Znalezione pod frazą:
Sortuj wg:
Czytałem na temat piwa na tym forum rozne ciekawe rzeczy. Czesto pojawia sie ze piwo ma indeks IG = 110 Indeks ten odnosi sie do Maltozy 100g piwa to 4g ww - tak wiec pojecie ig=110 dla piwa - wydaje mi sie nieco mylne - trzeba by tu wyliczyc wymiennik weglowodanowy. Sam do konca nie wiem jak to jest z tym piwkiem ... ale czekam na wasze [...]
[...] być łączenie wódki z colą, czy sokami, które w składzie mogą mieć do 15% cukru. Podobnie, ale trochę lepiej wygląda sytuacja z winem lub piwem. W tym drugim obecna jest maltoza, czyli mocno przetworzony cukier o indeksie glikemicznym bliskim 110. Warto pamiętać o tym, żeby spożywać alkohol z umiarem i okazyjnie, a na pewno nie zaszkodzi [...]
[...] na proste i złożone. Do pierwszej grupy zaliczamy wszystkie sacharydy zbudowane z jednej (glukoza, fruktoza, galaktoza i mannoza) lub dwóch (disacharydy: sacharoza, laktoza, maltoza) cząsteczek cukru. Drugą grupę tworzą węglowodany złożone (polisacharydy). Obficie występującym w żywności cukrem złożonym jest skrobia. Węglowodany stanowią dla [...]
[...] mi nie brakuje , brakuje mi zimnego piwka mniami.Te dni diety to jest dla mnie wyrzeczenie się życia towarzyskiego(nie wytrzymałbym i bym się piwka napił), wyczytałem , żę maltoza zawarta w piwie ma indeks ten gli coś tam 105. Niedługo po kopenhadze wyjezdzam na wakacje, słońce dziewczyny gorące. Picie piwa po kopenhadze jest chyba zabronione? [...]
[...] raz więcej produktów różnego typu, które nie mają w swoim składzie lub mają, ale w ograniczonej ilości cukry proste lub przetworzone, takie jak: glukoza, fruktoza, laktoza, maltoza. Najczęściej można je spotkać w takich produktach jak: - słodycze, - sosy, - masła orzechowe, - lody, - napoje. Na szczęście wraz z biegiem mody na zdrowe odżywianie [...]
no logiczne , ktoś nie ma skłonności do tycia to poprostu ścinane są białka i jest szczuplejszy ktoś kto ma skłonności do tycia , ścinane są białka i przybywa tłuszcz bo alkohol i maltoza w nim zawarta to wróg dla ENDO itp
[...] okazji ani witamin ani minerałów ani niczego pożytecznego poza samą kalorycznością 2)co do piwa, przypominam, że jest coś takiego jak indeks glikemiczny. Zawarta w piwie maltoza ma 101, czyli więcej niż glukoza. Jak się to ma do redukcji chyba nie trzeba wyjaśniać 3)jeśli pijemy wódkę z sokiem, to wliczamy nie tylko wódkę zawierającą [...]
5 gram Kreatyny to ok. czubata łyżka od herbaty, Kreatynę najlepiej mieszać z węglowodanami długołańcuchowymi (polecam phytochem Carbo Plex 72% Maltodekstryny, 11 %Maltotrioza, Maltoza-8 g, Dekstroza-9 g, koszt to: 1,5 kg - 60 zł. 5 kg- 150 zł wysyłka gratis. www.phytochemgym.com) ponieważ wchłaniają się równomiernie i nie odkładają się w tłuszcz, [...]
[...] (nie wiem gdzie to jest ;D), glukoza (miód, owoce), fruktoza (owoce - szczegolnie winogron). Niezapomnij o dwucukrach (np. laktoza z mleka, ps. Blizej jej do cukru prostego niz zlozonego wiec uwazaj ;D ), ponadto sacharoza i maltoza. A zlozone to skrobia (zboża, kłącza, bulwy roślin), glikogen (wątróbki ;D) i celuloza (raczej niejadalna ;DDD)
Zatem najprościej ja się da... monosacharydy glukoza: owoce, soki, miód fruktoza: owoce i soki disacharydy sacharoza: zwykły cukier laktoza: cukier z mleka maltoza: np w piwie i wypiekach trehaloza celobioza wielocukry czyli węglowodany złożone skrobia: warzywa, zboża, kukurydza, ryż celuloza - błonnik Warto przeczytać! Czy węglowodany są [...]
