SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

kuchni

  • [...] żywieniowych. Podsumowanie Trzymanie się diety wcale nie musi być takie trudne, jak wydaje się osobom początkującym. Pewne zasady i możliwości w komponowaniu posiłków pozwolą nam na proste ich przygotowanie, oszczędność czasu w kuchni, jak i w czasie ich spożywania. Warto mieć to na uwadze, zamiast niepotrzebnie zniechęcać się na samym wstępie.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8083 Data: 2017-06-26 00:52:28
  • Żeby przygotować szybki i pożywny posiłek, potrzebna jest dobrze zaopatrzona kuchnia. Warto zatem zrobić większe zakupy, by mieć spokój na dłuższy czas. Zakupy jednak trzeba zaplanować mądrze, ponieważ wiele zdrowych produktów spożywczych szybko się psuje i musi zostać zużyta w ciągu kilku dni. Są jednak i takie, które są trwalsze i można je [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2719 Data: 2022-04-22 11:15:52
  • Wiele razy słyszeliście, że mięśnie brzucha robimy w kuchni, a nie na siłowni. Niestety jest to nieprawda, a za chwilę powiem Wam dlaczego. Mięśnie brzucha, tak jak każda inna partia wymaga treningu, aby rosnąć i tego nie zmienimy. To, co robimy w kuchni, ma znaczny wpływ na wygląd naszej sylwetki. Jednak przy niskim poziomie otłuszczenia, gdy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13840 Data: 2018-04-04 11:49:47
  • John Mountain to sławny szef kuchni urodzony w Wielkiej Brytanii, który występował w wielu programach telewizyjnych, takich jak Great British Menu. Obecnie prowadzi restaurację Fyre w Perth w Australii. Ostatnio stało się o nim głośno po tym, jak zakazał weganom wstępu do swojej restauracji. Stało się to po otrzymaniu negatywnej recenzji od jednej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 597 Data: 2023-07-02 00:00:04
  • Olej kokosowy w kuchni i kosmetykach

    Artykuł
    Fitwoman (uroda)

    Rok 2016, jak i 2017 zdecydowanie można okrzyknąć rokiem kokosa. Wszystko za sprawą szeroko rozpropagowanego oleju kokosowego, który dzięki swoim właściwościom szybko zyskał na popularności. Główny składnik, który decyduje o jego wyjątkowości to średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT. Olej kokosowy nadaje się zarówno do tego, aby wykorzystać go w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7170 Data: 2017-08-21 09:41:56
  • [...] listę zakupów Źródłem nadmiaru produktów są niekontrolowane zakupy. Idąc do sklepu, zajrzyj najpierw do lodówki i zrób listę tego, czego rzeczywiście Ci brakuje. Organizacja kuchni FIFO (first in, first off - pierwsze weszło, pierwsze wyszło) Jest to użyteczny sposób na zorganizowanie jedzenia w domu. Zjadasz rzeczy w takiej kolejności, w jakiej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2851 Data: 2021-12-23 11:09:00
  • [...] ~109 kcal Białko ~23 g Tłuszcz ~1,5 g Węglowodany ~1,6 g Błonnik ~0,5 g Odżywka roślinna neutralna w smaku Innowacyjne wykorzystanie neutralnej w smaku odżywki białkowej w kuchni wegańskiej oferuje wiele możliwości dla tych, którzy chcą zwiększyć zawartość białka w swoich posiłkach i przełamać pewną rutynę. Ta odżywka staje się kluczowym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 436 Data: 2024-04-05 08:18:06
  • [...] w którym się znajdujemy. Kolejna pasja, która jest na równi ze sportem i podróżowaniem jest gotowanie. Od czasu do czasu możecie zobaczyć, co udało mi się wyczarować w kuchni w przepisach, które podsyłam do działu kuchni SFD. Jak tylko mam wolną chwilę, a mam ich bardzo mało, to czytam. Uwielbiam wszelkiej maści kryminały, im bardziej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2197 Data: 2017-06-30 22:11:44
  • Diety dla kulturysty: masa, redukcja, gęstość i siła

