SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

mieso

  • Ja polecam zakupić maszynkę do mięsa, koszt nieduży (dałem chyba 150zł), i tak jak patryk pisze, czy to spaghetii, czy pulpety (do środka cebulka, pieczarki, i też można zmielić), czy nawet pasztet zrobić (ugotowane mięso zmielić, z uprażonymi pieczarkami i cebulą, trochę musztardy do środka, przyprawy wedle uznania) i na wafle czy pieczywo ;-) [...]

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 12:29:16 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Zróbcie se z mielonej piersi z indyka spaghetti i wtedy nie ma problemu czy kruche mięso czy wióry %-)

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 11:54:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • bułka wysoko bialkowa

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    no dokladnie, nawet w zabkach idzie mieso wyrwac awaryjnie8-)

    Odpowiedzi: 18 Ilość wyświetleń: 12001 Data: 2020-10-14 09:15:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WTOREK 13.10.2020 DT Dzień treningowy - PUSH + wznosy do konkursu 8 s po 50 p na koniec treningu %-) Rozkład dnia: 5:00 pobudka, szklanka ciepłej wody z octem jabłkowym, szczyptą soli himalajskiej i połówką cytryny 5:15 cardio - rowerek 45min Dziś DT - PUSH 1. wyciskanie hammer płasko - 12/10/8/6 2. rozpiętki floor-fly 12/12/10/8 3. krzyżowanie [...]

    Odpowiedzi: 157 Ilość wyświetleń: 9338 Data: 2020-10-14 09:00:23 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Do wrzątku i póki ponownie nie zawrze to czekam z kolejnym kawałkiem, gotuję od ostatniego wrzuconego ok 12min. Tu masz tylko ściąć całe mięso, jak za długo się kisi to wiązania puszczają i wszystkie te soki wypływają Nie podałem wielkości kawałka, to jest albo duży filet z kury cały, a indyka kilogramowego kroje na 3 równe części 4 jeśli jest [...]

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 08:26:29 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • oki sprawdzę w sumie :) A powiedz mi Ty najpierw gotujesz wodę z tymi przyprawami i dopiero jak się zagotuje to dajesz mięso? Czy zaraz je dajesz? Zmieniony przez - winterR w dniu 2020-10-14 08:10:55

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 08:07:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak ktoś mi mówi kruche mięso, to już wiem że ma wióry %-) polecam do 15min góra gotować i zobaczyć różnice, póki mięso nie odda całej wody, bo się włókna rozdzielą :)

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 07:34:16 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Ja też teraz kurę gotuję w wodzie ale bez finezji bo w soli/kurkumie/pieprzu/liście laurowe/czosnek granulowany :D i tak sobie z 30min pyrka :D Jak dla mnie mega opcja i tak jak piszesz mięso jest takie kruche :)

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-14 06:25:44 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Według Światowej Organizacji Zdrowia niedobór cynku dotyka około jednej trzeciej światowej populacji i jest odpowiedzialny za około 16 procent infekcji dolnych dróg oddechowych, 18 procent malarii i 10 procent chorób, przy których występuje biegunka. Podsumowanie Cynk jest ważnym składnikiem odżywczym dla naszego zdrowia. Zarówno jego niedobory, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1503 Data: 2020-10-13 13:14:18
  • PONIEDZIAŁEK 12.10.2020 DT Ciąg dalszy deloadu w tym tygodniu. Na pewno do czwartku, w czwartki ocena postępów, wnioski i ew. zmiany lub korekty planu. Rozkład dnia: 5:00 pobudka, szklanka ciepłej wody z octem jabłkowym, szczyptą soli himalajskiej i połówką cytryny 5:15 cardio - rowerek 30min Dziś DT - PULL 1. wznosy ramion z hantami w podporze na [...]

    Odpowiedzi: 157 Ilość wyświetleń: 9338 Data: 2020-10-13 08:48:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja dodam, że jeśli dodasz paprykę czerwoną pokrojoną do wody podczas duszenia to każde mięso zawsze jest bardziej miękkie. Czarna magia ale tak jest i to było sprawdzane u mnie w rodzinie kilkanaście razy %-) papryka perfect, ja wczoraj robiłem gulasz wieprzowy, masakra moge go zjesc 1 kg na raz %-) ale troche juz roboty z krojeniem cebuli, [...]

