Witam wszystkich. Ostatnim czasem zacząłem zastanawiać się jak to jest z tymi mąkami. Z tego co znalazłem to najzdrowszą jest podobno mąka orkiszowa, lub z jakiegoś pełnego ziarna. Mógłby mi ktoś przedstawić jakie są różnice między mąkami, jaką z punktu zdrowego odżywiania wybrać, i jakieś dane dotyczące zawartości biała ww i tłuszczy w nich [...]
[...] problemy finansowe i nie mam zbytnio kasy na gainery. Zostało mi trochę białka i pomyślałem że mogę je zmieszać z jakimiś węglowodanami złożonymi o wysokim ig. Zauważyłem że mąka kukurydziana ma ig 90. Myślicie że te ww nadadzą się na posiłek potreningowy ? Jest w tym jakiś haczyk ? Z góry dzięki :) PS. SMAK MI ODPOWIADA Zmieniony przez - [...]
otoz mam pytanie - ktorej maki lepiej uzyc do upieczenia chleba domowej roboty - zytnia 2000 czy pszenna 2000 ? ktora bedzie miec nizsze IG i bedzie zdrowsza ? i czy w ogole to dobra alternatywa dla ryzu brazowego ?
[...] g Węglowodany w 100 g: 1,50 g Tłuszcz w 100 g: 10,80 g Czy lepiej sobie darować? Wiem, że to wciąż kiełbasa zmieszana pewnie z wieprzowiną i temu tyle fatu w 100g 2. Jaka mąka jest najmniej tuczącą z której można robić fajne, nierozwalające się naleśniki? 3. Czy na redukcje a także masę każdy rodzaj mięsa sie nada. Chodzi mi tutaj głównie [...]
Witam ostatnio ktos mi powiedzial ze pije na masie 5 lyzeczek maki i na kazda lyzeczke 100 ml wody i podobno dziala lepiej niz gainer sprawdzilem to i faktycznie na 5 lyzeczek maki 110g jest 97,5g wegli poczytalem o tym i maka ziemniaczana rzeczywiscie jest zdrowa ? Wiec pytam bardziej doświadczonych co sadzicie na ten temat?
co myslicie na temat maki kukurydzianej w diecie ? czy warto jej uzywac czy raczej nie ,jezeli tak to dlaczego. czytalem ostatnio sporo na ten temat i w sumie jest wysoko kaloryczna ,bezglutenowa ,ale jak to sie ma do diety kulturystycznej jesc czy lepiej unikac . robilem ostatnio placuszki z bialek rodzynek i maki kukurydzianej ,pycha ale nie [...]
Pytanie odnośnie mąki. Wiem, że biała pszenna to śmierc :] Macie jakieś opinie o żytniej razowej? Używam takiej do placuszków z białek i twarogu oraz do omletów PS. OMLET (4białka, 1 zołtko, 40gram maki zytniej razowej, 3 łyżki mleka, smażone na teflonie + na wierzch szynka z indyka (80gram) i ser Gouda (70 gram) + pomidor + przyprawy MNIAMMMM [...]
Witam co sądzicie o tej mące? Basia mąka tortowa orkiszowa typ 450 można wstawić na stałe do diety? zamiast pełnoziarnistej? bo ta chyba będzie lepsza w smaku niby 100% orkiszu wcześniej jej nie widziałem
Witam czy mąka orkiszowa nadaje sie na stałe w diecie ? spozywam ja zawsze rano na sniadianie (50g mąki + 3 jajka + jagody). Dodam ze smak placka jest znakomity o wiele lepszy niz zrobiony z płatkow owsianych ale czy nadaje sie do naszej kulturystycznej diety ?? Wartosci na 100g : B: 15 T: 2,1 W: 60 kcal: 316
Witam, jem na sniadanie omleta, z jednego calego jajka, kilku bialek, orzechow, rodzynek i platkow owsianych gorskich, problem w tym ze mam klopoty zoladkowe po platkach owsianych, chcialem zapytac czy moge je zastapic maka razowa czy moze mozna uzyc jeszcze czegos lepszego. Druga sprawa to czy bialko zawarte np w mace razowej liczyc do ogolnego [...]
Witam. Z racji tego, że czasami lubię zjeść sobie naleśniki, czy też gofry jestem zmuszony robić je z mąki pszennej, która nie jest jakaś mega zdrowa. Oczywiście są to sporadyczne posiłki (1-2x w tygodniu max). Dlatego myślę nad kupnem mąki gryczanej, której wydaje mi się, że nigdy nie jadłem. Moje pytanie jest takie, czy jest ona podobna w smaku [...]
Mama kupiła ostatnio w sklepie ze zdrową żywnością mąkę z pestek dyni Wartości BTW na 100g; Białko - 57,9g Węglowodany - 2,3g Tłuszcz - 8,5g 509 kcal Nadaje się do wprowadzenia na stałe do diety? 2g węgli na 100g to prawie nic, można ją jeść wieczorem, przed snem itp. Zastanawia mnie jeszcze to białko, wiem, że nie jest pełnowartościowe, [...]
Witajcie Kiedyś pytałem Was na temat mąki kokosowej. Miałem w planach ją kupić ale zawsze odkładałem to w czasie. Jednak teraz uznałem że warto się w nią zaopatrzyć. Otóż znalazłem taką oto mąkę, jednak ma dużo węglowodanów a z tego co wiem to w tej mące takich ilości nie powinno być... Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak jest? [...]
[...] z dostarczeniem odpowiednich ilości białka i tłuszczy, o tyle problem jest z węglowodanami. Zauważyłem natomiast, że świetnie wchodzą mi różnego rodzaju omlety gdzie mąka stanowi całe źródło WW, bądź jego część, gdy w omletach znajdują się również płatki owsiane. Ogólnie wtedy jestem w stanie zjeść np. 4-5g ww/kg. Teraz pytanie, czy owa [...]
Dzien dobry Mam pytanie dotyczace tego produktu, czy warto go stosowac jako zrodlo weglowodanow, niestety nie moge znalesc nigdzie informacji o typie tej maki oraz ig. Na forach zdania na jej temat sa podzielone. Dlatego licze na wasza fachowa odpowiedz. Pozdrawiam