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Z kulturystycznymi dietami związane jest wiele kłamstw, przeinaczeń, fałszywych tez oraz kompletnych nonsensów. Bardzo słabym źródłem informacji bywa Internet. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć, zacząłbym od książek uznanych autorów np. H. Gertig, J. Przysławski „Bromatologia – zarys nauki o żywności i żywieniu”, H. Ciborowska, A. Rudnicka, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20587 Data: 2019-05-29 09:15:06
  • Opisane zagadnienie wraca co kilka lat, jedni ludzie straszą jajkami ze względu na zawarty w nich cholesterol, inni przekonują, że tego rodzaju produkty nie mają żadnego negatywnego wpływu na zdrowie. Często jestem pytany o tego typu kwestie. Uważam, że każdy powinien podejmować decyzje samodzielnie, ale bazując na danych naukowych, a nie na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 849 Data: 2024-04-01 08:58:22
  • [...] poważne problemy zawodowe. Bas Rutten (jeden z najlepszych zawodników MMA w latach 90. XX wieku) był przygotowany na odniesienie urazu w MMA - był wykwalifikowanym szefem kuchni. A Ty masz plan, co będziesz robił po uszkodzeniu kręgosłupa lub utracie kończyny w trakcie kolejnej “antyterrorystycznej interwencji”? Żołnierz jednostek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13577 Data: 2019-10-01 09:29:20
  • [...] są tzw. gripy, dzięki którym ćwiczący będzie miał mocny i pewny chwyt. DLA NIEJ: DLA NIEGO: Dobry blender będzie świetnym prezentem dla tych, co dużo czasu spędzają w kuchni. Doskonale sprawdzi się do robienia odżywczych koktajli czy ciasta na omlet. Kulturysta bez blendera jest jak listonosz bez roweru. W sklepach agd jest mnóstwo modeli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10757 Data: 2018-12-02 17:44:00
  • Wiem, iż ten temat powoduje wiele kontrowersji i można spodziewać się stosowania przez osoby otyłe wielu obron psychologicznych (neurotycznych czy bazujących na rozszczepieniu), wymówek, bezsensownych argumentów. Wymówka nr 9: ale ja nic nie jem Oczywiście, zgadzam się. Nic nie jesz, a masz zwały tłuszczu? Proponuję dobrze zbadać ten problem, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12291 Data: 2017-07-23 13:31:21
  • Zaraz obok garnka jest niezbędnym naczyniem w kuchni, dzięki któremu nasze potrawy są wspaniale wysmażone, podduszone czy grillowane. Patelnia, bo to o niej mowa, jest kluczem do przygotowania dobrych potraw. Rozpoczynając od smażenia steków, omletów, makaronów oraz innych potraw idealnych na każdą porę dnia.  Jeśli zakupimy patelnię bez powłoki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12622 Data: 2017-11-26 00:13:01
  • [...] podwyższa stężenie SHBG i nie należy go promować. Względnie bezpieczne jest tylko krótkotrwałe i sporadyczne bieganie. Mateusz Jasiński napisał: „Nóż. Każdy ma go w kuchni. Nożem pokroisz chleb, ale i zabijesz człowieka. Nóż to tylko narzędzie i tylko od Ciebie zależy, jak je wykorzystasz. Z Kambo jest podobnie - Kambo jest darem natury, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5921 Data: 2019-03-06 09:51:37
  • Schab czy kurczak?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] się szaszłyki, bywa farszem do tortilli czy pierogów. W smaku jest bardzo delikatna i soczysta, jest najbardziej znanym kawałkiem mięsa i najczęściej używanym w polskiej kuchni. Zawiera sporo witaminy A, ale też nieco E i C. Ponadto bogata jest w witaminy z grupy B oraz potas, fosfor, magnez, sód, wapń i pewną ilość żelaza oraz cynku. Jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 28075 Data: 2017-11-18 12:47:11
  • Kasza czy ziemniaki? Porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] diety Polaka. Mało kto wie, że ziemniaki posiadają wiele cennych właściwości. Zawierają sporo witamin oraz minerałów i mogą być bardzo uniwersalnym składnikiem w polskiej kuchni. Wartości odżywcze 100 g ziemniaków dostarczy 76 kcal, w tym: 2 g białka 0,1 g tłuszczu 17 g węglowodanów 2,2 g błonnika Witaminy: 2 IU witaminy A 0,01 mg witaminy E [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 27981 Data: 2017-10-04 09:12:16
  • Jakie grzyby zbierać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] posypać szczypiorkiem. Smacznego! Podsumowanie Grzyby, jak wiadomo, są nieodłącznym elementem diety praktycznie każdego. Kosztujemy potraw z nimi, chociażby od święta, kuchnia bez nich praktycznie nie istnieje. Jak widać, są bardzo bogate w witaminy oraz minerały, dlatego powinniśmy po nie sięgać częściej. Przygotować je można na wiele [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1803 Data: 2017-10-23 10:10:47
  • Ile kalorii ma papryka? Jakie są rodzaje papryki?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Papryka to jędrny, błyszczący i o specyficznym smaku owoc. Zaraz, zaraz… Jak to owoc? Przecież papryka to warzywo… To wcale nie błąd, ponieważ pod względem botanicznym papryka jest owocem (tak samo, jak ogórek, cukinia, awokado). Powstaje ona z kwiatu rośliny i zawiera w swoim wnętrzu nasiona. I to wystarczy, by uznać ją za owoc.  Ostre odmiany [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 438 Data: 2023-05-12 08:58:28
  • Ostatnio zacytowałem pewnemu człowiekowi statystyki z kilku badań naukowych. Jego odpowiedzią był film stworzony nie wiadomo przez kogo, w którym występowała losowa osoba, na dodatek szafująca wziętymi z powietrza danymi. Film może być dobrym źródłem informacji, jeśli bazuje na ugruntowanej wiedzy. Wystarczy wkleić do niego źródła i ocena [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2756 Data: 2021-10-20 06:46:54