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 21:25:36 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • Ja dodam, że jeśli dodasz paprykę czerwoną pokrojoną do wody podczas duszenia to każde mięso zawsze jest bardziej miękkie. Czarna magia ale tak jest i to było sprawdzane u mnie w rodzinie kilkanaście razy %-)

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 21:22:08 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • tylko tego nie smażysz nie wiadomo jak dlugo, tylko wrzucasz te kawałki (ja lekko je przyprawiam przed podstawami jak sol , pieprz) dosłownie na chwilę na palelnię , na duży ogień, z każdej strony 'zamykasz' mięso i wtedy przerzucasz i zaczynasz dusic nie moge sie doszukac u siebie w blogu ,bo to kiedys robiłem dość czesto i opisywałem na pewno [...]

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 21:14:54 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ja np gotowane mięso takie z rosołu mega lubię, mimo że rosołu nie lubię xD ale właśnie ogólne to jem duszone

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 18:15:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • NIEDZIELA 11.10.2020 DT Na ten moment niedziele będą raczej dniami bez treningu siłowego. Przez ubiegłe 2 tygodnie ćwiczone było w sobotę i niedzielę, a w tygodniu roboczym wtorek i czwartek. Przy mojej pracy umysłowej konieczne było takie rozwiązanie w trakcie tygodnia ponieważ na końcówce redukcji przestałem już ogarniać "mózgowo" pewnych [...]

    Odpowiedzi: 157 Ilość wyświetleń: 9338 Data: 2020-10-11 14:46:20 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • SOBOTA 11.10.2020 DT W chwili obecnej jestem w 2 tyg. deloadu po redukcji. Przygotowuję się do wejścia w okres budowania masy mięśniowej. Czas trochę podrosnąć w końcu ! :D Rozkład dnia: 5:00 pobudka, szklanka ciepłej wody z octem jabłkowym, szczyptą soli himalajskiej i połówką cytryny 5:15 cardio - rowerek 30min Dzisiejszy trening siłowy - [...]

    Odpowiedzi: 157 Ilość wyświetleń: 9338 Data: 2020-10-11 14:36:00 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Ja kupuje mieso z uda indyka, wykajam caly fat jaki tam jest dokładnie i wg.tabel takie mieso ma 4 5g fatu na 100g. Temu takie mieso bo 1kg wychodzi na promo czasem za 6zl %-) ale jest z kością tez. Jak się wykroi wszystko ładnie to z 750g mięsa samego zostaje. Takie mieso jak smażę na szybko tez czuje ze długo leży na kiszkach ale jak już je [...]

    Odpowiedzi: 18879 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-11 08:49:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kebab jako posiłek potreningowy

    Post
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Cześć! Kebab jest dobrym posiłkiem potreningowym, pod jednym warunkiem, jeżeli zrobisz go sam. Jeżeli chcesz jeść kupny kebab na mieście, to nie jest to najlepszy wybór. Sam fakt zbilansowania posiłku w białak, węglowodany i tłuszcze o niczym nie świadczy. Ważne jest też skąd te rzeczy pochodzą i jakiej są jakości. Jeżeli wybierzesz nawet kebab [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1727 Data: 2020-10-11 07:04:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DT Marta

    Post
    Ladies SFD

    Udało nam się pojechać na Trójgarb który mnie pokonała . Taka mała górka a tak było ciężko .ale spałam znowu 4h bo siedzialysmy przy winie do 2 w nocy a o6budzik dzwonił , wpadły dwie butelki więc nic dziwnego że się czulam jakby to był jakiś Mount Everest . Kroków wpadło 29tys , wchodziliśmy od Szczawna Zdroju więc wyszło trochę więcej niż z [...]

    Odpowiedzi: 3462 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-10 22:38:49 Szacuny postu: 3 (cały temat: 0)
  • Jędrzej Pietz - Przygotowania na 2021

    Post
    Przygotowanie do zawodów

    Krystian Ja sam z siebie ogólnie nie miewam problemów z apetytem. Co bardzo często miało miejsce w przeszłości, gdzie 2 posiłki starczały mi na caly dzień. Oczywiście nie będę też tu czarował, że chodzę głodny czy coś takiego. Ale ani razu nie zdarzyła sie sytuacja bym musiał wpychać jedzenie na siłe. Mimo, że tego jedzenia faktycznie jest dużo, i [...]

    Odpowiedzi: 3187 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2020-10-10 22:20:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)