Dieta to kluczowy element naszego zdrowia. Wielu z nas interpretuje to słowo jako okres, w którym zostają ograniczone kalorie i niektóre produkty. Zwykle pełen głodu, uczucia zmęczenia i niejednokrotnie frustracji. Dla sprostowania dieta to sposób naszego odżywiania. Każdy sposób, bo może być zdrowa, pożywna, ale i uboga w składniki odżywcze, [...]
Początek roku stanowi doskonałą okazję do wyznaczenia nowych celów i skoncentrowania się na zdrowiu oraz dobrej kondycji. Wiele z nich obejmuje zmiany wizualne, a jednym z najczęściej powtarzanych postanowień nie jest tylko utrata kilogramów, lecz zdrowe i estetyczne zwiększenie masy ciała. Wiele kobiet pragnie osiągnąć sylwetkę, która jest [...]
[...] jakie stosuję, to w głównej mierze białko, magnez, witamina D, C. To białko, które dodaję rano do pierwszego śniadania to białko z grochu w proszku (72 g/100 g produktu), mąka kokosowa (20 g/100 g produktu) – obu dodaję po 7 gram do 400-ml koktajlu z dodatkiem owoców (głównie banan, kiwi + sporadycznie szpinak/jabłko/owoce leśne/inne owoce i [...]
[...] jakie stosuję, to w głównej mierze białko, magnez, witamina D, C. To białko, które dodaję rano do pierwszego śniadania to białko z grochu w proszku (72 g/100 g produktu), mąka kokosowa (20 g/100 g produktu) – obu dodaję po 7 gram do 400-ml koktajlu z dodatkiem owoców (głównie banan, kiwi + sporadycznie szpinak/jabłko/owoce leśne/inne owoce i [...]
Każdy rozpoczynający się rok to czas, kiedy wiele osób stawia sobie cele związane z poprawą zdrowia i kondycji fizycznej. Dla niektórych mężczyzn jednym z wybranych postanowień może być przybranie na wadze i zbudowanie ładnej sylwetki poprzez zwiększenie masy mięśniowej. Jednak osiągnięcie tego celu wymaga nie tylko intensywnego treningu, ale [...]
To naturalne, że sposób odżywiania społeczeństwa zmienia się na przestrzeni lat. Wpływa na to wiele aspektów m.in. dostępność pożywienia, zawartość portfeli, metody produkcji danych produktów i świadomość ludzka na temat zdrowia. Podsumowanie Jedzenie, które jemy obecnie, wygląda zupełnie inaczej niż to, co jedli kiedyś nasi dziadkowie. Pomiędzy [...]
1. WIEK:27 2. WAGA:103 3. WZROST:180 4. WYMIARY: -biceps:46 -klatka: -udo: -talia: 5. STAŻ NA SIŁOWNI:5 lat 6. DIETA: -białko: -węglowodany: -tłuszcz: 7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: w ciągu 5 lat było ich kilka testosteron deka meta Na tym głównie opierałem swoje cykle 8. TRENING:5xtydz 9. CEL CYKLU:nie mam obecnie w planach cyklu [...]
W dzisiejszym świecie, w którym coraz więcej osób zmaga się z nadwagą i otyłością poszukuje się skutecznych metod utraty wagi, a dieta wolumetryczna staje się coraz bardziej popularnym podejściem. Opiera się ona na prostym założeniu - spożywania pokarmów o niskiej gęstości kalorycznej, ale wysokiej objętości, co może skutecznie zaspokoić apetyt, [...]
[...] chyba żyje z YouTube a jak trenuje to chyba tylko on sam wie :-) Zobacz jak zmasowany jest Dawid Olszewski, który teraz jest na redukcji - właściwie to mi wystarczy jego fotka na filmikach aby wiedzieć jak potężną masę ma (nie mam czasu na oglądanie filmików). Z tego co widzę to odżywiasz się jak Czechowicz - mąka ryżowa. Mnie wystarcza ryż :-)
Witam, mam pytanie, czy warto zacząć brać kreatyne po 6.5 miesiąca treningów? Trenuje od końca lipca 2023, przytyłem już 7kg. Spotkałem się z wieloma opiniami, że lepiej poczekać aż kreatyna będzie miałą większy potencjał. Zadaje to pytanie również z następującego powodu - nie stosowałem żadnej metody progresji, dopiero tak od 1-1.5 mies, [...]
Może część z takiego dobijania gainerem zastąp na przykład odżywką białkową i mąką ryżową gdzie możesz samemu robić sobie kleik dodawać owoce komponować dodatki które pomogą ci wciągnąć nieco większą ilość tego typu produktu. J biedy lubię sobie zblendować ryż z odżywką białkową dodać nieco owoców jeżeli muszę naprawdę tych węgli wciągnąć bardzo [...]
Witam, mam pytanie odnośnie mąki żytniej - czy może ona stanowić główne źródło węglowodanów? jest już coraz cieplej iq nie mam czasu w ciągu dnia by jeść regularnie, produkty na mące żytniej bardzo łatwo mi wchodzą i jest to dla mnie wygodniejsze niż objadanie się na koniec dnia - tylko czy warto......?
[...] zakwaszanie jakimś kwasem z zewnątrz (np.dodajemy łyżeczkę soku z cytryny albo troszkę octu; kwaśne mleko, kefir czy jogurt) - pozwala rozłożyć część fitynianów obecnych w mąkach pełnoziarnistych, które to przeszkadzają nam przyswajać różne minerały obecne w mące (magnez, cynk, żelazo). Czyli zależnie od wyników naszych badań krwi, możemy [...]
[...] dietę. Ugotowanie ryżu, kaszy, makaronu, czy zalanie na noc płatków zbożowych nie jest procesem wymagającym. tak jak wspomniałem po prostu mąkę mi się łatwo je np. pancake mąka+kefir+banany a trudno mi przejeść dużą ilość kcal gdy takowa zostaje często na koniec dnia -waże 70kg i myślę że nie mam przeciętnie dużego apetytu (nigdy raczej nie [...]
No, zależy jak dla kogo, ale to nie moja półka cenowa :-) Smak dla mnie mega, lepszy nawet od Scitec, a z mlekiem już w ogóle odjazd. Co nie zmienia faktu, że są gusta i guściki. Jednemu podejdzie, drugi powie, że mąka ze słodzikiem %-) Zmieniony przez - Mind f***er w dniu 2024-04-05 16:41:42
Hipoglikemia, czyli spadek poziomu cukru we krwi poniżej normy, jest coraz częściej diagnozowanym problemem, dotykającym zarówno osoby z cukrzycą, jak i zdrowe. Dolegliwości hipoglikemii mogą być nieprzyjemne, a nawet niebezpieczne, dlatego istotne jest posiadanie wiedzy na temat sposobów radzenia sobie z nimi. Co jeszcze ma znaczenie? Warto [...]
Dzięki, głownie tak, dokładny przepis na 3szt to : Wpc miarka Jajko całe 30g mąki 40ml mleka Łyzeczka oleju Serek wiejski light Pewnie możnaby zamienic mąka na owsianą czy coś innego ale lubię ten smak i nie jest jej w sumie dużo. Ilość białka rekompensuje wszystko :D Zmieniony przez - Kury w dniu 2024-04-11 21:26:39 Zmieniony przez - Kury w [...]