Chleb gryczany Polecam bardzo smaczny chleb z mąki gryczanej z dodatkiem jaglanej i ziemniaczanej. Prosty w wykonaniu, szybki, pięknie rośnie. Charakterystyczny smak gryki powoduje,że chleb nadaje się raczej do kanapek wytrawnych. Przepis oryginalny zmodyfikowałam na swoje potrzeby. Dodałam 2 łyżki mieszanki ziaren. W mojej wersji nie miałam mąki [...]
[...] ciężko się dostać do toalety :-D btw u nas jest dziś -13 ;-) Edit 6 Stycznia piątek DNT Aktywność: brzuch Miska Kasza jaglana,banan,boczek Brukselka,kasza gryczana,boczek Ciasto gryczane z bananem (banan, mąka gryczana, olej kokosowy, figa suszona) Ciecierzyca,jabłko,marchew, frankfurterki Zmieniony przez - glodzilla w dniu 2017-01-06 21:23:33
Odp na zapytanie RemyLogan Prawdę mówiąc w całym wywodzie o mykotoksynach i mąkach jasnych czy ciemnych oraz produktach z nich tworzonych cały czas liczyłem na to że ktoś zada takie pytanie Jednym słowem albo będziemy mieli odpowiednio wolno uwalniane węglowodany i będziemy się truli a w innym wariancie będziemy mieli szybkouwalniane węglowodany i [...]
[...] mi nie zje. Zupa to jedyna opcja żeby wogóle jadł warzywa. Dampaz u nas ostatnio nr jeden to pomidorowa z przecieranych pomidorów z lanymi kluskami, ale takimi robionymi a nie jak u Bzyka ze sklepu ;-) Pomidory wysmażam na maśle, kluski to jajko i mąka, więc kcal trochę jest ale ciężko to liczyć. Musiałabym dla siebie w osobnym garnku robić ;-)
[...] mąki trzeba dać) i do tego łyżka pszennej, łyżka z amarantusa, 1-2 łyżki jaglanej i reszta to owsiana. Lubimy grube kluchy więc robię dosyć gęste, wlewam to na gotującą się zupę, chwilkę gotuje, dosłownie kilka minut i już :-) Jak jest rzadsze ciasto i głównie mąka pszenna to wychodzą bardziej delikatne, im gęstsze i więcej owsianej tym grubsze.
[...] pszennej, łyżka z amarantusa, 1-2 łyżki jaglanej i reszta to owsiana. Lubimy grube kluchy więc robię dosyć gęste, wlewam to na gotującą się zupę, chwilkę gotuje, dosłownie kilka minut i już :-) Jak jest rzadsze ciasto i głównie mąka pszenna to wychodzą bardziej delikatne, im gęstsze i więcej owsianej tym grubsze. dzięki, spróbuje w weekend :-)
[...] dokładnie nazywa, bo nie widzę u siebie niczego takiego Znalazłem chlebek, który myslę, że będzie odpowiedni, co wy na to: Piekarnia Nowakowski, chleby razowy żytni Skład: mąka żytnia razowa, mąka żytnia, woda, sól, drożdże Czy taki chleb mam traktować jak chleb żytni czy razowy? Zireael deith blath caerme...there will be a day, there will be...
Nieco zmniejszyłem objetosc treningowa i podbilem kcal na ok 220/230. to jak obecnie nabija sie sylwetka zaczyna byc czyms pieknym, mysle ze do niedzieli beda fotki - musze sie ogolic :P Obecnie lecialo pełno mojej keto pizzzy czyli JAJKA+Mąka z pestek dyni (sprawdzcie makro to was zaskoczy) + nieco lnianego zapazonego tak zeby stworzyl kleik, ale [...]
Bardzo easy, szybciej sie robi niz kure w wodzie ;) Opisywalem juz caly proces ale to chwila wiec mieso zmielone, nawet nie musi byc zmielone mozesz ugotowac cala kure na sieke ja skroic. cale jajka 3-5, a jesli twoje mieso ma duzo wody to lepiej same bialka bo to one lacza teraz dajesz pelno przypraw, najlepiej te do org sosu do pizzy, czyli [...]
[...] i mąką aby podbić smak. Dodadatki czego dusza zapragnie owoce, sosy, polewy, śmietana itd. Może być na wytrawnie z mięchem jak i na słodko. Przygotowanie : Jaja + mąka + twaróg miksujemy i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Tak ja smażę bez nawet grama oliwy, nie nie przywiera :-) Przykładowe makro moich placków wrzucam poniżej, [...]
Mialam wpisac trening. Cwicze z hantlami po 3 kg na reke: rozgrzewka brzuszki 50 razy lezac nogi do gory 20 razy francuskie uginanie rak 40 razy rece po bogach do gory 20 razy rece z przodu podciagane do gory 20 razy na kazda reke przysiady 40 wymachy rak z hantlami do tylu po 20 na reke podciaganie rak opartych o kolano po 20 na reke pompki [...]
[...] ekstraktem z mleczka kokosowego i mieszamy łychą do powstania masy. Ciasto miało być środkiem (jak w twixie) ale wyszło mi za duże i postanowiłem dać masę na górę. Ciasto: mąka, żółtka i 1 łyżka proszku do pieczenia do miski, troche wymieszać, białko z 1 łyżką płaską cukru miksujemy do uzyskania piany.Następnie wrzucamy do miski z mąką i [...]
[...] a 11% to niby z poczucia przyzwoitości? Na zasadzie "nie posunąłbym się, by sprzedać cukier zamiast białka, niech mają 11% i rosną"? Może 10% to granica szacunku dla siebie, poniżej tego sumienie nie pozwala zasnąć. Fajnie. Ktoś się naszuka i nakupi - WPC, kreatynka, przedtreningówka itd a tam - mąka, cukier, mąka... Jak u Babci z Łysowic.