SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

lekko

  • [...] jak kto lubi (krwisto , średnio lub mocno wysmażony)obracając z każdej strony. Ja zdecydowanie wybieram ostatnią opcję. Zeby ją uzyskac należy po jakimś czasie nacisnąć lekko widelcem na kotlet , jeśli nie wypływa krew - kotlet gotowy ! Solimy przy końcówce smażenia z każdej strony. *Sos: wszystkie podane składniki mielimy blenderem i [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-20 20:05:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] resztę warzyw. Całość smażymy kilka minut, podlewając wodą (bardzo dobrze nadaje się też rosół)gdy jest taka potrzeba, z warzyw i mięsa ma wytworzyć się sos. Gdy warzywa lekko zmiękną - danie będzie gotowe. Zrobiłam do tego surówke z sałaty lodowej (pokrojonej w cienkie paski), szczypiorku i sosu z podanych wyżej składników. Enjoy! Moja [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-22 16:32:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] kaczkę. Zaszyj otwór białą bawełnianą nitką na okrętkę. 3. Piekarnik ustaw na 180°C. Dno brytfanki lub blachy posmaruj tłuszczem (np. kawałkiem słoniny). Włóż kaczkę, skrop lekko wodą i wstaw naczynie do rozgrzanego piekarnika. Co jakiś czas polewaj tuszkę sosem z dna naczynia. Po 30 min skóra ptaka zacznie się rumienić, wówczas wysuń naczynie i [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-09 17:50:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] łyżce oleju kokosowego, dorzucając pokrojoną w małą kostkę cebulę. Przerzucamy do dużego garnka. Marchew kroimy w talarki, paprykę w małą kostkę, dodajemy do mięsa i dalej lekko podsmażamy (na średnim ogniu) mieszając,zalewamy wodą do wysokości wszystkich składników w garnku. Do gotującej się zupy ścieramy kilka ząbków czosnku, dodajemy sos [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-20 23:17:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] (przepis zaczerpnięty ze strony =>http://www.musculardevelopment.pl/mdnews-tv/kuchnia-md/obiad/video,12,magda-wilk-obiad-odc-12.html i lekko zmodyfikowany) Składniki: -6 batatów średniej wielkości, -rosół, -marchewki z rosołu, -4piersi z kurczaka, -200ml śmietany 30%, -przyprawy-tymianek,sól,pieprz [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-20 23:48:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] uzyskac wyraźniejszy smak kokosa.Dodajemy pomidora obranego ze skórki i pokrojonego w drobną kosteczkę, sól i pieprz do smaku. Całośc dusimy chwilę razem do momentu, aż sos lekko zgęstnieje i częśc zostanie zredukowana. Polewamy sosem ugotowany makaron, posypujemy startym parmezanem i odrobiną natki pietruszki i zjadamy wszystko ze smakiem :) [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-28 23:06:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jakies zielska kto lubi -czosnek najlepiej duuuuzo i cebulka mala wołowinke smarzymy z obu stron przyprawiamy.. gdy będzie dochodzić.. wbijamy na patelnie jajka.. gdy lekko sie zetną przyprawiamy posypujemy cebulka i czosnkeim zakladamy po plasterku sera .. i zalewamy odrobinka wody zeby pod prużyć i przykrywamy pokrywką .. na kilka minut [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-18 18:59:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] 1 łyżka sosu sojowego tymianek (świeży bądź z torebki) oliwa z oliwek Przygotowanie: Na patelni rozgrzewam 1 łyżkę oliwy, wrzucam pokrojony szczypiorek wraz z cebulką i lekko podduszam przez 5 minut. Wrzucam pomidory z sosem, sos sojowy i tymianek, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu przez 5 minut, dodaję rybę, przykrywam i gotuję przez 8 - 10 [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-23 20:18:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na jakiś czas aby napęczniały. W międzyczasie na teflonie przysmażyłam paprykę, cebulę i pieczarki. Zostawiłam do ostygnięcia. Jak już płatki nasiąknęły wodą, odcisnęłam je lekko i dodałam jajka. Zmieszałam na jednolitą konsystencje. Dodałam warzywa i przyprawiłam solą i pieprzem. Przelałam do foremek i wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Chyba [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-04 18:15:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] bulionu wrzucamy szpinak, wyciśnięty czosnek, pokrojoną drobno cebulę, sól, pieprz, rozkruszoną papryczkę. Gotujemy na małym ogniu do momentu aż cebula zmięknie. Czekamy aż lekko przestygnie i miksujemy. Dopiero teraz dodajemy awokado, ogórka,mięte oraz bazylie i miksujemy ponownie na gładki krem. Nie dodajemy awokado wcześniej, ponieważ podczas [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-04-19 