[...] Produkty zawierające białko Jak wspomnieliśmy, wymieniając pożywienie bogate w białko, należy uwzględnić trzy grupy produktów spożywczych: rośliny i produkty roślinne, mięso, ryby, jaja, nabiał, produkty mleczne, sery. Produkty z każdej z tych grupy powinny zostać uwzględnione w diecie. Nie ma sensu zamykać się wyłącznie na jedno źródło [...]
[...] rozważania o szansach na bycie zabitym przez spadający samolot lub meteoryt. Jest to możliwe, no tak, ale … Największe błędne tezy Marion Grillparzer: „Chude mięso królicze zawiera kalorie, powiedzmy, że 50”. 50 kalorii? 100 g mięsa z królika dostarcza 638.8 kJ, czyli 152,7 kcal (20.43 g protein, 6.2 g tłuszczów). 152.7 kcal [...]
[...] Yates odżegnał się od kulturystyki. W czasie „narkotycznej przygody” zrozumiał, iż musi się zająć jogą. Arnold zbulwersował się twierdzeniami, iż prawdziwy facet musi jeść mięso. Twierdził, iż to marketing i nic więcej. Podsumowanie Trudno ocenić, czy istnieją pokarmy kobiece i męskie. Badania w tej materii nie dają jednoznacznej odpowiedzi. [...]
[...] produktów powinny być następujące - 60% węglowodanów, 25% protein, 15% tłuszczów. Wyżej wymienione składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. Należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak [...]
[...] produktów powinny być następujące - 60% węglowodanów, 25% protein, 15% tłuszczów. Wyżej wymienione składniki powinny być czerpane spośród 4 głównych grup żywieniowych: mięso i jaja, produkty ziarniste i orzechy, warzywa i owoce, produkty mleczne. Należy zwracać uwagę na to, aby proces przygotowania tych produktów do spożycia był jak [...]
[...] Jeżeli nie masz pieniędzy na białko, nawet WPC, sięgnij po jedzenie np. wołowinę, pierś z kurczaka, indyka, mięso królika, jajka, ryby, twaróg. Niestety, bez odpowiednich funduszy okaże się, że 200 zł miesięcznie nie wystarczy nawet na elementarne posiłki kulturysty – kilogram [...]
[...] perfekcyjną mieszninę enzymów do strawienia tego pokarmu. Nazwano je enzymami pokarmowymi (Howell, 1946). Nie mająca końca perfekcja Natury, w której wszystkie pokarmy mięso, owoce, czy warzywa rozkładają się i powracają do gleby, tam skąd przybyły. Lecz przegrzanie pożywienia powyżej 48oC niszczy zawarte enzymy, pozostawiając nasz ustrój [...]