[...] chyba mialoby na celu nie rozrzedzanie kwasow zoladkowych - nie spowlanianie trawienia. ja nie widze pzeciwwskazan - kazeina wazna dla dzieci? jesliby tak bylo, to mleko czlowieka by ja zawieralo w wiekszej ilosci. Skoro tak nie jest, to widac natura przez tysiace lat tego nie zauwazyla. Kazeina moze byc niewskazana, ze wzgl. na czeste [...]
[...] i różne mikro-składniki. Cukry proste (glukoza, fruktoza) lub rozpuszczalne dwucukry (sacharoza) znajdują się głównie w owocach, miodzie lub w niektórych warzywach (mleko i jogurt dostarczają laktozy). Źródłem glukozy najlepiej dostosowanym do ludzkiej fizjologii trawienia jest skrobia zawarta w zbożach i roślinach strączkowych, ale [...]
[...] nie odczuwasz pokusy. Po dwóch tygodniach nie odczuwałem w ogóle potrzeby spożywania produktów mlecznych. Nie miałem ochoty na produkty mleczne czy cokolwiek co zawierało mleko. Drugą rzeczą były moje wyniki. Myślałem, że dieta wpłynie negatywnie na nie, lecz nic takiego się nie stało. Moje wyniki pozostały stabilne. Jedyne co się zmieniło, to [...]
Jakos też nie przepadam za wypoiedziami Macko. Masz prawo Rozumiem , że kasza jest lepszym wyborem od chleba, ale Ty chyba sobie jaja robisz, że ma jeść 24/7 w każdym posiłku cyc + kasz nic takiego nie napisałem Dieta ma być czymś na całe życie człowiek musi sie przyzwyczajac do jedzenia nie moze robic nagłego skoku i zaczac jesc ciagle tego [...]
[...] a czekolada ma ok 30 g tłuszczu i 500 kcal!!! (znalazłam w innych postach na forum WNIOSEK: zdecydowanie lepsze rodzynki I jeszcze to wyszperałam - "Czekolada zawiera mleko w proszku a co za tym idzie aminokwasy które biorą udział w procesie tworzenia serotoniny w organiźmie. Serotonina to hormon tkankowy, antydepresyjny i regulujący sen. [...]
[...] w produkty zwierzęce o niskiej zawartości tłuszczu takie jak chude mięso wołowe, drobiowe i wędliny, chude ryby ( np. dorsz, tuńczyk, mintaj, morszczuk) oraz chude mleko i produkty mleczne. Do najgorszych źródeł białka należy zaliczyć te produkty, które w swoim składzie zawierają ponad 40% tłuszczu, z czego większość to nasycone kwasy [...]