Maltoza = glukoza+glukoza, ig ztcp 110, brak alko - traktować jako gainer. Zrób trening przed imprezą, zjedz białko, piwo bez alkoholu niech będzie dodatkowymi węglami. Nie przejmuj się.
no właśnie ma za.......e wysokie (maltoza w piwie ig=105) ale nie wiem jak jest z sokami kupnymi bez cukru i winem wytrawnym czerwonym bo w wódka nie powinna mieć cukru raczej.
Dzięki, wiem że ziemniaki gotowane maja potwornie wysokie ig (prawie takie jak maltoza) a więc chyba zmienię na makaron razowy (posiłek 3) w tych których brakuje tłuszczów dowale najwyżej olej lniany...
[...] w granicach od 0,8% (miód gryczany i wrzosowy) do 7,7% (miód akacjowy). Średnio występuje ona w ilości 1,3%. Z dwucukrów redukujących w największej ilości spotykana jest maltoza (do 5,4%), a z trójcukrów melecytoza, występująca wyłącznie w miodach spadziowych (do 28%). Ponadto w różnych typach i odmianach miodu stwierdzono niewielkie ilości [...]
[...] węglowodany zawierające od dwóch do dziesięciu reszt monosacharydów, połączonych wiązaniem glikozydowym. Do najważniejszych oligosacharydów należą: sacharoza, maltoza, laktoza, które są disacharydami (składają się z dwóch reszt monosacharydowych). Polisacharydy, wielocukry, (C6H10O5)n (n>10), węglowodany złożone. Rozróżnia się [...]
ryz nie straszny:D ale slodycze przyczyniaja sie do najwiekszych skokow!:) no i jak sie nie myle piwo ma najwieksz IG spowodowane maltoza:D wiec piwo = WIELKIE zarcie> w praktyce nie koniecznie:D
Pomyliłem się jak wpisywałem wymiary, w pasie jestem bardzo wąski-72cm. Chciałbym troche informacji na temat białek, np. maltoza jest nic nie warta dla kulturysty to jakie są dobre(chodzi mi o odżywki i o dietę). Jakie pokarmy spożywać żeby dostarczyć jak najwartościowszych białek?
Miniak - No nie wiem. Oczywiście może być tak, że jedne złożone mają niski, a drugie trochę wyższy. Ale te o wysokim IG, czyli bliskim 100 to są węgle proste, czyli glukoza, maltoza, etc. Natomiast masz rację, że im mniej przetworzony produkt tym niższe jest IG, i odwrotnie im bardziej przetworzony tym wyższe IG. No dobra, to Carbo BX ma [...]
Za dużo glukozy = wstrząs hiperglikemiczny (tak to się chyba nazywa). Kiedyś gdzieś był o tym temat i jakiś gościu pisał nie za ciekawe skutki picia glukozy w sporej ilości. Nie wiem ile w tym prawdy. Maltoza? Maltodekstryna? Dekstroza? Nie wiem. Lepiej kupić paczkę i po co się pieścić z takimi pierdołami?
[...] 0 g # Tłuszcz 0 g # Węglowodany 96 g # Wartość energetyczna 1637 kJ (384 kcal) Skład w 100 g # wyższe oligosacharydy 82,0 g # maltotrioza 8,0 g # maltoza 5,0 g # dekstroza 1,0 g Proponowałbym również witaminy i minerały typu Multi Vita Plus oraz produkty ZMA Pozdrawiam Zmieniony przez - Cregg w dniu 2010-11-01 [...]
[...] ALE JA WOLE Z HI -TECA!LUB OLIMPA DECYZJA NALEŻY DO CIEBIE POZDRO Węglowodany (100% maltodekstryny - hydrolizat) 100 g wyższe oligosacharydy 85,5 g maltotrioza 8,3 g maltoza 5,2 g dekstroza 1,0 g Witaminy 100 g E 9,0 mg (90%) Tiamina 0,7 mg (50%) Ryboflawina (B2) 0,8 mg (50%) B6 0,9 mg (45%) B12 1,5 mcg (150%) Kwas foliowy 0,8 mg [...]
[...] wchodzą różne inne mniejsze pod względem budowy sacharydy, np. oligosacharydy, maltodekstryny, itp. Składają się one właśnie z różnego rodzaju cukrów, takich jak glukoza, maltoza, czy galaktoza. Często pojęcia te są określane jako jedno i to samo, ale od strony chemicznej są to inne związki. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w [...]
Dla przyswajalnosci weglowodanow ma znaczenie, zeby nie pic w trakcie ich jedzenia ani zaraz po. Skrobia zostaje juz wstepnie trawiona przez sline, do maltozy, dopiero maltoza jest w zoladku i dwunastnicy trawiona do glukozy, z ktorej powstaje glikogen. Jesli pijesz w trakcie to nie ma pierwszego etapu.
[...] węglowodany zawierające od dwóch do dziesięciu reszt monosacharydów, połączonych wiązaniem glikozydowym. Do najważniejszych oligosacharydów należą: sacharoza, maltoza, laktoza, które są disacharydami (składają się z dwóch reszt monosacharydowych). Polisacharydy, wielocukry, (C6H10O5)n (n>10), węglowodany złożone. Rozróżnia się [...]
[...] pierwszej grupy zaliczamy wszystkie sacharydy zbudowane z jednej (monosacharydy takie jak glukoza, fruktoza, galaktoza i mannoza) lub dwóch (disacharydy: sacharoza, laktoza, maltoza) cząsteczek cukru. Drugą grupę tworzą wielkocząsteczkowe polimery monosacharydów, czyli węglowodany złożone (polisacharydy). Obficie występującym w żywności cukrem [...]