11:20:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i owocami /-) A dla Buni, omlety biszkoptowe (które były już wcześniej) Dwa jajca, dwie łyżki mąki (ryżowa lub quinoa lub drobniutka starta marchewka (marchewki ze 100gr, lekko odsączonej). Białka ubić na pianę, wrzucić po jednym żółtku, następnie wmieszać (już łyżką) dwie łyżki mąki - przełożyć na patelnię i usmażyć z obu strona - można też [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-03 15:42:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] serem i sosem śmietanowo-majonezowym: Potrzebujemy mięsa (wg upodobania) ja użyłam 1 kg karkówki i 0,5 kg fileta z piersi kurczaka. Mięso kroimy na plastry (karkówkę można lekko rozbić), przyprawiamy wg uznania: ja dałam pieprz, sól i mix ziół suszonych. Na wysmarowanej tłuszczem blaszce (ja użyłam blaszki z piekarnika, ale może być każde inne [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-03 15:48:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] czosnkiem i prażonymi migdałami 1. Migdały w płatkach uprażyć na sucho na patelni (pilnować żeby się nie przypaliły) 2. Brokuły ugotować 3. Na patelni, najlepiej typu wok lekko usmażyć 3-4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki, albo zgniecione na niewielkiej ilości masła 4. Dodać brokuły + masło ( ilość dowolna, ja daję prawie pół kostki %-)) i [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-17 22:37:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] majonez, przyprawy, pieprz, sól, Kalafior tarkujemy na tarce o małych oczkach, rzodkiewki i czosnek również tarkujemy na tych samych oczkach. Rzodkiewki mogą zdarzyć się lekko gorzkie, więc trzeba spróbować. Możemy wycisnąć trochę wody, jeśli kalafior i rzodkiewka, taką pozostawiły. Mieszamy dokładnie, dodajemy majonez - 2-3 łyżki i [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-08 12:34:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] klarowane -sól, pieprz Co robimy: Roztrzepujemy jajka z mlekiem, solą i pieprzem, dodajemy bób i smażymy na klarowanym maśle, na małym ogniu pod przykryciem. Gdy omlecik lekko się zetnie możemy przewrócic go łopatką na drugą stornę, albo złożyc na pół i jeszcze chwilę dosmazyc. Wyśmienicie smakuje z pomidorem malinowym z cebulką polanym [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-13 14:32:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] połączenia składników. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy delikatnie z naszą masą. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem kokosowym i obsypujemy lekko mielonymi migdałami. Wylewamy masę i wstawiamy do nagrzanego do 180* piekarnika z termoobiegiem. Pieczemy 45-50minut.Zostawiamy do wystygnięcia i wkładamy do lodówki. W [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-26 21:01:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] układamy na szpinaku, na to pokrojone pomidory suszone, na to chrupiący boczek, a na wierzch uprażone orzechy. Całość polewamy łyżką oleju z pomidorów lub oliwą z oliwek, lekko też skrapiamy octem balsamicznym. Moja ekspresowa / redukcyjna wersja jest taka: - szpinak - pomidor (obecnie pokrojona swojska malinówka) - łosoś wędzony - uprażone [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-29 13:19:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/314254_415321738515888_688163290_n.jpg Druga tura: fajnie wyrosły, wyłączyłam piekarnik i zostawiłam je w środku, wyjęłam lekko ciepłe i zupełnie klapnięte i takie miękkie, nie chrupały. Zapach mają nieziemski, jak w cukierni %-) Pewnie dzięki odżywce. W smaku są bardzo dobre, nie są słodkie za [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-29 14:33:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] lubczyk czy inne przyprawy Jak: Mięcho wkładamy do garnka i zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól i marchewkę. Wody tyle aby mięso było lekko zakryte. Jak damy za dużo wody to galareta nie zetnie się. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień (u mnie na skali 0-9 robiłam na 3-4) i tak około 2 godzin [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-28 17:44:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na 5 minut żeby ciasto się napuszyło. Jak soda przereaguje z kefirem/maślanką, ciasto zacznie przypominać gąbkę, z pęcherzykami powietrza. Patelnię spryskać lub przetrzeć lekko tłuszczem i nakładać łyżką porcje ciasta. Będzie się dość kiepsko kładło, bo się lepi do łyżki i placki będą nieregularne. Podczas smażenia jeszcze urośnie, więc nie [...]

    Odpowiedzi: 656 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-11-01 12:35:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)