[...] gryczana, ziemniaki, kurczak, indyk, jajka, łosoś, pstrąg, masło, oliwa z oliwek, olej rzepakowy. Te głównie natomiast od czasu do czasu jakieś krewetki czy ryba z puszki, makrela wędzona, wołowina. Oczywiście do każdego posiłku warzywa/owoce. Nie używam cukru, nie jem słodyczy. No i teraz się zastanawiam czy po prostu jeść tak jak w dni [...]
[...] nie tylko roślinne Omega-3 ( ALA ). Brakuje owoców, licznej ilości warzyw. Btw. Panga to szkodliwa ryba, radzę się rozeznać które są wartościowe. Np: ( łosoś, halibut, makrela, śledź, flądra ) z chudych masz ( dorsza, mintaja, mirunę i.t.d ).. a masło orzechowe okazjonalnie może występować, jeszcze zależy z jakich orzechów produkowane.
[...] schab, choć te już mają troszkę więcej tłuszczu). Doskonałym źródłem białka są ryby, np. dorsz, miruna lub jeśli możemy sobie pozwolić na bardziej tłuste to pstrąg, halibut, makrela i inne. Więcej na temat mięsa w diecie: http://www.sfd.pl/Miejsce_mi%C4%99sa_w_diecie-t272845.html Skąd jeszcze możemy czerpać białko? Między innymi z jaj (białko [...]
[...] Jest lista produktów, które szczególnie służą mózgowi i tam są wymieniane, np. - tłuste ryby bogate w omega3 (łosoś, śledź, makrela, szprotki) - kilka razy na tydzień; - olej lniany budwigowy (tylko taki, bo ma dużo omega3), - orzechy, szczególnie włoskie, ale i inne - migdały, nerkowce, [...]
bazujesz ciagle na kurczaku, daj inne zrodla bialka , typu miesa tluste (karkowka , lopatka wieprzowa , mieso mielone , makrela , losos, jajka, sledzie ale nie w oleju, udko z kurczaka ) , podbijesz tym ilosc tluszczy na kg, ryz bialy wymien na kasze gryczana czy jeczmienna , chyba ze wolisz jednak ten bialy to daj juz basmatii czy paraboiled [...]
[...] można znaleźć na różne tematy. Często ich pisanie opiera się na wzbudzaniu sensacji. Dotyczy to każdego temat, np glutenu, nabiału, drobiu, ryb, itp. W czym niby śledź, czy makrela ma być lepsza, że z nich producenci nie pozyskują utlenionej omega 3? Również dobrze można stwierdzić, że Herba Life ma lepszej jakości białko w swoich produktach, bo [...]
Witaj, Po pierwsze zły stosunek kwasów omega 3 do omegi 6 , brak źródeł omegi 3 ... Do diety dodajtłuste ryby jak śledź, makrela czy losoś, druga sprawa brak uwzglednienia warzyw to też do poprawy. Radziłbym wyrzucić masło orzechowego ponieważ [...]
W załączeniu zrzut po modyfikacji. W dni nie treningowe planuje obciąć ok 50g węgli(waga produktu) i uzupełnić kaloryczność tłuszczami. Zamienniki: makrela wędzona/łosoś wędzony/swieży pierś z kurczaka/szynka/schab/wołowina oliwa z oliwek/awokado ryż/makaron durum/bataty/kasza gryczana fasolka/kalafior/brokuły Do posiłków soki [...]
[...] nie wywołuje takiego ryzyka), a także WWA (wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne) obecne w produktach wędzonych - szczególnie groźne w produktach tłustych jak np. makrela. W przetworzonych produktach rzeczywiście tej "chemii" trochę jest, ale nie widzę powodu by panikować w przypadku wątróbki. Taki "panikarz" będzie biadolił na [...]
No widzisz ja co tydzień kupuję rybę wędzoną, dla siebie i dzieci (żona nie lubi) i myślę że robię dla nich dobrze, i są to tłuste właśnie ryby, Trewal, Morszczuk, Makrela. Kupuję też dorsza lub karmazyna do smażenia - bez panierki w zepterze. Kupuję też dla siebie właśnie śledzie ale w sałatce typu leczo rybne itp, z papryką, cebulą. A więc ok [...]
Nie tyle ocet zabija, co po prostu jest niezdrowy. Bo za bardzo to tam nie ma możliwości zabijać niczego (ryba jest już martwa przecież :D). Dobra, bez śmiechów, makrela hiszpańska (czy bałtycka) to jedne z mocniej zanieczyszczonych rtęcią ryb, także nie polecam. Jak na ironię, rtęć kumulując się w mózgu neguje korzyści z dostarczania EPA i DHA z [...]
Makrela została wymazana z jadłopisu mojej rodziny. A co z rybą smażoną np. Dorsz, Karmazyn, Łosoś ( wiem że ten ostatni bywa hodowany sztucznie) W poście o zabijaniu octem niałem na mysli czy nie zabija- rozpuszcza on witamin i dobrych tłuszczów ?
Wsumie racja z puszkowanym tunczykiem. Zamienię na inną. Miruna i makrela bedzie lepszym wyborem? Czy codziennie inną? :] I co do diety to dlaczego uważasz ze nie jest dopięta? Proszę o konkrety a nie sypanie materiałami które przeczytałem wiele razy.
Tłuszcze nalezy urozmaicac . Wołowina z uwagi na swoją cenę może być niekorzystna , jednak ryby nalezy jesc . Nie musisz jadac łososia ale np makrela , śledź cena niska i warto dorzucić do jadłospisu
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Możliwości szybko wracają, jednak że nadal nie jest idealnie, przykładowo na podwieczorek zjadłem parę kanapek z makrelą sam nie wiem czy jest ok, jeszcze jedno co do planów treningowych Poniedziałek: nogi, plecy środa: triceps barki piątek: klatka biceps Sobota: dłuższe cardio Wszystkiego staram się robić po 3,4 cwiczenia, jest ok ?
Nieco zmodyfikowałem plan, dlatego, że nie miałem czasu trzymać diety ze względu na pracę. Ponadto, czym mogę zastąpić nasiona chia? Czytałem, że są rakotwórcze. Makrela - twaróg nie może być? Koniecznie mięso? Wafle ryżowe nie sprawdzą się na dłuższy czas, tak? Są tanie i zapewniają dodatkowe węgle. Czekam na szybką odpowiedz. Dzięki ! B: 2g WW: [...]