SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mleko krowie ile zawiera białka

  • Aktualizacja 16.01.2023 Wiemy doskonale, że aby optymalizować procesy budowy mięśni, redukcji tkanki tłuszczowej, aby zachować zdrowe ciało, aby stale poprawiać swoje osiągi w ulubionej dyscyplinie sportowej, musimy zadbać o właściwy sposób odżywiania. Bezpowrotnie minęły czasy, gdy białko w proszku było zarezerwowane wyłącznie dla siłaczy. Dziś [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18641 Data: 2020-12-29 18:40:51
  • [...] z racji wzrostu zainteresowania nurtem wegańskim rośnie spożycie zamienników mleka, a mianowicie roślinnych jego namiastek. Czy to dobry kierunek w kontekście zdrowia? Czy mleko krowie ma taką samą ilość białka, co roślinne? Wielu z nas pewnie się zastanawia, jak jest z białkiem. Mleko krowie zawiera ok. 3 g białka w 100 g. Jeśli chodzi o [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 981 Data: 2022-06-23 13:58:52
  • Laktoza to inaczej cukier mleczny. W skład dwucukru wchodzi glukoza i galaktoza. Naturalnie laktoza występuje w mleku krowim, człowieka i wielu innych gatunków zwierząt. Wielu autorów różnej jakości publikacji mitologizuje rzekome zagrożenia płynące z mleka (np. Bożena Przyjemska) - część wskazuje na laktozę, inni na kazomorfiny, jeszcze inni na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3913 Data: 2019-05-18 08:26:52
  • [ART]Co nam daje natura

    Temat
    Ladies SFD

    [...] mleka i przypisywania mu samych negatywnych właściwości zapomnieliśmy o jednym, płyn dostępny w sklepach jest tak przetworzony, że nie powinien nazywać się mlekiem. Pisząc "mleko" mam na myśli niepasteryzowaną, niehomogenizowaną, pełnotłustą wydzielinę gruczołów mlecznych zwierząt kopytnych nie szpikowanych antybiotykami, sterydami i hormonami, [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14031 Data: 2011-04-04 13:46:22 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] najlepszą odzywkę białkową z wysoką zawartością laktoalbuminy. (Co tez przedstawię w dalszej części tekstu) - białka kazeinowe Podobnie jak w mleku kobiecym, również mleko krowie zawiera w swym składzie proteinowym frakcje białek kazeinowych. Jednak tu również występuje znacząca różnica. Otóż w mleku kobiecym występuje ponad dwukrotnie [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 6032 Data: 2009-10-02 15:59:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] białkową z wysoką zawartością laktoalbuminy. (Co tez przedstawię w dalszej części tekstu) - białka kazeinowe Podobnie jak w mleku kobiecym, również mleko krowie zawiera w swym składzie proteinowym frakcje białek kazeinowych. Jednak tu również występuje znacząca różnica. Otóż w mleku kobiecym występuje ponad dwukrotnie [...]

    Odpowiedzi: 163 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-02-01 23:02:03 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] białkową z wysoką zawartością laktoalbuminy. (Co tez przedstawię w dalszej części tekstu) - białka kazeinowe Podobnie jak w mleku kobiecym, również mleko krowie zawiera w swym składzie proteinowym frakcje białek kazeinowych. Jednak tu również występuje znacząca różnica. Otóż w mleku kobiecym występuje ponad dwukrotnie [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 13830 Data: 2007-01-31 14:58:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pij mleko a bedziesz...