[...] Jeśli jednak nie jesteś osobą szczupłą i Twoje treningi nie są jakoś specjalnie długie i bardzo "energożerne", to nie warto wlewać w siebie węglowodany i to takie jak maltoza pochodząca ze słodu zawartego w piwie. Od tego niestety rośnie brzuszek, jak zapewne wiesz. Tak, od tego bezalkoholowego także rośnie brzuch. Jeśli jednak chodzi Ci [...]
SFD/Images/2015/7/26/c9fb469d8d26406c8c0770243f1ef7ee.jpg Na wstępie chciałbym serdecznie podziękować sponsorowi zestawu testowego - HI TEC NUTRITION oraz szanownemu gronu moderatorskiemu za umożliwienie przeprowadzenia tego testu !!! Podziękowania również dla Faftaq'a i Mawashiego, którzy pomogli mi zsetapować odpowiednio dietę i tren. [...]
[...] 0,8g ▬ złożone: 0g ▬ proste / dwucukry = 0,8g ( glukoza = 210mg ) • ( sacharoza / fruktoza / laktoza / maltoza / galaktoza = 110mg każdy ) ------------------------------------------------------------------------------------ Brak błonnika, niewielkie ilości węglowodanów [...]
witam słonecznie kawe mam łóżko mam nie napisze czego mi brak ... tycco zrobiłam wczoraj badania dodatkowe finnie barbarossa z maltozą tworzy nieezpieczna mieszankę
[...] jest oparta ta dieta. Znajdują się one w owocach, miodzie, niektórych warzywach i jogurcie. Złożonych cukrów (podwójne cząsteczki (dwusacharydy: laktoza, sacharoza, maltoza i izomaltoza) oraz skrobia (polisacharydy) szczególnie unika się w tej diecie. Niektóre skrobie okazują się być tolerowane, szczególnie te zawarte w rodzinie [...]
[...] fakt cierpienia na zapalenie mieszka włosowego na twarzy – co to dopiero by było bez tegoż zapalenia! Potem były węglowodany o niskim ig i te o trochę wyższym (maltoza ig 110 ), białka już nie tak istotne i nie odgrywające takie roli w wieczorze ---------------------------------------------------------- kawoszka kawoszka [...]
[...] wzrostu glikemii dla fruktozy ze wzrostem dla glukozy daje nam IG:10/60=0,17=17%.Fruktoza ma najmniejszy IG=17%, a pozostałe produkty między 17-100%. Wyjątkiem jest maltoza, która ma IG=105%.... Mózg żle toleruje wahania poziomu glukozy. Nadmiar glukozy jest bezpowrotnie przetwarzany na tłuszcze. Te spostrzeżenia są fundamentem diety [...]
[...] wzrostu glikemii dla fruktozy ze wzrostem dla glukozy daje nam IG:10/60=0,17=17%.Fruktoza ma najmniejszy IG=17%, a pozostałe produkty między 17-100%. Wyjątkiem jest maltoza, która ma IG=105%.... Mózg żle toleruje wahania poziomu glukozy. Nadmiar glukozy jest bezpowrotnie przetwarzany na tłuszcze. Te spostrzeżenia są fundamentem diety [...]
3. celobioza 4-O-(b-D- glukopiranozylo) - D - glukopiranoza Celobioza jest produktem hydrolizy celulozy. Składa się z dwóch cząsteczek glukozy, podobnie jak maltoza, i podobnie jak maltoza jest cukrem redukującym, tworzy osazon i ulega mutarotacji. Różnica między celobioza a maltozą polega na sposobie połączenia dwóch cząsteczek glukozy. O ile [...]
2. maltoza 4-O-(a-D- glukopiranozylo) - D - glukopiranoza Ponieważ karbonyl podłączonej D-glukozy jest wolny, maltoza jest dwucukrem redukującym i ulega mutarotacji oraz tworzy osazon. Maltoza powstaje jako jeden z produktów hydrolizy policukru - skrobii. Hydroliza skrobii do maltozy jest katalizowana przez enzym diastazę, zawarty w słodzie [...]
Nasz sklep
Mega promocja
Losowe tematy
Poszukiwane