[...] i osobno węglowodanów nie sprawdziło się u Ciebie? W jakim sensie się nie sprawdziło? Jeżeli problem trawienny nadal występował, to musi on wynikać z czegoś innego niż laktoza. Jeżeli chodzi o brak efektów budowy masy mięśniowej, to bez wątpienia nie wynikały one z tego połączenia, a z ciągłych braków w diecie. Jest to to samo jakbyś [...]
[...] pozyskuje glukozę z innych źródeł węglowodanów złożonych (m.in. pieczywa, ryżu, czy makaronu), czy dwucukrów (discacharydów), takich jak sacharoza (cukier stołowy), czy laktoza (cukier mleczny). Jak działa dekstroza? Dekstroza ma szerokie zastosowanie zarówno w technologii żywności (nadaje smak słodki oraz wpływa na lepkość, wykazuje [...]
Wiesz nie produkt a dawka czyni trucizną :P We wszystkim znajdziesz coś złego w ryżu metale ciężkie W tuńczyku rtęć w szpinaku szczawiany w orzechach kwas fitynowy w owsianych gluten (ale to bardziej jak ktoś uczulony to samo w nabiale laktoza) Woda w nadmiarze też szkodzi jak i w niedoborze tak można wymieniac bez końca :D
Siemka, Cukier na bank bym wywalil z pierwszego posiłki a mleko jeżeli nie masz problemów z laktozą to ewentualnie można zostawić. dodałbym też tam jakieś zródło białka 2 poisłek i obiad brak białka w tych posiłkach, wrzuć tam tej kury trochę ;) kakao zmieniłbym na naturalne a dla słodkości dodał owoc lub słodziki bez kcal Niby całkościowe [...]
[...] zapalne podwzgórza i ostatecznie prowadzi do dysfunkcji neuronów. Komentarz Sięgając po produkty bogate w cukry o szybkiej kinetyce (glukoza, fruktoza, sacharoza, maltoza, laktoza, galaktoza), należy się dobrze zastanowić. Takie postępowanie nie tylko nie sprzyja zdrowiu i wywołuje liczne choroby, ale może prowadzić do zmian w układzie [...]
[...] czego się wystrzegać. Jeśli pierwszym składnikiem produktu jest cukier, syrop glukozowo-fruktozowy lub jeśli rozmaitych cukrów (glukoza, fruktoza, sacharoza, maltoza, galaktoza, laktoza) jest po prostu za dużo w 100 g, to zostaw taką tykającą bombę na półce. Jeśli musisz od czasu do czasu zjeść coś słodkiego, to o wiele zdrowiej wyjdzie [...]
[...] na wysokim poziomie. Dlatego też warto dobrać produkt indywidualnie. Osobiście mogę wypić porcję koncentratu białka serwatkowego, dopić 300 mililitrów jogurtu, czy mleka lub/i twarogu. Nie mam z tym żadnych problemów, a laktoza sama w sobie nie będzie miała wpływu na kompozycję sylwetki przy trzymaniu się założeń ilości składników odżywczych.
Być może rzeczywiście powodem problemu jest laktoza, czy pewna ilość tkanki tłuszczowej wisceralnej. Nie zmienia to jednak faktu tego, że tkanki tłuszczowej podskórnej na dole brzucha jest dużo i zdecydowanie należy redukować jej poziom. Jak do tej pory wyglądało Twoje odżywianie i aktywność fizyczna? Patrząc po sylwetce nieszczególnie [...]
[...] poszczególne produkty jednak warto w między czasie porobic jakies badania bo bedziesz miał czarno na białym konkretne informacje . Najpierw wywal te najbardziej podejrzane jak laktoza i pszenne produkty , potem można coś szukać dalej jednak warto aby z dwa tygodnie być na danym systemie żywieniowym aby było więcej czasu na obserwacje
[...] czasami kolki czy nawet wymioty. Co może być przyczyną takiego stanu? Dlaczego ten problem dotyka tylko części społeczeństwa? Co to jest nietolerancja laktozy? Co to jest laktoza? Zacznijmy od wyjaśnienia, czym jest laktoza. Produkty mleczne mają naturalny subtelnie słodkawy smak, który zawdzięczamy obecności węglowodanów, a dokładniej [...]
Jak najbardziej może właśnie tak być. Powodów problemów trawiennych może być dość dużo i nie tak łatwo jest dojść do tego z czego wynika problem. Najczęściej jest to laktoza, zbyt dużo/mało błonnika w diecie, zbyt mało płynów w ciągu dnia, gluten, produkty foodmap. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykułach przedstawionych [...]
[...] na żołądku polecam zgłębić swoją wiedzę w tym kierunku. Nie jeden produkt, a ogół diety. Być może zbyt dużo/mało błonnika, zbyt mało płynów w ciągu dnia, produkty foodmap, laktoza, gluten. Jest tego dość sporo. https://www.sfd.pl/Wp%C5%82yw_diety_low_FODMAP_na_dolegliwo%C5%9Bci_ze_strony_uk%C5%82adu_pokarmowego_-t1134917.html [...]
Siemanko :) Próbuję nabrać masy mięśniowej lecz nie dokońca mi to wychodzi. W DT 3700kcal a DNT 3600kcal. Waga stoi, sylwetkowo raczej to samo (jedynie po treningu to fajnie wygląda). Siła na początku trochę wzrosła, lecz stanęło :) Jedynie to mam wrażenie, że boczki są szersze, lecz może to być przez taką genetyke lub wypaliłem tłuszcz i nie [...]
[...] szklance mleka masz co najmniej dwa razy więcej tego cukru, niż w 30 gramowej porcji koncentratu białka serwatkowego. Jeżeli normalnie spożywasz nabiał i problemy trawienne nie pojawiają się, to nie wydaje mi się, żeby powodem Twojego problemu była laktoza. Myślę, że warto bliżej przeanalizować tę sytuację i wyciągnąć z tego odpowiednie wnioski.
Odżywki białkowe zyskują coraz większą popularność z racji swojego uniwersalnego charakteru, funkcjonalności oraz wyjątkowych gam smakowych. O ile kiedyś były one przypisywane tylko do diet osób intensywnie trenujących, to w obecnych czasach są stosowane nie tylko przez osoby aktywne, ale również osoby starsze, osoby z dietami eliminacyjnymi, czy [...]
[...] czy mozzarella tak samo. W Carrerfourze są fajne serki wysokobiałkowe bez laktozy firmy Maluta. Twarogi też. Zmieniony przez - Tygrysekk w dniu 2022-05-29 16:48:12 to nie laktoza, póki co są to truskawki, migdały, ryby ( na razie śledzie, pstrąg, tuńczyk - a przynajmniej po ich spożyciu swędzi mnie twarz %-)) i teraz będę sprawdzała skyry i [...]
Odżywki białkowe stały się modne. Obecnie spotyka się je nawet w dyskontach, a białka serwatkowe dodatkowo wzbogacają nawet czekolady, budynie, desery białkowe czy rozmaite dietetyczne przekąski. Tego rodzaju wyroby są droższe od tradycyjnych, ale mają niebagatelny, pozytywny wpływ na zdrowie. Podsumowanie Białko serwatkowe posiada wiele [...]
Mleko jest obecne w diecie praktycznie każdego z nas. Jest nierozłącznie kojarzone ze śniadaniami, z dzieciństwem, a także jako dodatek do kawy czy wypieków. Okazuje się jednak, że ponad 65% światowej populacji nie toleruje w pełni laktozy, co bywa dyskwalifikacją dla tradycyjnego mleka i części produktów mlecznych. Z tej przyczyny, a także z [...]