Z moich obserwacji wynika, iż grzbiet należy do najczęściej zaniedbywanych partii mięśniowych. Większość mężczyzn za często, za ciężko i ze zbyt dużą objętością trenuje bicepsa, tricepsa czy mięśnie klatki piersiowej. Grzbiet jest traktowany po macoszemu, trenowany w sposób wybiórczy i symboliczny. Dlaczego? Powodów jest wiele. Większość mężczyzn [...]
Odpowiadaliśmy już na to pytanie. Kreatyna w ilości 5 gramów będzie optymalną dawką dla każdego. Nie ma potrzeby stosować jej więcej. Z reguły określa się to w ilości 0,03 grama na kilogram masy ciała dla suplementacji stałej, oraz 0,05 grama na kilogram masy ciała przy suplementacji cyklicznej. Z reguły zaokrągla się do 5 gramów dla każdego, żeby [...]
Wyniki badań są całkiem dobre. Co prawda poziom testosteronu nie jest jak u większości nastolatków, ale trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że wraz z wiekiem i trybem życia trochę spada. Poza tym, sugeruję wprowadzić pewne zmiany, które będą miały wpływ na funkcjonowanie gospodarki hormonalnej. Będzie to długość i jakość snu, odpowiednia aktywność [...]
[...] korzystać. VEGAN PEA PROTEIN zawiera 4 rodzaje białek roślinnych Podsumowanie W wielu przypadkach białko dość łatwo pozyskać z żywności, ale często wygodniejsze jest użycie odżywki, szczególnie jeśli się spieszymy i zależy nam na wartościowym posiłku. Problem mają również osoby, które nie jedzą mięsa i nabiału. Wówczas znakomicie sprawdzą się [...]
[...] optymalnie (np. wątroba wychwytuje składniki poprzez żyłę wrotną; proteiny, tłuszcze, białka, węglowodany są transportowane poprzez krew). Podsumowując, możesz dostarczać odżywki pod koniec i po zakończeniu pracy, np. 40-60 g węglowodanów, 20-40 g białka serwatkowego (izolat, hydrolizat, koncentrat). Klasyczny pokarm i tak nie [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
L-arginina to jeden aminokwas i w dodatku niebiałkowy, więc tutaj nie ma w ogóle dyskusji o hipertrofii mięśni w wyniku jego dostarczania. Tylko i wyłącznie pośrednio jego stosowanie wspomoże budowę masy mięśniowej. Argininę stosuje się przed treningiem siłowym w celu uzyskania efektu pompy mięśniowej. Dokładnie tak samo, jak w przypadku [...]
Myślę, że zestawienie, które zaproponowałem będzie najlepszym wyborem i przy okazji za rozsądną cenę. Stosowanie produktów zawierających sporo różnych substancji związane jest z tym, że każdej z nich lub tych sensownych będą niewielkie ilości. Polecam. Poczytać na temat wpływu witaminy D3 i ashwahandhy na poziom testosteronu w naszym organizmie: [...]
[...] Jeśli wpadnie Wam przed oczy statystyka sprzedaży dużych sklepów z odżywkami, jestem przekonany, że na jednym z czołowych miejsc, w kategorii białka, znajdziemy odżywki oparte o białka serwatkowe. Z pewnością dzieje się tak dlatego, że jest ich ogromny wybór, prawie wszystkie są dostępne w wielkiej palecie pysznych smaków. Ale dzieje [...]
Tlenek cynku, tak jak pisałem, tylko w postaci maści cynkowej. W takiej sytuacji działa od zewnętrznie na skórę, a nie poprzez wchłanianie przez układ trawienny. Słuszną uwagą jest to, że zdecydowanie warto jest zwróci uwagę na źródła cynku z pożywienia. Szczególnie te pochodzenia zwierzęcego. Przyswajalność ich jest na najwyższym poziomie. [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] wzór -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
przy takich ilosciach, chyba kazdy juz bedzie nieco przepelniony chodizl%) u mnie najgorzej jest z apetytem, bo nic mi kompletnie nie smakuje juz wtedy%) nawet odzywki bialkowe nie chca juz wchodzic na pewnym etapie. doslownie rzygam jedzeniem. ogolnie od teraz 2-3 razy w miesiacu chce wprowadzic w zycie dni, gdzie nie bede nic jadl caly dzien. [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]
[...] o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami [...]