SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

niski poziom amylazy we krwi

  • [...] do naszej krwi po danym posiłku. Jeśli indeks glikemiczny ma wysoki poziom (np. ziemniaki) wówczas sprowokuje to wysoki poziom cukru we krwi. Analogicznie, węglowodany o niskiem indeksie glikemicznym (np. soczewica) spowodują znacznie mniejszy, a niekiedy nawet nieznaczący, wzrost poziomu cukru we krwi. Indeks glikemiczny możemy podzielić [...]

    Odpowiedzi: 47 Ilość wyświetleń: 13158 Data: 2010-06-17 21:24:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 1)
  • indeks glikemiczny

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] czy występują w nim pełne ziarna lub włókna. 2.Stopień przygotowania lub ugotowania - co pozwala na zbadanie zawartości skrobi. 3.Obecność fruktozy i laktozy (obie mają niski indeks glikemiczny). 4.Procent zawartości amylopektyny i amylazy w skrobi; obydwie są typami polisacharydów. 5.Czas spożywania pokarmu, czas jedzenia ma wpływ na [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 9123 Data: 2005-09-05 23:11:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 1)
  • o IG kilka faktów - podsumowanie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] które najczęściej zaspakajany jest kolejnymi produktami o wysokim IG Obecność insuliny hamuje również proces spalania tłuszczu, i sprzyja jego magazynowaniu. Produkty o niskim indeksie glikemicznym to takie, z których glukoza uwalnia i wchłania się powoli w procesie trawienia . Po spożyciu produktów o niskim IG, następuje powolne [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 4344 Data: 2009-02-26 19:26:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ciekawostki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] czy występują w nim pełne ziarna lub włókna. 2.Stopień przygotowania lub ugotowania - co pozwala na zbadanie zawartości skrobi. 3.Obecność fruktozy i laktozy (obie mają niski indeks glikemiczny). 4.Procent zawartości amylopektyny i amylazy w skrobi; obydwie są typami polisacharydów. 5.Czas spożywania pokarmu, czas jedzenia ma wpływ na [...]

    Odpowiedzi: 372 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-04-26 14:54:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 1)