    Temat
    Iron Horse Series

    [...] diet Zasady właściwego odżywiania W niezgodzie z naturą Medycyna sponsorowana Cukier krzepi? Analiza pierwiastkowa włosów Homeopatia, mity i rzeczywistość Czy lubisz mleko? Mięso w naszej diecie Soja. Żywność genetycznie modyfikowana Przeciwutleniacze Toksykologia żywności Tabela indeksów glikemicznych Dawkowanie witamin i związków [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 15517 Data: 2009-01-13 06:24:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Fałszowane odżywki białkowe cześć 2 Dr inż. Maciej Nastaj

    Temat
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    [...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 11:53:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ceny białka znów szaleją

    Temat
    Odżywki i suplementy

    [...] laktacyjne swojej matki. Oznacza to, że muszą one korzystać z produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego, które posiadają bogaty dodatek alfa-laktoalbuminy. Jednak mleko krowie w porównaniu do mleka matki, posiada ⅓ zawartości alfa-laktoalbuminy, co powoduje, że do wyprodukowania “mleka zastępczego”, wymagane są spore ilości białka [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 482 Data: 2017-02-01 10:11:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Co sadzicie o tym jogurcie:)

    Temat
    NUTRIFARM&OLIMP

    0% tluszczu bez cukru 193KJ/46kcal Skladniki: mleko krowie, wsad owocowy, mleko w proszku, preparat bialek mleka (kazeina, bialka serwatkowe), substancja slodzaca: Aspartam "Jogurt zawiera szczepy bakterii lactobacillus Acidophilus i Bifidobakterii. Produkt zawiera fenyloalanine" To wszystko co jest na tym jogurcie Co sadzicie o tym jogurcie? Nie [...]

    Odpowiedzi: 55 Ilość wyświetleń: 5599 Data: 2003-08-07 18:30:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] przez nich spożywana. „Rekordziści” dodają sztucznych środków zagęszczających podwyższających zawartość węglowodanów nawet do 18% a obniżają zawartość białek nawet do 2,5% (mleko przypominam zawiera około 3,2% białka). A więc pijąc jogurt pijemy rozcieńczone mleko „naładowane” węglowodanami. Kaloryczność takiego produktu (kubeczek 250 g) [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-30 10:43:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Cukier krzepi...

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] morderca Mit o białku jest podtrzymywany także przez producentów mleka i nabiału. Mało kto zdaje sobie sprawę, że na świecie jest około 4300 ssaków. Wszystkie spożywają mleko tylko swego gatunku, tylko w okresie po narodzeniu. Bóg tak skonstruował ssaki, w tym także człowieka, że matka produkuje mleko tylko w okresie młodości potomka. Kiedy [...]

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 7103 Data: 2004-07-22 14:52:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Starzeć się wolniej

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] jednak zawierać jak najmniej cukru. - Mleczko sojowe. Jest zdrowe dla serca i jeśli wzbogacono je w wapń i wspomagającą jego wchłanianie wit. D, może z powodzeniem zastąpić mleko krowie. Szklanka mleka dostarcza ok. 100 kcal, 3-5 g tłuszczu, 300 mg wapnia i taką ilość wit. D, która pokrywa ok. 1/4 twojego dziennego na nią zapotrzebowania. Dodaj [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 6006 Data: 2005-01-04 15:13:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]

    Odpowiedzi: 1719 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 11:59:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 11:50:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]

    Odpowiedzi: 821 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-14 12:01:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Badanie białek, Perfect Body

    Post
    Iron Horse Series

    [...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 10729 Data: 2013-07-15 08:43:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • karmienie piersią a diety

    Post
    Trening w domu

    dzieki chłopcy jestescie wielcy:) nigdy nie spotkałam takiego forum gdzie by tak było miło i przyjaznie jestescie bardzo uczynni - dzieki zaczełam juz od jakiegos czasu ograniczac ww najpierw zamieniając je na te najmniej przetworzone a potem eliminujac i musze powiedziec ze nie zauważyłam aby małej cos bylo wrecz przeciwnie- mam wrazenie ze duzo [...]

    Odpowiedzi: 42 Ilość wyświetleń: 16418 Data: 2003-07-07 13:48:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] :P, tak więc zamieniłam je na białko dla wegan na bazie z soi i kaka - Ulimate nutrition. Wiem, że soja nie cieszy się najlepszyą opinią.. jednak jakoś musiałam zamienić mleko krowie i odżywkę, która z rana ratuje mi tyłek dosłownie, bo robię moje śniadanie w 5 min. Jadłospis jest przykładowy, z jednego dnia. W większości dni staram się [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 2991 Data: 2015-03-24 19:15:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)