SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mąka

  • Piękne! Te okrągłe to jakoś bez formy robisz? I jak zrobić by była mąka na wierzchu? :-D Bo na razie umiem tylko by była na spodzie. Zmieniony przez - ag88 w dniu 2013-05-05 22:51:24

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-05 22:51:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • tez uzywamy kamienia i koszykow (moze byc miska wylozona czysta scierka kuchenna, posypana maka), i przyznam ze kilka prob pieczenia zytniego na zakwasie na kamieniu skonczylo sie nieciekawie, ale kilka dalo sie po wyrosnieciu w formie/koszyku'przerzucic'-roznie bywa mysle ze zalezy od smaku- ja nie przepadam za ciemnym pieczywem i dla mnie w [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-06 08:59:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Podbijam pytanie Agi o mąki, bo czasami miałabym ochotę upiec coś i dużo łatwiej współpracowałoby się z mąką pszenną pełnoziarnistą 2000 niż z żytnią. Oczywiście od czasu do czasu, np. do pizzy czy jakiegoś ciacha.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-09 12:22:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie, czy zakwas gryczany można dokarmić mąką ryżową? Zaczęłam przygotowania do kolejnego chlebka i się okazało, że mąki gryczanej może nie wystarczyć do końca dokarmiania, a nie wiem, czy będę miała czas podjechać do sklepu. Pytam na wszelki wypadek, jakby z czasem było ciężko.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-13 20:25:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Myślicie, że ciasto na pizzę wyjdzie, jeśli dam np. mąki gryczanej lub ryżowej zamiast zwykłej bezglutenowej uniwersalnej lub chlebowej, tak jak w przepisie? Już kiedyś stwierdziłam, że na mąka bezglutenowa to jest nic nie warta...tylko ww...a gryczana na przykład ma coś tam poza tym...

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-08 18:43:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ryż + mięso + warzywa. Czasami typowo z sosem. Czasami jako chińszczyzna. Ostatnio ryż + mięso pokrojone w kawałki (np. udziec z indyka) podsmażony z dobrą przyprawą a do tego świeże warzywa (pomidor, ogórek, sałata, szczypiorek, czy co tam znajde w lodówce) + oliwa + pestki dyni. Taka kolorowa sałatka. Ostatnio wymyśliłam sobie coś takiego. Mąka [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-01 21:15:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 1 łyżeczki(może być sok domowy z kwaśnych jabłek ,ale z 2 łyżki)-bardzo ważny dodatek woda gazowana obowiązkowo i dużo ciepła ok 30 stopni ( zimą stoją na kaloryferze) ,mieszam 2 razy dziennie ,dolewam tej wody gazowanej i dosypuję co 2-3 dni trochę mąki ,a jak piekę zostawiam 1 czubatą łyżeczkę zakwasu ,a resztę to świeża mąka i gazowana woda

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-06 07:48:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Propozycja na super śniadanko :D PLACEK NA SŁODKO https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/533940_410211182424082_476174920_n.jpg Przepis jest bardzo prosty i jego przygotowanie zajmuje 5 min.;-D Wymieszać ser twarogowy z jajkiem, mąką, cynamonem, odrobiną mleka i migdałami na jednolitą masę. Nie za gęstą, ale też niezbyt rzadką. [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-08-06 11:56:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kukurydzy nie powinnyśmy, a to z tą mąką kukurydzianą? Można, czy nie? I czy któraś wykorzystywała ew. skrobię kukurydzianą do czegoś? Bo mam paczkę i nic mi do głowy nie przychodzi.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-01 11:38:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DietOn do pieczenia chleba używamy głównie razowej żytniej. Emilys jeśli ta mąka ma w składzie tylko mąkę to jest ok. Czasem te gotowe mąki do pieczenia chleba mają różne dodatki, spulchniacze itp, więc lepiej kupić zwykłą mąkę razową żytnią. Oooo Eveline ;-D Zmieniony przez - roksanna1 w dniu 2013-09-16 13:48:38

