, otrębach(dużo w pszennych) oraz płatkach, zaleca się spożywać go duże ilości [...]
Witam bardzo serdecznie i poproszę o sugestie dotyczące mojego przedsięwzięcia: redukcja - 7 kg przez 2-3 miesiące, przyrost masy mięśniowej do ok 85 kg i trening na rzeźbę. Przez ostatni miesiąc sporo wertowałem "podwieszone" tematy w dziale odchudzanie, sporo się dowiedziałem i ułożyłem swoją dietę oraz ćwiczenia. Nie mam jednak doświadczenia w [...]
[...] mam na myśli też ryby Śniadania B/T/WW - ok 31/40/7 kcal - 521 3 jajka +mięso - tak żebym miał ok. 25-26g białka warzywo – tak żebym miał 2-3 g węgli musztarda 7g orzechy 10g błonnik 3,5g otręby przenne/orkiszowe/żytnie 7-10g oleje(mieszam różne: oliwa z oliwek, olej lniany, MCT(zamierzam kupić), śladowe ilości innych) – w [...]
[...] je z rozwagą. Powinny one stanowić źródło przynajmniej 25% ogółu energii a ich głównym źródłem powinny być oleje roślinne i produkowane na ich bazie margaryny miękkie, orzechy i tłuste ryby morskie. Kwasy tłuszczowe zawarte w tych produktach są przede wszystkim wykorzystywane jako związki regulujące przemiany metaboliczne i hormonalne, i [...]
[...] oliwie z oliwek extra virgin, samych oliwkach, orzchach, nasionach i avocado. Dobre weglowodany to fasola, jarzyny, pelne ziarna i owoce. Dobre proteiny to soja, jajka, orzechy i ziarna (jak widac- niektore produkty zawieraja podwojne skladniki). 2.Do swojego sniadanie wlacz takie produkty, jak: jajka, orzechy, nasiona, maslo orzechowe i [...]
[...] owsiane - makaron razowy - kasze - ziemniaki - mnóstwo warzyw - owoce (radze ograniczyc tylko do porannych posiłków, ew. potreningowych) Jako źródła tłuszczy polecam : - orzechy - tłuste ryby - oleje tłoczone na zimno (ale z tym ostrożnie, przy dużej podaży wegli i tłuszczów bardzo łatwo nabrać dodatkowego tłuszczu) Wazne informacje co do [...]
[...] względów uznałbym za wskazane. Dobre ich źródła to między innymi oliwa z oliwek extra virgin, awokado, olej kokosowy, masło, jaja, tłuste ryby, ciemna czekolada, migdały i orzechy makadamia. Dodatkowo szereg badań przeprowadzonych z udziałem mężczyzn wskazuje, że wyższa konsumpcja tłuszczu (około 40% energii dostarczanej) a zwłaszcza [...]
[...] oraz wszelkiego rodzaju konserwy. Najlepszym pożywieniem dla nas są i pozostaną pokarmy naturalne, niegotowane, a więc jabłka, śliwki, czereśnie, brzoskwinie, winogrona, orzechy, suszone daktyle, rodzynki, figi itd. Harry Benjamin nie usuwa z naszego menu warzyw zielonych, takich jak: sałata, kapusta, szpinak oraz warzyw okopowych, a więc [...]
[...] ziemne Tak, orzeszki ziemne. Od tak dawna ostrzegano nas przed tłuszczem zawartym w orzechach, że być może w ogóle nie bierzemy pod uwagę tego rodzaju pożywienia. Ale orzechy łącznie z ziemnymi, choć oficjalnie należą do strączkowych mają wiele cennych składników odżywczych. Orzeszki ziemne zawierają białko, błonnik, magnez, witaminę E, [...]
[...] mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One powinny być mieszane z białkiem zwierzęcym w celu osiągnięcia najlepszych rezultatów. Białko zwierzęce są znacznie łatwiej od roślinnych zmieniane w organizmie [...]
[...] węglowodanów, czy wysoką zawartością tłuszczów, czy wysoką zawartością białka. Więc skład takiej diety to głównie jaja, wieprzowina, piersi z kurczaka, sery, oleje czy orzechy i warzywa z niska ilością węglowodanów. Najczęściej tez zero owoców. Na początku jest fajnie, szybko leci fat, nawet dobre samopoczucie. Ale trzymając się takiej [...]
[...] dziennie . je sie w niej tylko pokarmy wysoko nasycające, pije sie przynajmniej 2 litry wody dziennie. Dzień 1: posiłek 1:pomarańcze i brzoskwinie posiłek 2:makrela i orzechy wloskie lub laskowe posiłek 3:jabłko orzechy posilek 4:ogórki, sałata, pomiodry, plasterki sera posiłek 5:jabłko, gruszka ewentualnie jakieś cytrusy posilek [...]
[...] jest on ważnym pierwiastkiem. Jednakże pozyskanie go z diety może być jeszcze bardziej problematyczne, gdyz do najbogatszych źródeł magnezu należą nieprzetworzone ziarna i orzechy. Ale nie poddawajmy się, bo magnez może działać ergogennie. Np. podawanie asparaginianu magnezu przez 14 dni (365mg dziennie) zmniejsza ilość kortyzolu, "hormonu [...]
Przewodnik pH po kwasowo zasadowym balansie pożywieniowym - kompendium o pH NaturalNews Special Report by Jack Challem Artykuł nie jest mojego autorstwa, na forum go nie znalazłem jeżeli już jest bądź art nie jest dokońca prawdą to proszę o usunięcie tematu, aczkolwiek chciałem wam go przedstawic ze względu na to aby zachęcic wielu do spozywania [...]
[...] : truskawki, banany, migdały, jeżyny, banany, jabłka, czereśnie i wiele wiele innych. I co dla niektórych oczywiście może być czekolada, kulki czekoladowe, płatki kokosowe, orzechy... Czekoladowe Kuleczki Składniki dla >6 osób mleko, pół szklanki cukier, 2 szklanki kakao, 4 łyżki margaryna, pół kostki płatki owsiane, 3 szklanki olej, 3 łyżki [...]
[...] spożywczych w których możemy znaleźć wapń (mg w 100 g) np. mak niebieski suchy (1266), sardynka w oleju (330), migdały (239), figi suszone (203), żółtko (147), szpinak (93), orzechy włoskie (87). Wykaz produktów zawierających/ niezawierających glutenu: Naturalnie bezglutenowymi są: kukurydza, ryż, ziemniaki, soja (przypominam, że Laidies nie [...]