[...] np. o margarynie i jej właściwościach kardioprotekcyjnych :P Tyle, że badania owe są na temat steroli, a nie margaryny, natomiast producenci margaryn sugerują iż to właśnie margaryna ma takie właściwości, mimo że samych steroli jest tam pewnie nie więcej niż 1%... Manipulacja treścią, ot cała tajemnica. Zmieniony przez - Arthass w dniu [...]
[...] posiłek, ale jakby jakiegos mięska do jego gotowania dołożyć - indyk, kurak, królik, wołowinka jakaś to juz byłoby całkiem ok. Zwłaszcza że wcześniejsza dieta nie była superzdrowa, a sytuacja jest nagląca. Na pewno lepszy taki krupnik, niz szarlotka z cukrem, margaryna i białą mąką. Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-06-24 14:11:52
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
u mnie kanapery w piekarniku samo zdrowie bialy chlebek, margaryna 'wyborowa' z biedry, parówki z biedry ~33% mięcha, pseudo-ser topiony ala hochland z biedry bo rodzinka je bardzo zdrowo :)) a ja czasem podkradam
[...] (ubogich w węglowodany) były tanie, rafinowane oleje roślinne bogate w kwasy tłuszczowe omega-6 . No cóż, badania były prowadzone w latach 70-80-tych – wtedy margaryna, olej sojowy i kukurydziany były postrzegane, jako zdrowsze alternatywy dla masła, jaj i oleju kokosowego. Problem polega na tym, że dziś (na szczęście) pewne [...]
A co jesz na kolacje w dni treningowe??? A myślisz że w maśle nie ma chemii? - też jest, margaryna jest oparta za to na zdrowych roślinnych tłuszczach nienasyconych a masło - tłuszczach nasyconych niezbyt dobrych dla zdrowia, sprzyjających ponadto odkadaniu się tłuszczu. Kiedyś słyszałem wypowiedz jednego z autorytetów lekarskich który pytany co [...]
[...] co za tym idzie zwiększają ryzyko zachorowania na miażdżycę i choroby układu krążenia( dużo zależy też tu od trybu życia jaki prowadzimy i od kilku jeszcze ważnych spraw), a margaryna w wiekszosci zawiera kwasy wielo, jedno nienasycone, zdrowe, wiec teraz raczej jak już to do smarowania chleba używaj margaryny, techniaka jej wyrobu znacznie sie [...]
Nieco mało tłuszczy widze w tej Twojej diecie - kanapki do pracy smaruj margaryną dość grubo a do posiłków w domu dodawaj po łyżce oliwy z oliwek (ok 2-3 dziennie) Obiad - dwa dania radziłbym rozdzielić, jedzenie najpierw zupy a po nim od razu 2 dania to stary i niezdrowy nawyk przyczyniający się do odkładania tłuszczu - daj choćby z 1h przerwy [...]
Myślicie że mogę zjeść ta kiełbaske jak nikt nie będzie widział? %-) czy lepiej bułkę z margaryna Badania /SFD/2016/9/26/accc624fdbaf449d8deb8b84755c33f3.jpg
Margaryna won, hamburgery kupne won (kupujesz mięso, mielisz, dodajesz jajo, formujesz burgera i smazysz). Jajecznicę rób na oliwie z oliwek, smażenie mies na rzepakowym ujdzie, jakmusisz smarować pieczywo to masło. Płatki kukurydziane wywalasz. Piszesz o ograniczeniach finansowych. Jednocześnie nie ma bata, musisz mieć w diecie białko. Więc [...]
Weź nie strasz %-) Do szpitala nie wrócę za Chiny. Parówka z kajzerką i margaryną, zupa z kota, telewizor 5zł godzina oglądania, a i tak trzeba wyłączyć bo "współlokator" chce spać - nigdy więcej.
Oprócz oleju lnianego, oleju z oliwek, orzechów laskowych - tłuszczu w żółtkach jaj - czym uzupełnić swoja dietę do poziomu 100g w sześciu posiłkach ? smarować chleb margaryna czy masłem ?,zamiast sera chudego kupić półtłusty ? proszę o wasze wskazówki. megon tu jestem http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=104938
Michail możesz to sprawdzić (w razie potrzeby zmodyfikuj coś)? To jest plan posiłków ważny od jutra, pracuje cały tydzień na noc od 21-5 14.00 – I POSIŁEK (o tej godzinie się budze po nocy w pracy) Pierś z kurczaka (100 g) kalorie – 100 białko – 22 g węglowodany – 0 g tłuszcz – 1 g Ryż (100 g) [...]
Mam prośbe,ułożyłem dietke ale nie wiem czy ona jest dobrze ułożona.Prosiłbym o ocene.Założyłem:5,5 gkg WW,2,5 gkg B i ok.1 gkg T 1.Płatki owsiane 70 g Mleko 0,5 % 300 g Twaróg chudy 100 g Oliwa z oliwy 15g 2.Chleb słonecznikowy 175 g Szynka z indyka 125 g Margaryna roślinna 20 g 3.Płatki kukurydziane 70g Mleko 0,5% [...]
[...] suplementacji od samego początku z tego względu, że w przeciętnej diecie jest często niekorzystnie zaburzona proporcja pomiędzy omega 6 (główne źródło - np. oleje spożywcze, margaryna) a 3 (główne źródło - tłuste ryby morskie) na korzyść tych pierwszych. Suplementacja omega 3 pozwala te niekorzystne proporcje zniwelować. W ofercie BiotechUSA [...]