[...] wznosy w opadzie, kaptur 3. slyszlem o zieekszeniu ilosci bialka w moim przypadku. staram sie jesc duzo produktow z bialkiem tunczyk sera mleka to dobrze slyszales. ale laktoza z mleka nie sprzyja odchudzaniu. lepiej skup sie na miesie, tunczyku i bialkach jajek. 4. czas na silownie moglbym znalezc codziennie. niestety nazw sprzetowych nie [...]
wpc że tak powiem jest mniej oczyszczone niż WPI izolat, wpc zawiera laktoze, i domerowi pewnie chodzi o to że jak dasz leko do izolatu to bedziesz miał też białko z laktozą, ale do konca tak nie jest bo zawsze tej laktozy z białka nie ma i tylko ta z mleka. Czyli nie pic z mlekiem i też to będzie wpi czy się zrobi z tego wpc ?
jeśli tak to kupię którąś z laktozą bo są tańsze a taka ilość nie powinna mi zaszkodzic bo w sumie 1 litre np.maślnaki dziennie mogę spokojnie wypic dzieki za odpowiedz dalbym soga ale nie mam abonamentu!!
Skoro mozesz wypic dziennie 1l maslanki to spokojnie mozesz sobie pozwolic na odzywke bialkowa z laktoza. Jezeli masz nie masz duzo pieniedzy to proponuje zakup SP80 - stosunkowo tani a jakosciowo bardzo dobry. Mozesz tez zainwestowac w provit badz sojavit - rowniez bardzo dobre bialka Pozatym bialko to bialko i wiekszych roznic w efektach nie [...]
W maslance laktoza jest w troche innym stanie znacznie latwiejszym do strawienia - trudno tu porownywac.Cechuje sie tez spora iloscia lecytyny, wiec bardzo dobrze ze pijesz. Co do odezywek, to oczywiscie jak wspominalem nie bedzie mialo znaczenia, poniewaz ilosci tego cukru sa minimalne. Odnosnie ceny, to sojowe i jajeczne bialka sa tansze, jednak [...]
No ja sie nie znam tak na tym. Nie, nie jadł WPC. Ostrowia WPC 80 to serwatka. - mleko Chodzi mi o jakiś inny rodzaj białka które nie ma nic wspólnego z mlekiem i laktozą A coś mi sie pomieszało widocznie. Fajnie by było jak by miało taką samą wchłanialność ale jak sie inny rodzaj bd wchłaniał wolniej to lepiej wolnij niż sensacja Może jakieś [...]
[...] zarodków pszenicy i hydrolizowanego 90% kolagenu zwierzęcego" no to towar 1 klasa wegle - nawet nie napisali co dokladnie, zapewne jakies g**** skoro w tej cenie , laktoza badz inny syf jednym slowem - olej! 'dumpingowe' ceny. 1. Ceny dumpingowe (strategia cen eliminujących konkurentów) – są to ceny ustalane poniżej kosztów [...]
Ogólnie o mleku mówią, że ciężko się trawi, spowalnia pracę układu pokarmowego, a i wapń w nim zawarty nie wchłania się najlepiej. Dodatkowo laktoza z mleka powoduje (niby) odkładanie się tłuszczu. Dla mnie to jednak nic, czym wartoby się przejmować na amatorskim poziomie.
[...] oliwa z oliwek/orzechy włoskie). Po treningu nie jemy tłuszczy. Ostatni posiłek powinien być bogaty przede wszystkim w białko i tłuszcze. Tu sprawdzi się laktoza, która jest wolnoprzyswajalna. Popularny posiłek 'na noc' to twaróg półtłusty i łyżka oliwy. Ta dieta jest przykładowa, proporcje układamy według własnych [...]
woda w tego typu produktach zbliza sie do zawartosci 10% (nie spotakalem w zadnej specyfikacji 5%) jesli to 80 tka to 5 % bedzie laktoza (weglowodany) 5 % tluszcze pozostalosc woda ,a kolo 1 do 2% skladniki wplywajace na cechy sensoryczne tak wyglada standardowa wpc 80 Zmieniony przez - marek.c w dniu 2013-01-21 08:37:09
No to tak. Odrzucilem słodkości, ostre, jakoś tam sztucznie slodzone, chipsy, ogólnie staram się od niedawna np. pić sam kompot własnej roboty. przeczytaj linki , jeszcze pare rzeczy wymaga poprawy jak np. produkty mleczne, laktoza
Zalezy co chcesz osiagnac czy chcesz przybrac na masie czy schudnac. Jesli to drugi to wyeliminowalaby mleko(laktoza).Nawet jak chcesz przybrac na masie to i tak za duzo cukrow z mleka, lepiej bybylo jak bys zainwestowala w odzywke proteinowa. Chyba nie jestes wegetarianka.Mieso by sie jak najbardziej przydalo w dieci(drob, chuda wolowina)sa [...]
Mleko w proszku sie nie nadaje , chodźby daltego ze węglowodany te to w większosci laktoza ktora zamieni ci sie i tak w tłuszcz i tak. O masie mięsnowej nie masz co marzyć. Kup sobie lepiej gainerka , nie wszystkie są drogie a na pewno lepiej zadziałają
[...] mają mniej tot. met. fructose ale wit C wyskakuje. Pytanie: zostawić to jak jest, czy coś zrobić? BIAŁKA: 67% zwierzęce, 33% roślinne TŁUSZCZE: ...harmoniaaaaaa WĘGLE: 1% laktoza, 18% sacharoza, 34% błonnik, ;-/ 47% skrobia. Poproszę o Wasze sugestie, uwagi, komentarze. Wiem, że to może lekko upierd...we z mojej strony ale zdecydowanie [...]