Mam kilka uwag. Dla informacji - znak > zawsze będzie oznaczał "więcej niż" (to znak matematyczny), W książce "schudnąć bez wyrzeczeń" (specjalnie dla kobiet) nawet w pierwszej fazie Monti zaleca spożywanie orzechów i migdałów(!) i nic nigdzie nie pisze o ograniczeniu żółtego sera! I nie dziwcie się, że tak się ten temat [...]
Mam pytanie co do ziemniakow, jako zrodlo welowodanow na pierwszy i drugi posiłek w formie frytek pieczonych we frytkownicy bezolejowej. Czy to dobre zrodlo węgli? Cukrów chyba nie zawierają, tylko co z tym indexem glikemicznym i obrobka termiczna około 40 min? Nie pozbawi to witamin itd.? Pasowało by mi to jesc bo fryteczki zimne tez idzie [...]
Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :) Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów. Czyli nie blanszowac? a wyjdzie tez dobre w smaku [...]
Wszystko zalezy czy jest ono przyswajalne czy tez nie. Na ogol bialka roslinne obudowane sa w szereg roznych rodzajow celulozy. Co za tym idzie nasz pasaz jelitowy nie podola rozlozeniu tegoz o to "pancerzyka" chroniacego zasoby bialka w roslinie. Sa jednak metody ktory pomagaja w rozlozeniu celulozy, miedzy innymi jest to obrobka [...]
epale wydaję się zbyt dużo tego białka... Nie ma znaczenia ile waży po pieczeniu, produkty ważymy przed wszelką obróbką termiczną tom2008 słaby pomysł... gdzie tam białko jest jakieś pełnowartościowe?
[...] kotlety sojowe jedzone na surowo (nie moczone, gotowane itp. takie chrupkie) gorzej przyswajają się niż te namoczone we wrzątku i podsmażone ?? Bo zrobiłem sałatkę z nimi i jeśli chodzi o smak to jest git, i przygotowanie ogranicza się do pokruszenia z lekka kotletów 2. Czy obróbka termiczna ostrowii WPC, zniszczy białko ?? chodzi o zagotowanie.
witam. mam takie pytanko iż rano nie mam za bardzo czasu i jem kanapke ale chce to zmienic i szamać platki owsiane ale zalewale woda wrzacą!! ile wystarczy żeby była tutaj obróbka termiczna?? 3-4 minuty wystarczą?? i drugie pytanie czy woda która nie pochłaną płatki mam wylac ją czy jaką wypic bo nie wiem czy ta woda nie będzie zawierać jakiś [...]
[...] w organiźmie. To oczywiście wszystko tak w skrócie bo na to skłąda się jak już napisał wyżej Darek Szukała to jak dany posiłek wyglada (połączenie wegli białek tłuszczu) , obróbka termiczna (gotowanie) itd. KAIN Minister spraw wewnętrznych w dziale Liga NHB ,główny garkotłuk działu Odżywianie ,wielki elektronik działu Muzyka, film i książka [...]
nie powinno się nic stać kilka razy tak robiłem pamietaj tylko o odpowiedniej obróbce termicznej potem obróbka termiczna czyli? umyc i ugotować nie smażyć? Zmieniony przez - pitbuyll w dniu 2011-07-15 22:24:52
Czy obróbka termiczna płatkow owsianych w postaci usmażenia omleta z tymi płatkami wystarczy? czy przed tym musze je ugotować?(nie są błyskawiczne) bo zawsze tak jadłem pierwszy dzien były wzdęcia ale potem sie przyzwyczaiłem i jest ok od paru mies. i też jeszcze takie pytanie jak bym robił sobie obiad w płynie tj płatki owsiane,oliwa,wpc,jakiś [...]
A warzywa ktoś ci kazał wliczac do menu? Smazyc mozna byle to nie była jedyna obróbka termiczna mięsa jaka stosujesz, Zmieniony przez - gruszka85 w dniu 2013-06-26 08:36:04
Nie Piechniak, standardowa miarka to wlasnie ta mala a ze Lonti jest sliczna mala dziewczyna to polowa jej wystarczy. Ja wiem ze te wiory nie sa smaczne ale dzialaja dobrze (mowa o jedzeniu)ale mozna troche pokombinowac i wychodzi dzieki nieduzym naklada czasowym i finansowym calkiem nizle zarelko. Duzo, odpowiednio podobieranych przypraw i [...]
[...] na to, że ich przyswajalność jest o połowe mniejsza niż jaj podanych obróbce termicznej) i nie tylko ja mam takie zdanie. Według dr. Petra Forta (i nie tylko) - im dłuższa obróbka termiczna - tym gorsza przyswjalność. Ja popieram tą teze. Druga strona twierdzi inaczej. Bajka z awidyną, biotyną itd. Wiem, że Ty spożywasz surowe jaja i chciałbym [...]
nie wiem jak z obrobka termiczna, ale na moim francuskim oleju z orzechow wloskich kupionych w niemieckim sklepie pisza wyraznie zeby trzymac w lodowce dla utrzymania pozytywnych wartosci odzywczych i utrzymania jak najdluzej pozytywnego smaku. Zmieniony przez - MaximusRex w dniu 2009-08-15 02:08:04
Chciałem sobie zrobic masło orzechowe z orzechów włoskich. Czy przed blendowaniem koniecznie trzeba blanszowac? I czy taka obróbka termiczna nie wpłynie na utrate właściwości odzywczych orzeszków? :) Kwasy tłuszczowe z orzechów włoskich mogą zdecydowanie szybciej ulec utlenieniu niż np z migdałów.
Waga WSZYSTKICH produktów jestr podawana PRZEDE obróbką termiczną ZAPRASZAM do udziału w akcji "Trenuj z nami CYKLICZNIE" http://www.kulturystyka.pl/artykuly/120 KONSULTACJE INDYWIDUALNE-MÓJ MAIL PRYWATNY- POWIADOMIENIEM Z SFD-ZAPRASZAM