[...] gainera lub carbo, też będzie sporo kalorii.Jeśli nie masz diety rozpisanej na kalorie, nie liczysz ich, to polecam tak robić. Generalnie produkty wysokotłuszczowe mają więcej kalorii niż białkowe. Polecam więc jadać orzechy, nasiona, migdąły, mają bardzo dużo kcal. Nie opisałeś jaka jest Twoja aktywnośc fizyczna, więc ciężko bardziej pomóc
jw duzo mięsa dobrego + węglowodany jak ryż czy ziemniaki dużo owoców i warzyw pod to + tłuszcz jak smalec/olej lninay/oliwa z oliwek/orzechy i nasiona
Nie musisz po każdym posiłku pić oliwy. Wszystko zależy od Twojego bilansu kcal oraz makroskładników. Nie ograniczaj się do wybranego produktu, masz wiele innych źródeł zdrowych tłuszczy ( awokado, tłuste ryby, pestki, nasiona, orzechy ( migdały, nerkowca, włoskie, laskowe ) olej lniany, kokosowy )
[...] w świeże tłuste morskie ryby/wędzone od czasu do czasu jak najbardziej. Masz bogaty wybór produktów zdrowych tłuszczy ( oliwa z oliwek/olej lniany/orzechy/awokado/pestki/nasiona) nie wiem czy brałeś pod uwagę warzywa, bo pojawiły się brokuły, ale staraj dodawać się je jak najczęściej do posiłków, stanowią podstawę zdrowej diety. Zmieniony [...]
80g tłuszczu masz problem dostarczyć? jajka, tłustsze mięso, siemię lniane, nasiona chia, olej lniany, smalec, orzechy ... masz tyle źródeł z których możesz korzystać. Nawet kupić butelkę oleju lnianego i łyżkę czy dwie wypić do posiłku, od razu podbijesz tłuszcze.
[...] 50%) . Dobrym źródłem wapnia są także ryby morskie, zwłaszcza gdy jedzone są wraz ze szkieletem oraz ser sojowy tofu. Duże ilości Ca za-wierają ponadto orzechy, migdały, nasiona sezamu, maku i słonecz-nika. Kilka publikacji naukowych zwraca ponadto uwagę na wysoko zmineralizowane wody mineralne jako potencjalne i godne polecenia źródło tego [...]
[...] 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.) ... 9. Należy dbać o to by każdy posiłek za wyjątkiem posiłków około treningowych składał się z naturalnego, nie przetworzonego pożywienia, należy unikać [...]
[...] 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.) 8. Należy unikać napoi innych niż: woda mineralna niegazowana, zielona herbata itp. 9. Należy dbać o to by każdy posiłek za wyjątkiem posiłków około [...]