Przede wszystkim to oblicz swoje zapotzrebowanie dzienne na kalorie i rozklad BTW.A na pzcatek to: I Posiłek (śniadanie) 7:00 mleko 0.5% 250ml + owsianka 100g + twarog chudy 100g + oliwa z oliwek 40g (pol kieliszka jakos) OK II Posiłek(śniadanie w szkole)11:00 kanapki z ciemnym chlebem + 70g gainera + mleko o.5% 250ml CHLEB RAZOWY(UNIJA TYCH PSEUO [...]
Wiec Kwadracik uwazasz, ze sie raz nakoksowałem i wiem juz wszystko. Skąd gościu takie brednie ? wiec odpowiadam, ze nie raz sie koksowałem i nie wiem wszystkiego, nigdy tak nie twierdziłem i przypuszczam, ze nikt na forum nie przyłozy reki do serca i powie:wiem wszystko. Tak więc najpierw pomyśl, póżniej [...]
[...] prostego związku jakim jest kreatyna i wegl. może sie jednak zbiegac w czasie twierdzi sie też czasami, ze niby kreatyna rowna kreatynie ale skadinąd wiadomo, że nawet mąka rózni sie nieco od mąki nie polecam takze syugerowac sie jakimis malutkimi dodatkami innych skladników bo to w sytuacji dzy chodzi o zakup relatywnie tanio jaiegos [...]
na wstepie dzieki z zainteresowanie :) teraz tak.. diete ukladalem, bo zapoznaniu sie z postem QAZARA "robimy mase..." przeliczylem obie wspolczynnik aktywnosci, mase itp i mi wyszlo juz po dodaniu 500kcal 2890, wiec jak widzicie, jem nawe wiecej niz z zalozenia wychodzi.. co do budowy to nie jestem hardgainerem, z reszta mozna zobaczyc [...]
Chodzi o dodatkowa chemie i dodatki typu cukier,sol. Jesli Twoje paluszki to zwykla skrobia czy maka to po treningu to dobry wybor.Przeciez wiele osob je zwykle wafle,po maja wysoki ig a jednoczesnie to wegle zlozone i to duzo lepszy wybor niz carbo,ktore ma wegle proste-zbedne
A,jak to zrobic: 1. Zakwas: 2 łyżki mąki żytnie zalać 200 ml ciepłej wody w słoiku i pozostawić na 2 dni w ciepłym miejscu. 2. Drożdże zalać ciepłym mlekiem, dodać łyżeczkę cukru i mąki, pozostawić do wyrośnięcia (ok.20 min.) Mąki , sól i ziarna wymieszać drewnianą łyżką w misce, dodać zakwas i rozczyn drożdżowy, wymieszać, dodać ok. 300 ml [...]
Kasza manna to produkt dość mocno oczyszczony, ma tylko 2,5g błonnika na 100g. Ustawiłbym na równi z białą mąką a więc: masa(także tłuszczowa)-tak, wygląd i definicja-nie. Moderator Odżywianie
[...] sklepowy to przeważnie lipa - chyba że kupujesz w sklepie ze zdrową żywnością. Domyślam się że to posiłek w szkole więc fajnym wyjściem bedą naleśniki - jajka + twarog + mąka żytnia razowa typ2000(kupisz w sklepach ze zdrową żywością cena od 3-10zł)+ słodzik + aromat do ciasta i robisz naleśniki, ładujesz w sreberko/papier śniad. i jesz jak [...]
mąka typ 2000- pszenna bo narazie tylko pszenne były (w polo chyba jest zytnia) czyli z ryzy to naturalny, brązowy, basmati i parboiled moga być. celuj w zboza pełnoziarniste - czyli??? dzieki za odpowiedz
te do wypieku chleba nie nadaja sie do wszystkiego, bo np. nalesniki sie ciezko na nich robi, ale mozesz sprobowac. są tez gryczane, zwykle typ 2000, etc.. poza tym mąka nie jest jedynym źrodlem ww
Płeć : mężczyzna Wiek : 24 Waga : 84 Wzrost : 180 Obwód klatki : 112 Obwód ramienia : 40 Obwód talii : 88 Obwód uda : 67 Obwód łydki : 42 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : - Aktywność w ciągu dnia : praca Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia - FBW, w DNT aero/HIIT 2 x tydz. Cel : redukcja rozłożona w [...]
Zazdroszczę jak masz takie posiłki na redukcji %-) starym i dobrym patentem jest mielenie płatków owsianych lub można kupić już zmielone tzw mąka owsiana, jest np w Tesco + WPC