:-) Mnie interesuje ile dasz radę zrobić, a nie żebyś przechodził jakieś progi czy zdobywał laury w kettlowym świecie - chociaż oczywiście życzę każdemu! Duke of Bugajewo poszedł w crossfit, z tego co tu widać: http://iconosquare.com/oldtimestrongman Może i nieliczne są przypadki, gdzie kettle pomogły komuś w innym boju, bo po prostu - ćwiczenie [...]
Zrobiłem testy na alergie pokarmowe. 21 alergenów - w tym krewetka i dorsz (które chętnie podmieniłbym np. na kurczaka i gluten, czy banana (chyba nie ma na banana!)). W zestawie jest mąka pszenna i mąka żytnia (obie łącznie z glutenem z tego co zrozumiałem). Może dzisiaj będą wyniki - wyjdzie, czy coś mi szkodzi, zalega, i puchnę/łapię wodę; [...]
Soja by Veko SKŁADNIKI: Soja - 200g 1 jajko Mąka ziemniaczana - 1 łyżeczka Bułka tarta Pieprz, sól Przygotowanie: 200g ugotowanej soji wymieszać z jajkiem mąką ziemniaczaną, pieprzem i niewielką ilością soli. Uformować kotleciki lub małe placuszki. obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oliwie z oliwek do zrumienienia się Jest to coś podobnego do [...]
Jak szukasz produktu Premium, z kategorii odżywek wysokobiałkowych, ale jednak nie typowych "70-80 tek" to polecam zdecydowanie Vegerose: https://sklep.sfd.pl/ALLDEYNN_VEGEROSE-opis41558.html Ma ona niby "Tylko" około 50% białka, ale to nadal produkt o wyższej zawartości białka, w składzie nie uświadczysz żadnego komponentu słabiej jakości jak np. [...]
Dieta 1000 kcal - zaleca się zmniejszenie ilości produktów zawierających tzw. "puste kalorie" i "bomb kalorycznych", czyli duże ilości tłuszczu, słodycze, tłuste mięsa, wędliny i sery (szczególnie żółte), piwo, alkohol. Wyłącz ostre przyprawy, pobudzają apetyt. Jedz na małych talerzykach, oszukasz wzrok. Po każdym kęsie [...]
Jakiś czas temu poruszałem temat tego ari. Kumpel się nadział na to, kupił u jakiegoś frajera, zero działania. Oczywiście dilerka obecna tutaj na forum mająca w ofercie to ari będą Ci wciskać, że działa, bo sami jedzą, szkoda tylko, że kto nie sprawdzi na badaniach to się okazuje, że jest tam najwyżej mąka.
Mam do Was takie pytanie: dlaczego mąka pszenna jest tak odradzana? Polecane są mąki bezglutenowe oraz mąka żytnia, a co jest takiego w mące pszennej, że należy jej unikać? Chodzi po prostu o gluten? Często widzę tutaj na forum pytania o mąki. Widziałam wiele razy, że ktoś pytał o to, czy może użyć mąki pszennej do wypieku domowego chleba na [...]
ja nie pamietam smaku maka z pl( z tego co kojarze to byl sredni ) u mnie tez jest sredniawy i inny niz w pl ale w esp do maka chodzilem codziennie, wszystko smakuje inaczej/lepiej :-)
To lodzik, czy kulka orzechów? %-) Allhambra przepis mogę napisać, ale gwaratuję, że nie wyjdzie od razu taka %-) Nieskromnie powiem, że trzeba już mieć trochę doświadczenia w kręceniu placków %-) Najprostszym wyjściem jest zacząć sobie śledzić na FB grupę Klub Miłośników Pizzy i za pomocą tej grupy zacząć się uczyć ;-) Są też pliki z podstawami [...]
Mąka jest dla części osób nieodłącznym elementem diety. Dzięki niej można w ciekawy sposób urozmaicać swoją dietę i potrawy w niej spożywane, tworząc różnego rodzaju: - omlety, - naleśniki, - pierogi, - pizzę, - burgery, - pieczywo, - i wiele innych produktów. Istotne jest jednak to, jakiej mąki używamy w tym celu. Im bardziej przetworzona, [...]
Odświeżę kotleta. Czy mąka orkiszowa typ 630 to dobry zamiennik zwykłej mąki pszennej do ciasta na pierogi, kluski, pizzę? Wiem, że im wyższy typ tym lepiej, ale chciałbym używać mąki jak najbardziej podobnej we wszystkim do tradycyjnej białej mąki pszennej, ale żeby była jednak zdrowsza. Czy jest w ogóle sens zainwestować w taką mąkę, czy będzie [...]
Za niższym "numerkiem" orkiszowej nie przepadam, jest mocniej oczyszczona, jeśli wprowadzisz ją raz na jakiś czas- nic się nie stanie. Im wyższy numerek, tym "lepiej". Orkiszowa 630 dobrze łączy, ciasto jest naprawdę fajne, nawet pizzę robiłam na spodzie z orkiszu. Jaglana jest już mniej podatna, trzeba ją połączyć z bardziej "twardą mąką" np. z [...]
Cześć! Sam typ mąki mówi nam tylko o grubości zmielenia. Aby wiedzieć czy maka jest dobra wypadałoby wiedzieć gdzie rosło żyto, jak było składowane i w jakich warunkach było składowane aby móc określić, czy ta mąka jest dobra. Kolejnym aspektem, który warto byłoby rozważyć jest fakt jak produkowany jest chleb. Czy chleb jest z drożdżami, czy na [...]