[...] brokułami lub jajecznica(oliwa na zimno bo podgrzewana sie utlenia!!!) łogodzi swój smak.(mówią zeby nie pić wiecej niz 100g dziennie...) Wielu chce zastąpić Oliwe z oliwek olejem lnianym: Co do oleju lnianego to ten jest nosniekiem innych tłuszczy(omega3) ale niestety jako kwas ALA czyli wielonienasycony kwas alfa-linolenowegy który dopiero po [...]
Poniżej pragnę wam zaprezentować większość najbardziej przydatnych oleji i oliw przydatnych w kuchni każdego kulturysty i nie tylko ze względu na swe prozdrowotne właściwości. Mam nadzieje, ze ułatwi to co poniektórym osobom dobór źródła tłuszczy w swojej diecie OLEJ Z PESTEK DYNI Wyróżnia się on spośród wszystkich olejów charakterystyczną [...]
[...] Po mięso można sięgać kilka razy w miesiącu, a nieco częściej - po ryby i drób. Nowa dieta zawiera jednak pewne kontrowersyjne zalecenia. Popiera np. wysokokaloryczne oleje roślinne, a kategorycznie zabrania jedzenia ziemniaków i białego ryżu. Trzeba jednak podkreślić, że pozytywne skutki zdrowotne takiego jadłospisu zostały potwierdzone w [...]
[...] http://potreningu.pl/articles/2071/piec-powodow-dla-ktorych-warto-jesc-awokado orzechy http://www.sfd.pl/Orzechy_i_ich_cenne_w%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9Bci_-t1130750.html olej kokosowy /SFD/2016/12/12/a5f4bbe1c4ae458ba28f25e07205a0ed.jpg Olej kokosowy dzielimy na dwa rodzaje rafinowany i nierafinowany. Rafinowany pozbawiony jest nieco cennych [...]
mało tutaj nalazłem tematów dokładniej opisujących dietę wegetariańską na masę.czytałem dość dużo na stronach zagranicznych ,ale mają w nich sporo produktów w Polsce niedostępnych dlatego trudniej je ułożyć. Postarałem się przy pomocy dziennika posiłków rozpisać dietę. Pytanie głownie dotyczy odżywek. Nigdy ich nie brałem dlatego trudno mi ocenić [...]
Pytam w imieniu brata, który aktualnie nie ma dostępu do internetu/komputera i jest na diecie ketogenicznej. Prosił abym zapytał o olej rzepakowy rafinowany i tego czy jest uznawany przez ćwiczących za zdrowy i korzystnie wpływający na organizm? Czy słonecznikowy lepszy?
Witam. Ostatnio szukam informacji na temat, który z tych olejów będzie "lepszy" oraz posiadał większą zawartość kwasów omega 3. Nie znalazłem żadnych potwierdzonych informacji, ale kilka teorii na temat tego, że olej rafinowany nie jest wcale gorszy od tłoczonego na zimno i stopień zawartości omega 3 jest praktycznie ten sam. Czy ktoś mógłby się [...]
Cześć! W najnowszym artykule faftaqa trafiłem na takie sformułowanie: "Wyjątkiem od powyższej reguły jest natomiast olej lniany, ale tylko ten otrzymany z wysokolinolenowej odmiany lnu. (...) Inną alternatywą jest olej rzepakowy, który wyróżnia się dość dobrą proporcją kwasów omega 3 do omega 6." I się teraz zastanawiam, czy ten taki zdrowy olej [...]
Mam nadzieję że ten artykuł pomoże niektórym osobom. Szukałem takiego artykułu i własnie go znalazłem: www.dlaemeryta.pl Po co kupować olej tłoczony na zimno nierafinowany który nie będzie najlepszy w smaku i za który będziemy przepłacać. Oczywiście nie powinien być to olej rzepakowy wyborny z biedronki za 5 zł. Lepiej dołożyć te 2 zł i kupić [...]
Tak wiem jesli chodzi o olej rzepakowy to koniecznie musi byc tłoczony na zimno, ale co jesli mam w domu tylko ten zwykły nieszczęsny olej rafinowany? Jeśli spożywałbym raz dziennie łyżkę stołową dodaną do czegokolwiek to mogłaby mi sie stać krzywda na dluzsza mete? Czy jest w ogole sens spożywania tej lyzki stołowej jako dodatek do innych [...]
[...] w sosie curry z komosą ryżową kotlety sojowe 50 g bulion warzywny 100 ml mleka kokosowego 50 ml curry – wg uznania cukinia 80 g papryka 100 g cebula 30 g orzechy ziemne 10 g olej rzepakowy 5 g komosa ryżowa 50 g Energia i makroskładniki 611.3 kcal Białka: 37 g Tłuszcze: 27 g Węglowodany: 54 g Kolacja Ryż z potrawką z soczewicy z masłem orzechowym [...]
[...] produktem procesu ekstrakcji i tłoczenia. Pochodzą z nasion i orzechów, takich jak słonecznik, migdały, orzechy włoskie, oliwki, awokado, kokos i wiele innych. Każdy rodzaj oleju ma swój własny skład chemiczny, co oznacza, że niektóre oleje lepiej nadają się do sałatek, a inne do smażenia mięsa. Jedną z najważniejszych rzeczy, które należy [...]
[...] Jaki wybrać majonez, by mógł gościć od czasu do czasu w naszej codziennej diecie? Niżej zestawienie majonezów. Do produkcji, jak zauważyć można, najczęściej dodawany jest olej rzepakowy lub sojowy, rzadziej spotykane są mieszanki tych obu. Zawartość tłuszczu powinna sięgać około 70%, jeśli jest go mniej, a bywają i takie, które mają 10% [...]