Stworzyłem z myslą o tych którzy ta jak ja grzebali i nie mogli znaleźć cos więcej o aminkach Man nadzieję że sie przyda komuś. Aminokwasy - stanowią budulec białek oraz tkanki mięśniowej. Wszelkie rodzaje procesów fizjologicznych związanych z uprawianiem sportu - regeneracja energii, rozwój mięśni, spalanie tłuszczów a także funkcjonowanie [...]
[...] uniwersalne koncentraty białek serwatkowych oraz ekskluzywna kazeina micelarna. Działanie anaboliczne i antykataboliczne, połączenie białka zapewniającego szybki dostęp aminokwasów dla mięśni z białkami o długotrwałym i równomiernym uwalnianiu aminokwasów do krwioobiegu, wysoka zawartość BCAA i glutaminy, czyli WSZYSTKO W JEDNYM - w najlepszym [...]
[...] jakości enzymatyczne hydrolizaty dwóch najlepszych źródeł protein zwierzęcych - białka serwatki i białka kurczaka. Takie zestawienie gwarantuje osiągnięcie profilu aminokwasowego niespotykanego w żadnym innym preparacie opartym na hydrolizowanych białkach. Użycie w ANABOLIC AMINO 9000 MEGA TABS , dodatkowo, hydrolizatu białek kurczaka ponad [...]
[...] Każda porcja silnej i skutecznej odżywki typu gainer Size Max to aż 30 gram białka w każdej porcji w postaci doskonale dobranego matrixu białkowego, co sprawia, że aminokwasy będą płynąć wraz z krwią do mięśni nawet do 6-7 godzin po spożyciu! Również węglowodany znajdujące się w produkcie zostały tak skomponowane, aby zapewnić optymalny [...]
Witam Prace Napisał Forumowicz Siodema Zaczynamy Na wstepie chcialbym przedstawic czym sa aminokwasy Aminokwasy to związki biologiczne ważne jako materiał budulcowy wszystkich białek, w których połączone są wiązaniami peptydowymi. Niektóre aminokwasy sa skladnikami do biosyntezy ważnych hormonów, np. z tyrozyny powstaje tyroksyna i adrenalina. [...]
[...] aktywnych – zawierają dużą ilość białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, składników mineralnych, witamin i prowitamin, takich jak witamina C, z grupy B (B1, B2, B6), D, E, kwas foliowy, kwas nikotynowy (witamina PP), β-karoten, ksantofile. Zawierają ponadto aminokwasy egzogenne, takie jak metionina, treonina, lizyna, histydyna, leucyna i [...]
[...] organizmu do wykorzystania białka. Wzrost aktywności fizycznej zawsze powoduje wzrost zapotrzebowania na białko. Podczas długotrwałego wysiłku następuje katabolizm aminokwasów rozgałęzionych (BCAA). Katabolizmowi ulega izoleucyna, walina, a w szczególności leucyna. Nie biorą one wówczas udziału w procesie syntezy nowych białek mięśni. Według [...]
[...] w procesach życiowych. Podobnie jak białko stanowi budulec komórek. Jest wykorzystywany m.in. do produkcji żółci, niektórych hormonów, witaminy D. W skład tłuszczów wchodzą kwasy tłuszczowe. Pewna ich grupa to tak zwane niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT). Nie są wytwarzane przez organizm ludzki i muszą mu być dostarczone w pożywieniu. [...]
[...] skupiają się na ćwiczeniu górnej partii ciała, pomijając zupełnie mięśnie nóg czy dolnej części grzbietu. Trening został tak opracowany, aby przejście przez okres silnego „zakwaszenia" było możliwie najmniej bolesne. „Zakwasy" są wynikiem wydzielania znacznych ilości mleczanu do mięśni, problem ten dotyczy w szczególności początkujących [...]
[...] mięśniowej czy wzmóc wytrzymałość. Pośród wielu suplementów, które przynoszą najwięcej korzyści i są najbardziej efektywne w każdym programie odżywiania sportowego, są aminokwasy. Chociaż znane są od dawna , wielu ludzi nadal nie wie jak i kiedy należy ich używać. Aminokwasy mają pewne specyficzne zastosowanie w odżywianiu sportowym i na [...]
[...] Białka - wielkocząsteczkowe (masa cząsteczkowa od ok. 10 000 do kilku mln) biopolimery a właściwie biologiczne polikondensaty, zbudowane z reszt aminokwasów połączonych ze sobą wiązaniami peptydowymi -CONH-. Występują we wszystkich żywych organizmach oraz wirusach. Synteza białek odbywa się w specjalnych organellach [...]
[...] bialka, a połowa z żółtka. Bialko jajka jest bialkiem charakteryzującym się wysoką wartością biologiczną. Ze wszytskich produktów odznacza się ono najbogatszym składem aminokwasowym, zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne, czyli te których organizm ludzki nie wytwarza. Ponizsza tabela przedstawia udzial poszczególnych aminokwasów w [...]
[...] wartością odżywczą i przyswajalnością -BV 104 . Jest także lekkostrawny , co powoduje, że organizm do jego strawienia używa minimalnej ilości energii a zawarte w nim aminokwasy szybciej przedostają się do mięśni. W odżywce Gainer 1 użyto węglowodanów o różnym stopniu wchłaniania co powoduje dostarczanie energii równomiernie. PREPARAT VITALMAX [...]
[...] delikatny i odzwierciedla oficjalne opinie FDA, stwierdziła ostatnio w opublikowanym przeglądzie, że "rozważnym jest unikać spożywania dodatków dietetycznych pochodnych kwasu L-glutaminowego przez kobiety ciężarne, noworodki i dzieci. Istnienie dowodu potencjalnych reakcji wewnątrzwydzielniczych, w postaci podniesionego poziomu kortyzolu i [...]
[...] aspartamu wraz z węglowodorami powoduje obniżenie poziomu L-tryptofanu, który jest elementem budującym serotoninę (OUN). Aspartam to dipteptyd (fenyloalanina 50% i kwas asparaginowy 40%) + ester metylowy, który natychmiast po połknięciu robi sie w metanol (trucizna). Wspólnym elementem wielu chorób jest stosowanie aspartamu (Nutra [...]
[...] to inna sprawa) postanowiłem się wepsrzeć suplami. Białko odpada, kretka też, więc pomyślałem coś się wymyśli, BCAA, glutamina i będzie git, to takie zdrowe. To tylko aminokwasy. Dzisiaj zakupiłem(w zasadzie to już wczoraj) owe suple i zapodałem jak piszą, nomen omen myślałem że się porzygam biorąć BCAA ciulstwo nie chciało się rozpuszczać w [...]
[...] zjadanych węglowodanów (średnio o 10-25g na dzień), aby wątroba nie musiała ich wytwarzać. Jeżeli spożywa się białka o wysokiej wartości biologicznej (dużej ilości aminokwasów egzogennych) proporcja B:W może wynosić 1:1-1,5. Nie należy głodzić się ani przejadać, pić tyle, na ile ma się ochotę. Białka i tłuszcze powinny być pochodzenia [...]
[...] resztek. W pożywieniu równocześnie należy dostarczać organizmowi protein pochodzących z mięsa, ryb, drobiu, mleka, protein zawierających wszystkie kluczowe aminokwasy jak i protein o niepełnej równowadze aminokwasowej zawartych w orzechach i roślinach strączkowych. Przeciętnie potrzeba 2 g proteiny na 1 kg masy ciała dziennie, a w [...]