Cześć! W okresie redukcji należy zacząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, a następnie odjęcie około 10% kalorii. Zapotrzebowanie obliczysz tutaj:
Cześć! Przede wszystkim przyglądając się Twojej diecie, to brakuje w niej odpowiedniej ilości białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna rzecz związana z białkiem jest fakt, że nie jest rozłożone równomiernie w ciągu dnia. Jeden z posiłków to sam ryż. Powinieneś w każdym posiłku mieć między 30-40g białka pochodzenia zwierzęcego. Kolejna z rzeczy jaką [...]
[...] Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są [...]
[...] smacznych warzyw na patelnię, z owoców możesz robić koktajle, szejki, smoothie. Z Twoich obliczęń powinieneś zjadać 3000kcal, w diecie masz 2700 z czego ponad 400 to już gainer więc z czego chcesz resztę dostarczyć? jak nie możesz przejeść ilościowo to dodaj więcej tłuszczów - orzechy, masło orzechowe, awokado, oliwy i oleje, wszystko z kokosa
od wielu drogich balsamów. Oleje zawierają potrzebne skórze witaminy A,E,F i ją odżywiają. Dodatkowo można kupić jakiś olejek eteryczny z atestem do jedzenia (żeby był naturalny) i dodawać po kilka kropel do oleju bazowego. Wiele olejków też poprawia mikrokrążenie i zapobiega rozstępom. Np.grejpfrutowy, cytrynowy, goździkowy (w małych ilościach).
[...] wpływ na poziom cukru IG<50 a w szczególności makaron sojowy, soczewicę, groch, fasole, warzywa zielone itp. 6. rezygnacja ze złych tłuszczy (masło, smalec, oleje rafinowane) na korzyść dobrych (oliwa z oliwek tłuszcz z gęsi, olej słonecznikowy, rzepakowy 6. spożywanie raczej ryb tłustych niż mięsa (z wyjątkiem drobiu, chudej [...]
Tłuszczowa Dieta zaleca spożywanie dużych ilości tłuszczu przy minimalnej ilości węglowodanów i białek. Według autora diety powodem tycia jest mieszanie tłuszczów z węglowodanami i białkami. Dlatego w przypadku ograniczenia spożycia tych produktów następuje zmiejszenie ilości tkanki tłuszczowej. Dieta opracowana specjalnie dla gwiazd [...]
[...] podaż cukrów. Tak więc nie bójmy się tłuszczów, ale stosujmy je z rozwagą. Powinny one stanowić źródło przynajmniej 25% ogółu energii a ich głównym źródłem powinny być oleje roślinne i produkowane na ich bazie margaryny miękkie, orzechy i tłuste ryby morskie. Kwasy tłuszczowe zawarte w tych produktach są przede wszystkim wykorzystywane jako [...]
[...] cukru we krwi . Wówczas IG ma niższą wartość. Jednak nie powinno się nigdy świadomie łączyć tłuszczu z cukrem prostym, aby obniżyć IG, chyba że chodzi tu o wysokowartościowe oleje roślinne (olej lniany, konopny, oliwa z oliwek). Źródła węglowodanów o dużej zawartości błonnika są trawione z opóźnieniem i z tego powodu wykazują niższy IG. Poza tym [...]
[...] drozej): Higer power- Creatine Ethyl Ester PrimaForce- CEE Fast-creatine ethyl ester(dla mnie najlepszy ester kretki i przytym najtanszy_godny polecenia) WITAMINY,zdrowe oleje,prodokty prozdrowotne: z tych firm napewno kazdy znajdzie cos dla siebie ciekawego: NOW foods(przedewszystkim ta firma jest godna uwagi) Swanson (dla mnie ta firma i [...]
[...] leczyć choroby związane ze zmianami zapalnymi stawów. Najbogatszym źródłem tych kwasów, są tłuste, morskie ryby, takie jak np.: sardynka, łosoś, śledź oraz tuńczyk, a także oleje roślinne, tj. rzepakowy, lniany, z orzechów włoskich i pestek. A na deser galaretka Kolagen jest białkiem stanowiącym 30% białek naszego organizmu, występującym w [...]
Ostatnio zbadalem se grupe krwi, bo cos malo tylem. Przeczytajcie. A.... jak agrarny Grupa krwi A pojawiła się na Ziemi, a konkretnie na Środkowym Wschodzie jako druga, prawdopodobnie około 25 tysięcy lat przed Chrystusem. Jest grupą krwi pierwszych imigrantów, którzy zmuszeni do ruchów migracyjnych musieli zmienić swój styl życia poprzez [...]
[...] i omega-6 . Źródła zdrowych tłuszczy: * tłuste ryby morskie oraz tran zawierają kwasy tłuszczowe omega-3 * orzechy : brazylijskie , włoskie, migdały, *słonecznik * oleje: rzepakowy, lniany *oliwa z oliwek Tłuszcze dodajemy do każdego posiłku prócz około treningowych. . WĘGLOWODANY Są doskonałym źródłem energii. „Więc dodajemy je około [...]
[...] przy budowie białek, wpływa korzystnie na syntezę lipidów, białek i hormonów. Pomocna jest w leczeniu rozedmy płuc i nadczynności tarczycy. Witamina D Żródła: ryby morskie, oleje rybne, jaja, przetwory mleczne, mleko, wątroba Działanie: Wpływa pozytywnie na system nerwowy, reguluje wydzielanie insuliny, wpływa na prawidłowy rozwój i [...]
[...] jednak znacznie wolniej i daja ponad dwukrotnie wiecej energii (kcal). Tluszcze dzielimy na tzw. lepsze i gorsze. Do pierwszych zaliczamy tluszcze pochodzenia roslinnego; oleje, tluszcze sojowe, itp. oraz tluszcze z ryb. Te gorsze to pochodzenia zwierzecego: tluste miesa, smietana, maslo, smalec, itp. Podczas budowania masy miesniowej mozna [...]