Z mojej perspektywy, to bym zaczeła od 1700 kcal z jakościowych produktów. Jak zaczniesz z 1500 kcal to nie będzie z czego ciąć, gdyby nie szło. Dałabym min 150 ww, bo dla kobiet LC to wcale nie najlepsza droga, i min 60 tłuszczu, Białka max 100 g, skoro Mama nie tenuje siłowo. Na sniadanie dałabym jajka, czy to z chlebem dobrej jakości, czy [...]
To co wiem do Danii na dzień dzisiejszy chcą się wybrać Darek Wdowiński, Bolesław Mąka,Jan Dzieciątkowski Robert Komorowski oraz Waldemar Nacewicz wszyscy z klubu Power 2005 Nasielsk.
Mozesz dodać: -cynamon -kakao -słodzik -aromat -proszek do pieczenia/soda oczyszczona -WPC Zamiast owsianych możesz dać mix. owsiane+jakaś mąka (owsiana,ryżowa,kokosowa,gryczana lub inna) Lub nawet dodać kasze manną,marchew,cukinie,rabarbar Dodatkowo można dorzucić jakiś owoc typu banan,jabłko,śliwka,gruszka Polewe możesz zrobić z twarogu,jogurtu [...]
Zupy jak najbardzie, o ile z jakościowych skladników. Bo jak zrobisz rosół z kostki z jakimś pseudojajecznym makaronem, albo zagęścisz ten wywar z kostki i vegety białą mąką, to nie będzie dobra zupa. Ale np jakis krem warzywny - jak najbardziej. Jak coś jest z torebki/opakowania/wystarczy podgrzać/dolać wrzatku - to raczej będzie przetworzone. [...]
Zupy jak najbardzie, o ile z jakościowych skladników. Bo jak zrobisz rosół z kostki z jakimś pseudojajecznym makaronem, albo zagęścisz ten wywar z kostki i vegety białą mąką, to nie będzie dobra zupa. Ale np jakis krem warzywny - jak najbardziej. Jak coś jest z torebki/opakowania/wystarczy podgrzać/dolać wrzatku - to raczej będzie przetworzone. [...]
Zupy jak najbardzie, o ile z jakościowych skladników. Bo jak zrobisz rosół z kostki z jakimś pseudojajecznym makaronem, albo zagęścisz ten wywar z kostki i vegety białą mąką, to nie będzie dobra zupa. Ale np jakis krem warzywny - jak najbardziej. Jak coś jest z torebki/opakowania/wystarczy podgrzać/dolać wrzatku - to raczej będzie przetworzone. [...]
masz dział Kuchnia SFD i tam milion przepisów pomagających urozmaicić dietę, naleśniki z dżemem i białą mąką nie koniecznie będą się nadawać skoro masz tendencję do podlewania, pomijając już walory "prozdrowotne" takiego posiłku. ;-)
albo też można zrobić z tego b+w jak ktoś ma mało fatu na posiłek wystarczy dać chudy twaróg, jedno jajko i mamy coś koło `5g fatu, wtedy mąka też jest dobrym rozwiązaniem :-)
Uzupełnione! Jest to dieta w dzień nietreningowy. W dni treningowe mam ok. 3500 kcal. Czy ilość kcal powinna być taka sama w dt i w dn? 06:00 - śniadanie Bułki grahamki (110 g) Ser Mozzarella lekka (50 g) Sałata rukola (12 g) Pomidor (40 g) Masło extra (6 g) Kefir 2% (310 g) 568.5 kcal, b: 30.5g, tł: 16.9g, ww: 73.9g 09:30 - II śniadanie Banan [...]
wszystko co jest na bazie pszenicy czy to chleb, maka itp. jest beee.. poza tym zasadnicza roznica miedzy ryzem bialym a bialym chlebem jest to, ze ryz jest znacznie mniej przetworzony i tutaj podejrzewam jest odpowiedz na Twoje pytanie
odpowiem krótko i prosto ryż jest zbierany jak roślina i sprzedawany, ewentualnie TYLKO pozbawiony łupiny chleb to porsukt wysokoprzetworzony, gdzie często dodawane bądź zawiera są takie rzeczy jak : guma guar emulgatory regulator kwasowości mąka pszenno-słodowa słód jęczmienny cukier karmel gluten pszenny [...]
Nie no sos pomidorowy z koncentratu to profanacja. Dobre pomidory są ogólnie dostępne Generalnie tak, jak robię więcej porcji to kupuje pomidorki Mutti ale dla 1/2 pizz nie otwieram jeśli wiem że ich nie zużyje bo szkoda wyrzucać. Podobnie z mąka mozna zrobić na włoskiej Caputto, mozarelle dać tłustą a pizze polać oliwą :-P
Nie no sos pomidorowy z koncentratu to profanacja. Dobre pomidory są ogólnie dostępne Generalnie tak, jak robię więcej porcji to kupuje pomidorki Mutti ale dla 1/2 pizz nie otwieram jeśli wiem że ich nie zużyje bo szkoda wyrzucać. Podobnie z mąka mozna zrobić na włoskiej Caputto, mozarelle dać tłustą a pizze polać oliwą :-P haha to akurat prawda [...]
Wielkie dzięki EnvyY, myślę, że dobrze to wykombinowałaś Posprawdzałam jeszcze inne produkty takie jak ziemniaki i mąka pszenna biała, i wychodzi na to, że ta różnica brakujących węglowodanów się u nich jeszcze bardziej powiększa, a chyba one są bogate w skrobię Czyli będę po prostu musiała odejmować od węglowodanów tylko błonnik i mam [...]