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-16 13:48:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak shrimp :) do placuszków najlepiej zmielić płatki owsiane, do nalesników mąka pszenna 1850 jest dobra, orkiszowa też

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-16 14:24:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny czesto w przepisach, które podajecie występuje odżywka białkowa. Nie posiadam takowej, więc powiedzcie mi czym mogę ją zastąpić w ciastach? maką pełnoziarnistą? Kombinuje menu na swoje urodziny i nie wiem sama co juz zrobić tak aby i goscie i ja byłam zadowolona :-P

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-04 14:47:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dzieki Vov, spróbuje zastąpic maką pełnoziarnistą na poczatek, upieke coś w ten weekend. Co do menu nie mam na razie pomysłu, masakryczne wyzwanie jak dla mnie. Krece sie po tych przepisach i szukam rozwiazania ale ciężko. W tym tygodniu musze poszukac i zacząc przyrzadzać aby wiedziec na czym stoję i jak to wyjdzie. W razie najgorszego dla gosci [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-04 16:15:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] pytanie, raczej do dziewczyn nie jedzących glutenu. Czy używałyście tapioki??? Bo z tego co ostatnio się dowiedziałam jest ona dobra do zagęszczania i "sklejania", bo jak wiadomo mąki bez glutenu bywają problemowe %-) Tapioka, to skrobia tak jak mąka ziemniaczana chyba. Czy tak to można rozumieć? Bo wiadomo, że kartoflanka "ściągnie" ciasto.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-07 22:22:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Sroka sprawdzaj etykiety mimo wszystko. Czasami rosyjskie i francuskie musztardy też nie mają cukru ale to zależy od producenta. Albo jakieś "naturalne receptury" też bywają bez cukru. Sforcia mąka z ciecierzycy dobrze zagęszcza ciasta i nadaje się do ciast

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-12-07 22:40:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Wiem ile waży przed pieczeniem, ale jak się to ma do późniejszego zjedzenia? Nie jem go sama. Czy w takim wypadku ważyć plasterek po upieczeniu, ten który kładę już na kanapkę? A mąka? Jeśli dodałam do wywaru mąki, żeby go zagęścić i z całego garnka tego wywaru wezmę łyżkę stołową to mam liczyć tą mąkę? I na ile dzielić? Na 1/100 000? |-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-05 12:42:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Koziczka ja ważę mięso surowe a potem po upieczeniu/ugotowaniu. Z tego wyliczam ile g przyrządzonego odpowiada np 1 g surowego. Potem już tylko zostaje pomnożyć przez ilość jaką sobie odkrawam. Z mąką to hmmm... chyba bym na oko wpisała ;)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-05 12:52:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • NA ile wiem, to na samej mące gryczanej nie da się zrobić zakwasu, bo nie będzie ta mąka fermentować, ale mogę się mylić. Ja dziś zrobiłam na mące gryczanej muffiny kakakowo- kokosowe z odrobiną suszonej moreli, pycha! Musiałam do szafki resztę schować, żeby nie zezreć wszystkiego :-D

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-25 23:43:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Z gryczanej możesz zrobić coś na zasadzie naleśnika, a jak połączysz z mąką z orzecha włoskiego to ciekawe racuszki w smaku.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-04-29 15:35:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [BLOG] SnicK - W drodzę po wymarzoną sylwetkę.

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    [...] 1 posiłek Mięso z ud kurczaka, warzywa, ciastko razowe 2 posiłek Pierś z kurczaka, warzywa, masło orzechowe 3 posiłek Jaja kurze, mąka ryżowa, len, wpc, jogurt naturalny, maliny, truskawki, płatki cookie crips B/W/T 160/100/50 /SFD/Images/2016/6/29/6d909ca5bc9f41f784c1c9215fbe9f0f.jpg [...]

    Odpowiedzi: 1243 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-06-29 21:33:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)