Może mało precyzyjnie makro podane, nadzienie podane w przepisie jest na 2 naleśniki A tu makro jednego naleśnika /SFD/Images/2016/6/2/e11ebac99ff54a2c8a241e4aa1d7abf6.jpg
Ciekawie to wygląda, trzeba spróbować :) A co dałaś jako nadzienie? I jakby wyglądało to zastępując mąkę z amarantusa owsianą/płatkami owsianymi? Wyszłoby podobnie? jak uważasz? Jakby miało wyjść podobne, to użyłaby pewnie mąki owsianej, skoro jest amarantus to znaczy że to nie to samo :P Naleśniki wyjdą na pewno, ale każda mąka ma inne [...]
Ciezko w Uk o takie rzeczy i akurat nie mam kolo siebie polskiego sklepu . Wczoraj zrobilem nalesniki z maki ryzowej i duzo lepsze niz z owsianych takze pewnie wypadna ze sniadania .
Czy takie ładowanie będzie ok? Oczywiście naleśniki i placki na pamie więc fatu bedzie dużo mniej. I mąki będę używał razowej, może dodam rano jakieś słodkie platki;-) chcę zrobić w miarę zdrowe ładowanie. /SFD/2017/5/16/139ecf708009431d9919956e452ca85c.jpg
tydzień temu wkleiłem w temacie Stycznia więc wstawiam, jeszcze raz tutaj :-) Sobota 1. Jajecznica https://imgur.com/nClfPLK.jpg 2. Pstrąg łososiowy na maśle https://imgur.com/su5Y4j0.jpg 3. Próbny indyk ze szpinakiem http://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Pier%C5%9B_z_kurczaka_faszerowana_szpinakiem_i_suszonymi_pomidorami-a1387.html [...]
Sobota 1. Jajecznica po grubości i pumpernikiel z jakąś szynką dojrzewającą https://images81.fotosik.pl/1004/3d08d4eb6bdd0249med.jpg 2. Miała być soczewica z wołowiną, ale powstał krem z soczewicy z wołowiną :-) https://images84.fotosik.pl/1003/3b40c6cc107611e2med.jpg 3. Wołowina, ziemniaki i buraki [...]
[...] warzyw to blad, podpbnie jak nieliczenie czy tez branie na oko tluszczu z oliwy w sumie bardzo kalorycznego elementu.. Co do twoich pytan. Byles w kuchni kiedys i robiles nalesniki na dwie tury? Ciasto nie obumiera, zagrozenia ze strony wystapienia salmonelli przy uzyciu jaj nie dostrzeglem. 1. Jak wpływa na redukcję tłuszcz ? Fantastycznie! [...]
Jeśli nie lubisz posmaku gryczanej, kupuj niepaloną, jest zdecydowanie lepsza w smaku, bez takiego mocnego posmaku goryczy. Biała gryczana, jest również super. Co do mąk http://www.sfd.pl/M%C4%85ki%2C_po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_b%C4%99d%C4%85c_nie_tylko_na_redukcji-t1144148.html Ja osobiście robię z [...]
No ja właśnie znalazłem przepis w necie że się da zrobić z tego naleśniki. Zrobiłem wg przepisy i nic nie wyszło. Już nie będę eksperymentował z pizzą. Powyższy przepis też mnie nie przekonuje. Jest to zwyczajne zastąpienie mąki pszennej kokosową. Ale omlet to niezła myśl. Spróbuję.
To prędzej taki omlet bo mąki nie wiele na całe jajko :-P najpierw sprobuj, potem oceniaj ;-) wychodza normalne nalesniki. ciezko jest, ale da rade, trzeba wprawy. kwestia tez odpowiedniego rozlania ciasta na patelni. Muszę pozostać ignorantem w tej kwestii bo kokos to nie jest mój produkt ;-)
Dziś mi wyszły doskonale. Dwa naleśniki: 3 jajka, 3 raczej czubate łyżki mąki kokosowej, mleka na oko, ale ciasto powinno wyjść gęste, i ruchami patelni rozłożyć je równo na patelni. Nie powinny być takie całkiem duże, tylko średnie lub małe. Przerzucałem łopatką. Najlepiej mocno tego nie smażyć, gdyż właściwie można to by nawet na surowo zjeść. [...]
są różne smaczne źródła białka - moje ulubione sery, wrzucasz kostkę 250g robisz go np. na słodko i albo solo, albo w naleśniki i już masz 50g białka, omlet jakiś z większa ilością WPC jak tak bardzo nie lubisz wypijać odżywki białkowej, lub z wpc polewa na omlet i już inaczej to wszystko smakuje :-)