Mąka na uda? A po co? Po to żeby się tak nie ocierały. Bo jak się trochę człowiek spoci, to wtedy jest to okropne uczuci. Po prostu mąką po to żeby było mniejsze "tarcie" }:-( Nie umiem tego inaczej opisać.
Ami - mnie się też serce kraje jak na te żółtka patrzę :-D A swoją drogą, to jestem w trakcie nawiązywania kontaktu z właścicielką piekarni (nic z tych rzeczy :-D ) Na rynku piekarniczym są dostępne same żółtka w formie sproszkowanej albo płynnej. Jak tylko spotkam panią piekarzową, to poproszę żeby mi zamówiła z litr albo opakowanie proszku. [...]
[...] robia ten chleb i piekarze powiedzieli, ze na jakas tam ilosc maki zytniej razowej, daja tez w jakiejs proporcji make pszenna. Bo ciasto by nie bylo takie latwe do wyrobienia. A w skladzie chleba, napisane maka zytnia razowa, drozdze, woda, sol. A ja sie pytam gdzie maka pszenna do chuya?%-) Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2012-09-23 15:47:34