dobry temat bo uwielbiam tatara %-) ja daje ogórka konserwowego, cebulkę, żółtko, sól, pieprz, i trochę musztardy sarepskiej :-)) jeszcze dodam że wp*****lam widelcem bez niczego %-) Zmieniony przez - chimera1 w dniu 2012-07-25 12:45:20
[...] wyłóż zamarynowany filet i piecz po około 6 minut z każdej strony. - Surówka Duży liść sałaty lodowej + duży pomidor + sos winegret (łyżeczkę oliwy z oliwek, pół łyżeczki musztardy, pół łyżeczki octu winnego, szczyptę soli i cukru wymieszaj na jednolitą masę). - Szklanka wody mineralnej z plasterkiem cytryny Podwieczorek - Pomarańcza - Łyżka [...]
Tatar mam na drugie! Oczywiście najlepszy z polędwicy wołowej, ale czasem też skuszę się na wersję tanią i szybką czyli marketowy gotowy z sokołowa, morlin czy olejnika. Do tego żółtko, ogórek, cebula, łyżeczka musztardy dijon i duuużo świeżo mielonego pieprzu. Jadłem też kiedyś tatar z sarniny - pyyyycha!
zainspirowany tematem dziś wszamałem pierwszego tatara. gotowy sokołów bo nie chciało mi się krowy szukać, z ogórkiem konserwowym, cebulą, łyżką musztardy i żółtkiem wszedł jak złoto ;D
[...] miety z ½ peczka (lodygi wyrzucamy) 50 g swiezego startego kokosa 25 g startych migdalow albo calych migdalow 3 zielone papryczki chilli ½ lyzeczki roztartej gorczycy albo musztardy 10 g masla klarowanego (ghee) 2 cm kawalek cynamonu albo ½ lyzeczki startego 4 ziarna zielonego kardamonu rozgniecone w mozdzierzu 3 gozdziki ½ lyzeczki kurkumy 1 [...]
Parówki,30 gr musztardy, mrożone frytki? Oszlalałaś? 8-o Nutella, croissant, nestea? No co to w ogóle ma ku.rwa być? :-? Sorry, ale nie dziwię się, że doprowadziłaś się do stanu w jakim się znajdujesz. Nawet bez żadnego czytania osoba o przeciętnym ilorazie inteligencji domyśli się, że tak się nie je. Poprawiaj i nie ma zmiłuj, nikt Ci nie pomoże [...]
[...] moj ulubiony. dodaje go zarowno do drobiu, jak i wołowiny czy wieprza. wszystkie mięsa grilluje elektrycznie, potem tne na kostki i dodaje owe dipy: mieszam łyzke lub dwie musztardy dijon (dobra, ostra, francuska nigdy nie powinna miec cukru w skladzie. szukaj albo z develey, kamisa, albo oryginalne importowane z Francji- tyle ze te są drozsze, [...]
Nie ma lepszego od ryżu brązowego i kuraka gotowanego:)) 200g Kury/100g Ryżu/300g ogórka/150g Pomidora/15g Musztardy Francuskiej /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/b2a0e64818b7428a91e7ed2010168f5f.JPG
94sara Tak bardzo podobna ale ja bylem pierwszy hihi. Regenat sprobuj do jogurtu dodac troszke musztardy duzo pieprzu i odrobinke soli wychodzi fajny sos, przypomina troszke majonez.
Osobiście dałbym czosnek wyciśnięty z praski, to zupełnie inny smak :) Ja robię roladki w trochę innej wersji - daję do środka pokrojonego w paski ogórka konserwowego, trochę musztardy i ser żółty/mozarella :) Z pomidorami dzisiaj spróbuję
[...] : 6:00 śniadanie Suplementy, Woda z cytryną i oliwą 2 kromki pieczywa razowego z niewielką ilością serka ostrowia 2 plastry pieczonego indyka 2 całe jajka odrobina musztardy 09:30 II śniadanie 125 g twarogu chudego 100 g świeżego ogórka 100g jogurtu naturalnego 12:30 Obiad 220 g grillowanej piersi z kurczaka 150 g kefiru 14:30 [...]
[...] do ryb itp i odstawiamy na minimum godzinę, ale lepiej na 2-3 kurczaka kroimy na drobne paski tak jak warzywa i przygotowujemy marynatę: 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżeczki sosu sojowego (albo magii do zup) trochę czosnku i przyprawy wg tego co się lubi wrzucamy pokrojone piersi do marynaty i [...]
[...] do tego sklepowego majonezu. Do przygotowania majonezu na 4 osoby przygotowuję: żółtko z jednego jajka, 250 ml oleju, łyżkę soku z cytryny (dodatkowo ścina białko), łyżeczkę musztardy, sól i pieprz. Zawsze pamiętam o tym, aby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową. Najpierw w dużym naczyniu starannie mieszam żółtko jajka z musztardą, solą [...]